ترازوی آزمایشگاهی – قیمت انواع ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال

ترازوی آزمایشگاهی یکی از اصلی ترین تجهیزات پزشکی موجود در آزمایشگاه می باشد و از آن برای اندازه گیری وزن اجسام ، مواد و نمونه های آزمایشگاهی استفاده می شود. ترازوی آزمایشگاهی باید دقت بسیار بالایی داشته باشد . برای یک ترازوی آزمایشگاهی آنچه اهمیت دارد دقت توزین آن می باشد ، برخی از این ترازو ها بسیار حساس بوده و دقت آنها تا یک ده هزارم نیز می باشد. به این دلیل نگهداری از این ترازو ها نیز اهمیت بسیار زیادی داشته و باید آن را در مکانی قرار داد که جریان هوا در آنجا وجود نداشته باشد. برخی از این ترازو ها جهت وزن کردن مواد میکروسکوپی استفاده می شود.

انواع ترازوی آزمایشگاهی

ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال

ترازوی آزمایشگاهی بسیار متنوع بوده و مدل های بسیار گوناگونی دارد. ولی می توان آنها را در چهار دسته قرار داد:

  • ترازوی تحلیلی ( آنالیتیکال )
  • ترازوی گرمی ( تک کفه ای )
  • ترازوی مایکرو
  • ترازوی رطوبت سنج

ترازوی آزمایشگاهی تحلیلی ( آنالیتیکال )

ترازوی آزمایشگاهیتحلیلی یکی از دقیق ترین ترازو های آزمایشگاهی می باشد . در بعضی برند های آن ، دقت آن تا یک صد هزارم نیز می رسد. جهت محافظت از دستگاه و نیز جلوگیری از تأثیر الکتریسیته محیطی و جریان هوا و گرد و خاک ، این دستگاه در محیطی مسقف نگهداری شده و دارای یک محفظه داخلی می باشد.

انواع ترازوی آزمایشگاهی

همچنین ترازوی تحلیلی توانایی محاسبه چگالی ذرات ، نوزین درصدی مواد ، محاسبه دانسیته نمونه های آزمایشگاهی را نیز دارا می باشد. استفاده از این مدل ترازو بسیار راحت بوده و تنظیمات داخلی آن خودکار بوده و نیازی به تنظیمات دستی جهت استفاده از آن نمی باشد و به راحتی می توان از آن جهت توزین مواد گوناگون استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی به شما : هود لامینار

ترازوی گرمی آزمایشگاه ( تک کفه ای )

این نوع ترازو همان طور که از نامش پیداست ، برای توزین موادی که وزن آنها گرمی بوده استفاده می شود . دقت این ترازو حداکثر یک هزارم بوده و بقیه کمتر از آن مانند یک صدم و یک دهم نیز می باشد. ترازوی گرمی بسیار پر کاربرد بوده و برای نگهداری آن نیاز به محفظه نمی باشد. این ترازو هم در آزمایشگاه ها بسیار پرکاربرد بوده و در هر آزمایشگاهی یک نمونه از آن به چشم می خورد . و هم در طلافروشی ها و زعفران فروشی ها جهت سنجش گرمی طلا و زعفران از این ترازو استفاده می شود.

ترازوی آزمایشگاهی مایکرو

ترازوی آزمایشگاهی مایکرو

این نوع ترازو آزمایشگاهی از دقیق ترین و حساس ترین ترازو ها می باشد و دقت آنها بسیار بالا بوده و دقت آن تا ۰.۱ میکروگرم نیز می رسد. از آن بیشتر در تحلیل فضای اطراف ، بررسی میزان لغزش ، سطح و … استفاده می شود. ترازوی مایکرو به دلیل دقت بسیار بالایی که دارد ، دارای قیمت بالایی بوده و معمولاً بالای بیسن میلیون قیمت دارند.

پیشنهاد میکنیم از این فحه هم بازدید کنید : هات پلیت

ترازوی آزمایشگاهی رطوبت سنج

ترازوی آزمایشگاهی رطوبت سنج میزان رطوبت موجود در مواد را اندازه می گیرد. طریقه کارکرد این ترازو به این صورت است که بر روی این نوع ترازو لامپ های هالوژن قرار گرفته اند. این لامپ ها با تولید گرما نمونه را خشک می کند. زمانی که نمونه را برای سنجش میزان رطوبت داخل ترازوی رطوبت سنج قرار می دهیم ، ابتدا وزن آن توسط ترازو سنجیده شده و در دستگاه ذخیره می شود. سپس لامپ های هالوژن روشن شده و با تولید حرارت نمونه را کامل خشک می کند ، بعد از خشک شدن کامل آن نمونه دوباره توسط ترازو آزمایشگاهی وزن شده و میزان اختلاف وزن نمونه، قبل و بعد از خشک شدن به عنوان میزان رطوبت نمونه بیان خواهد شد .

ترازوی آزمایشگاهی وین طب

این ترازو ها آزمایشگاهی دارای یک محفظه بر روی کفه ترازو می باشد تا در داخل محفظه نمونه ها حرارت داده شده و رطوبت زدایی شوند . میزان دقت این نوع ترازو ها نیز بسیار بالا بوده و نمونه های بسیار حساس آن نیز توسط شرکت های تولید کننده روانه بازار می شود.

محصول پرکاربرد در آزمایشگاه : سانتریفیوژ

ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال

قبلاً از ترازوهای آزمایشگاهی آنالوگ نیز در آزمایشگاه ها استفاده می شد. ولی امروزه استفاده از ترازوهای آنالوگ در محیط های آزمایشگاهی کاملاً منسوخ شده و از ترازوهای دیجیتالی استفاده می شود . ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال دارای یک کفه و یک صفحه نمایش بر روی آن می باشد. زمانی که نمونه ها را برای توزین بر روی کفه قرار می دهیم ، اطلاعات مورد نیاز بر روی صفحا نمایش دیده خواهد شد ترازوهای آزمایشگاهی فقط کاربرد توزین نداشته و اطلاعات مهم دیگری نیز در اختیار استفاده کنندگان قرار می دهد.

ترازوی آزمایشگاهی دیجتالی

مثلاً همین ترازوی آزمایشگاهی تحلیلی می تواند موادی که بر  روی آن قرار داده ایم را بر حسب چگالی ذرات تشکیل دهنده مواد دسته بندی کرده ، وزن کند و حتی درصد هر ماده در نمونه مورد نظر را نیز در صفحه نمایش ترازوی دیجیتالی نمایش دهد.

نگهداری صحیح ترازوی آزمایشگاهی

  • هنگام توزین نمونه ها با ترازوی آزمایشگاهی ، ابتدا باید آن را صفر کرده و بعد از آن استفاده کرد.
  • باید ظرفی که ماده در آن قرار دارد و نیر خود نمونه قبل از انرازه گیری هم دمای محیط اتاق ترازو باشند.
  • برای دقت بیشتر و اندازه گیری صحیح بهتر است ، مواد مورد سنجش را در وسط ترازو قرار داده و از قرار دادن آن در کناره های کفه ترازو خودداری کنید. زیرا ممکن است باعث اشتباه شود.
  • اگر قصد وزن کردن مواد شیمیایی  و یا سمی را دارید ابتدا یک ظرف را وزن کرده و یا ظرف را روی کفه ترازوی آزمایشگاهی قرار داده و ترازو را صفر کنید، سپس مواد را داخل ظرف ریخته و آن را وزن کنید.
  • برای ضد عفونی و پاکسازی ترازوی آزمایشگاهی از الکل ۷۰ درصد استفاده می شود. سعی کنید همیشه ترازو را تمیز نگه دارید تا نیاز به ضد عفونی مکرر نباشد.
  • جهت ضد عفونی و یا هر کار دیگر از دست زدن به ترازوهای حساس و محفظه دار خودداری کرده و از پنس های مخصوص دستگاه استفاده کنید. زیرا اگر دست خود را داخل محفظه ببرید گرمای دست بر دمای داخل محفظه تاثیر گذاشته و دقت سنجش را پایین می آورد.
  • مکان قرارگیری ترازوی آزمایشگاهی بسیار مهم بوده و آن را باید در مکانی ثابت ، کاملاً افقی ، بدون لرزش قرار داد. در این مکان نباید جریان هوا وجود داشته باشد.
  • ظرف های توزین بهتر است از جنس شیشه انتخاب شوند. از به کار بردن ظروف پلاستیکی برای وزن کردن نمونه ها جداً خودداری کنید.
  • بهتر است هر چند وقت یک بار ، دقت دستگاه مورد بررسی قرار گیرد و با وزنه های آزمایشگاهی که وزن مشخصی دارند ، دقت دستگاه مورد ارزیابی قرار گیرد.

قیمت ترازوی آزمایشگاهی

قیمت ترازوی آزمایشگاهی بسیار متفاوت بوده و عوامل زیادی بر آن تاثیر می گذارد. حتی می توان گفت بین ارزانترین و گرانترین ترازوی آزمایشگاهی تا مبلغ ۲۰ میلیون تفاوت بیان کرد که بیانگر تنوع این محصول و قابلیت های گوناگون آن می باشد. هرچه ترازو دقت بیشتری داشته باشد ، قیمت آن بالاتر خواهد رفت. تنوع محاسباتی تراز و نیز میزان رطوبت سنجی آن از عوامل بسیار مهم در قیمت ترازوی آزمایشگاهی می باشد.

قیمت ترازوی آزمایشگاهی

برند دستگاه و کشور سازنده نیز تاثیر مهمی بر قیمت آن دارد. همچنین نوع دستگاهی که جهت خرید انتخاب می کنید و کاربرد آن و نمونه هایی که قرار است مورد سنجش قرار گیرد ، در انتخاب ترازوی آزمایشگاهی و قیمت آن تاثیر بسیار زیادی دارد . بهتر است قبل از خرید ترازوی آزمایشگاهی با کارشناسان وین طب تماس گرفته و با دریافت مشاوره مفید و رایگان مدل مناسب ترازوی آزمایشگاهی و مناسب برای آزمایشگاه خود را انتخاب کنید.

از این صفحات هم بازدید کنید :

انکوباتور
بن ماری

برای ما پیام بگزارید :