اتوکلاو

اتوکلاو جزو مدرن ترین تجهیزات آزمایشگاهی بوده که امروزه استفاده از آن در مراکز پزشکی و درمانی، آزمایشگاهی، صنایع شیمیایی، آرایشگاه ها، مطب ها، کلینیک ها، دندانپزشکی ها، مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و بیمارستان ها، به منظور استریل و سترون سازی ابزارآلات، تجهیزات و … رایج است. البته در مراکز انجام خدماتی نظیر خالکوبی، تتو و پیرسینگ نیز استفاده می شود. این دستگاه با شرایط ویژه ای طراحی شده و در ساخت آن، از بروزترین تکنولوژی جهانی استفاده شده است. این دستگاه تجهیزات را با دمای بخار آب تحت فشار، ضدعفونی نموده و آنها را از هر نوع آلودگی و اشکال حیات (میکروبی)، منزه می سازد.

در این متن به هر آنچه که در مورد دستگاه اتوکلاو نیاز باشد، اشاره خواهیم کرد. پس اطمینان می دهم با خواندن آن، نیازی به مراجعه به سایت های دیگر نخواهید داشت. پس توصیه می کنم این متن را بطور دقیق بخوانید تا با ویژگی ها، مزایا، کاربرد، قطعات و انواع اتوکلاو آشنا شوید. البته قبل از بررسی این موارد، بهتر است تعریفی جامع از اتوکلاو آورده شود :

دستگاه اتوکلاو چیست؟

دستگاه اتوکلاو

اتوکلاو دارای محفظه ای بسته بوده که در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد عمل می کند. از آنجایی که باکتری ها و میکروب ها در برابر دمای بالا، تحمل لازم را ندارند؛ به سرعت نابود می گردند. اما این دستگاه، برای استریل کردن مواد حساس و پلاستیکی که در برابر حرارت بالا مقاومت لازم را ندارند، مناسب نیست. این دستگاه در فرآیندهای صنعتی که جهت پاکسازی و ضدعفونی ابزارآلات حساس، به فشار و دمای بالا نیاز است (با بخار آب)، بیشتر کاربرد دارد. اتوکلاوها انواع مختلفی دارند و می توان آنها را بصورت ایستاده و یا رومیزی در طول و عرض های متفاوت طراحی کرد. کیفیت و مقاومت بالای این اتوکلاوها، آنها را به محصولاتی ایده آل تبدیل کرده است.

شرکت وین طب بزرگترین تامین کننده و تولید کننده تجهیزات پزشکی از جمله اتوکلاوهای صنعتی، دندانپزشکی و… اکسیژن ساز، آون آزمایشگاهی و صنعتی با مجوز رسمی از اداره کل تجهیزات پزشکی کشور، در زمینه واردات اتوکلاو فعالیت دارد. برای خرید انواع اتوکلاو می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

کاربردهای دستگاه اتوکلاو

از کاربردهای اصلی اتوکلاو می ‌توان به میکروبیولوژی، دندانپزشکی، عمل‌های جراحی، میکروب شناسی و صنایع غذایی اشاره کرد، به همین دلیل این دستگاه در کارخانجات، بیمارستان‌ها و صنایع مختلف بیشترین استفاده را دارد؛ به بیانی دیگر باید گفت دستگاه اتوکلاو وابسته به علوم آزمایشگاهی است. اتوکلاو از قابلیت ضدعفونی و گندزدایی برخوردار است؛ به همین دلیل امروزه از آن جهت استریل ظروف شیشه ای و آزمایشگاهی، ملافه‌های بیمارستانی استفاده می‌شود، همین عامل روز به روز به استفاده کنندگان این محصول افزوده است؛ بطوری که بیشتر مکان‌ها در صورت نبود اتوکلاو با مشکلات هنگفتی مواجه می‌گردند. مواد و زباله‌های بیمارستانی نظیر انواع سرنگ‌ها، لباس، دستکش و مواد پلاستیک از دسته مواردی هستند که جهت سلامتی بیماران و اطرافیان باید استریل گردند که عمل استریلیزاسیون از طریق حرارت بخار به نحو احسنت اجرا می‌گردد.

همانطور که می‌دانید انتقال زباله‌ها و مواد پزشکی صدمات زیادی به محیط پیرامون و زیست وارد می‌کند که جبران ناپذیر است و حتما می‌بایست قبل از دفع مورد استریل قرار گیرند، دستگاه اتوکلاو یکی از بهترین تجهیزات جهت سترون سازی مواد غیرمتحرک شیمیایی و فیزیکی محسوب می‌شود. همانطور که ذکر شد اتوکلاو در اندازه‌ها و مدل‌های متنوع پیاده سازی شده است، این دستگاه‌ها از ابعاد کوچک آزمایشی تا ابعاد صنعتی قابل تولید است.

نوع کوچک این دستگاه، حالت رومیزی دارد و نیاز به نصب ندارد. مصرف کننده می ‌تواند به راحتی از آن در محیط کاری استفاده کند، ولی نوع عظیم تر دستگاه اتوکلاو نیاز به نصب و راه اندازی دارد؛ چرا که نسبت به نوع کوچک تر ساختار پیچیده تری دارند. شرکت وین طب ، دستگاه اتوکلاو را با بهترین امکانات تولید و به بازار عرضه نموده که نیاز مصرف کنندگان را بطور کامل برطرف می‌نماید، همین عامل سبب شده علاوه بر ایران در سایر کشورهای همجوار نیز به مصرف برسد.

دو مدل اتوکلاو از لحاظ نوع صفحه

در حالت کلی می‌توان گفت: اتوکلاوها در دو مدل، صفحه در بالا و صفحه در روبرو طراحی شده که نوع صفحه بالا مناسب استفاده در منازل است و حالت زودپز مانندی دارد. اما اتوکلاو با صفحه روبرو، حالت صنعتی داشته و شکل آن جعبه مانند می‌باشد و جهت استفاده در آزمایشگاه‌ها به بهره برداری رسیده است. این نوع اتوکلاو از قابلیت تبدیل آب به بخار برخوردار بوده و می ‌توان از آن جهت استرلیزه کردن لوازم آزمایشگاهی و پزشکی استفاده کرد.

دستگاه اتوکلاو

  • نصب و راه اندازی آسان، بطوری که هر مصرف کننده بدون تخصص می‌تواند از آن استفاده نماید.
  • هزینه تعمیر و نگهداری این دستگاه بسیار ناچیز است و طول عمر بالایی دارد.
  • دستگاه اتوکلاو از قابلیت جابجایی هوا با سرعت عمل بالا برخوردار می باشد؛ چرا که در تولید آن از پمپ خلاء استفاده شده است.
  • همه بخش‌های تشکیل دهنده دستگاه اتوکلاو قابل دسترس است، بنابراین می‌توان به راحتی قطعات مورد نظر را جدا و یا تعویض نمود.
  • استریل کردن دقیق و کنترل شده
  • قابلیت سفارشی سازی این دستگاه وجود دارد.
  • استفاده از تکنولوژی جدید جهانی در تولید دستگاه
  • مورد تایید سازمان بهداشت (قطعات کاربردی قبل از ورود به کارخانه ابتدا توسط سازمان بررسی شده است)
  • این دستگاه مجهز به شیر اطمینان است، در واقع شیر اطمینان از افزایش شرایط استریل از حد مجاز جلوگیری می‌کند، همچنین زمانی که استریل کردن از حد تجاوز کند هشدار می‌دهد و اقدام به قطع سیکل استریل می‌نماید.
  • نفوذ مناسب بخار بر روی تمامی سطوح
  • عدم نیاز به مواد شیمیایی

اتوکلاو صنعتی

اتوکلاو صنعتی

اتوکلاو امروز در تمامی صنعت ها کاربرد دارد. امروزه موضوع استریل کردن، یک بحث حیاتی برای تمامی کارخانجات و تولید کننده ها می باشد. اتوکلاوهای صنعتی با استفاده از تکنولوژی های مختلف و استفاده از فشار بخار بالا، در ضد عفونی کردن و استریل تاثیر به سزایی دارد .

ساخت اتوکلاو صنعتی

ساخت اتوکلاو صنعتی با توجه به نیاز مشتری صورت می گیرد، لذا برای برآورد های اولیه حتما با ما تماس بگیرید .

آشنایی با قطعات دستگاه اتوکلاو

  • بدنه

انتخاب متریال مناسب و باکیفیت در ساخت بدنه اتوکلاو، اهمیت بالایی دارد. زیرا اگر بدنه مقاومت لازم را نداشته باشد، احتمال آسیب رسیدن به بخش های داخلی زیاد است. به همین دلیل ما در ساخت بدنه این دستگاه، از استیل مقاوم و ضدزنگ (از نوع ۳۰۴) استفاده کردیم. استیل بودن بدنه، شستشوی دستگاه را راحت تر کرده است و نیز نقش موثری در افزایش طول عمر آن دارد. از سوی دیگر با رنگ الکترواستاتیک کوره ای، بدنه را پوشش داده ایم که هم به آن جلوه ای ویژه داده و هم سطح مقاومت آن را افزایش داده است.

  • چمبر (محفظه داخلی)

به محفظه داخلی اتوکلاو، چمبر می گویند که تمامی ابزارآلات و تجهیزات را داخل آن قرار می دهند تا استریل گردد. در واقع ظرفیت دستگاه، بر حسب حجم چمبر تعیین می گردد.

  • محفظه بیرونی (jacket)

بر روی چمبر یا محفظه داخلی، محفظه دیگری قرار دارد که به آن محفظه بیرونی گفته می شود. در واقع محفظه بیرونی با ایجاد شرایطی پایدار، دمای محفظه داخلی را تامین و حفظ می کند.

  • درب

درب دار بودن اتوکلاو، ورود و خروج ابزارآلات و تجهیزات از محفظه را آسان نموده است و از آنجایی که به جک پنوماتیک مجهز شده، باز و بسته کردن آن به راحتی امکانپذیر می باشد.

  • المنت ها

در ساخت اتوکلاو از المنت ها جهت تامین حرارت استفاده شده است، در واقع المنت ها، سیم هایی نیمه هادی هستند که با برق کار می کنند. المنت ها با عایق مناسب پوشش داده شده اند؛ به همین دلیل مقاومت لازم در برابر حرارت بالا را دارند.

  • مولد بخار

در ساخت اتوکلاو از مولد بخار استفاده شده که عمل تبدیل آب به بخار و تزریق آن به چمبر، در این بخش صورت می گیرد. 

  • مخزن آب

این اتوکلاو به مخزنی بعنوان مخزن آب مجهز شده که مخصوص ذخیره آب است. آب داخلی این مخزن، طی مراحلی مورد حرارت قرار گرفته و رفته رفته تبخیر و به بخار تبدیل می شود.

  • پمپ وكیوم

در اتوکلاو، جهت تخلیه هوای درونی محفظه و تزریق بخار به داخل آن، از پمپ وکیوم استفاده شده است. بعد از اتمام عملیات استریل سازی، این پمپ سبب خشک شدن تجهیزات می شود. در حالت کلی، پمپ کاربردی سبب ایجاد عمل وکیوم و مکش شده که نتیجه آن، ایجاد فشار منفی در چمبر است.

  • شیر اطمینان

در دستگاه اتوکلاو از شیر اطمینان جهت امنیت بیشتر دستگاه استفاده شده است. چرا که اگر به صورت ناگهانی فشار افزایش یافت؛ شیر اطمینان بطور خودکار باز می شود تا بخار اضافه از دستگاه تخلیه و فشار حالت استاندارد داشته باشد.  

  • فشار شكن (مانومتر)

فشار سنج از دیگر اجزای دستگاه اتوکلاو است که نقش اصلی آن، اندازه گیری و نمایش میزان فشار درونی محفظه داخلی، بیرونی و محفظه بخار است. به همین دلیل در صورت افزایش فشار، کاربر سریع مطلع خواهد شد. بهتره بدانید که تا زمانی که فشار حالت نرمال ندارد، درب محفظه باز نخواهد شد.

  • کندانسور

کندانسور نوعی سیستم برودتی است که در اتوکلاو، وظیفه خنک کردن بخار را بر عهده دارد. این سیستم به میله ای مارپیچ مانند و فلزی مجهز شده که بخار با عبور از آن، سرد و تبدیل به مایع می گردد.

  • برد الکتریکی

این برد از دیگر اجزای اصلی اتوکلاو است که همه عملیات کنترلی از جمله صدور و پردازش دستورها به شیرهای برقی و … در آن اجرا می گردد.

  • شیر برقی

در ساخت اتوکلاو می توان از شیرهای برقی استفاده کرد که تعداد آنها در هر اتوکلاو، مطابق با ظرفیت دستگاه متغیر است. نقش شیر برقی در اتوکلاو، باز و بسته کردن مجاری و منافذ مختلف است.

  • سیستم PLC

این سیستم در اتوماتیک سازی عملکردهای اتوکلاو بی تاثیر نیست. به همین دلیل یکی از اجزای اصلی دستگاه اتوکلاو به حساب می آید.

  • صفحه نمایش

اتوکلاوها به صفحه نمایشی از نوع LCD مجهز شده اند که تمامی اطلاعات دستگاه از جمله دما، فشار و … روی آن نشان داده می شود.

  • پایه ها

این شرکت، اتوکلاوها را به قصد حمل و جابجایی راحت تر، مجهز به پایه های چرخ دار نموده است. این پایه ها حالت قفل کن نیز دارند، بنابراین بعد از انتقال به مکان مورد نظر می توان پایه ها را قفل کرد تا بصورت ثابت در مکان قرار گیرد.

نحوه کار اتوکلاو چگونه هست ؟

اساس کار اتوکلاو به این صورت است که بعد از نصب در مکان مورد نظر و اتصال آن به برق، می توان ملزومات و تجهیزات مورد نظر را به قصد استریل سازی، داخل چمبر (محفظه داخلی) قرار داد. حالا می توان درب اتوکلاو را محکم بست و تنظیمات لازم را روی آن اعمال و هوای داخلی محفظه را توسط پمپ وکیوم خالی کرد. در این مرحله می توان دکمه استارت را فشار داد تا عملیات استریل سازی آغاز گردد.  بدین ترتیب المنت ها حرارت لازم را تامین می کنند و آب داخلی منبع، به طرف مولد بخار روانه می گردد.

زمانی که دما به ۱۰۰ درجه سانتی گراد رسید، عملیات تبدیل آب به بخار آغاز می شود. در این حال بین بخار و هوا معاوضه صورت می گیرد؛ در واقع وجود هوا در محفظه از نفوذ بخار به تجهیزات جلوگیری می کند؛ در نتیجه جابجایی بین هوا و بخار سبب افزایش میزان دما و فشار می گردد. در این مرحله، تجهیزات درونی محفظه استریل می گردند (بر طبق مدت زمان تعیین شده) و بخار تحت فشار قرار گرفته و توسط دریچه مخصوص آزاد می شود. در نهایت پمپ وکیوم وارد عمل شده و تجهیزات را خشک می کند. بطوری که فشار و دمای درونی محفظه، با فشار محیط یکپارچه شده و مجدداً هوا به منظور ایجاد تعادل بین فشار داخلی و بیرونی، به داخل محفظه وارد می شود.

توجه: تعیین مدت زمان استریل سازی ابزارآلات را مطابق با میزان و نوع آلودگی تجهیزات، ظرفیت دستگاه و جریان بخار تنظیم کنید.

موارد قابل توجه در مورد اتوکلاو

  • بعد از هر بار استفاده از اتوکلاو، کف آن را از سوراخ آب گذر اتاقک تفکیک ساخته و مورد شستشو قرار دهید، همچنین می‌بایست سایر تجهیزات دستگاه از قبیل سینی، طبقات دستگاه و درپوش را با آب و صابون مورد شستشو قرار دهید.
  • بهتر است در زمان استفاده از دستگاه اتوکلاو، صفحه نمایش آن که نشانگر فشار و حرارت است مورد بررسی قرار گیرد و در ماه یک بار شستشو گردد.
  • بهتر است درجه آب ژنراتور قبل از انجام هر کاری ارزیابی شده و چندین بار در ماه، درزها و آب گذر پاکسازی گردند.
  • آب دستگاه را در هر ماه تمیز نموده و حتی المکان آب آن را عوض کنید، سوپاپ‌ها باید حتما ارزیابی گردند.
  • پیش از اینکه ابزارآلات داخلی اتوکلاو کاملاً خشک نشده اند، آنها را از دستگاه خارج نکنید.
  • از قرار دادن تجهیزات نوک تیز و مواد پلاستیکی کم دوام به داخل دستگاه، خودداری کنید.
  • ملزومات را با فاصله ای مناسب از هم داخل محفظه قرار دهید تا بخار به خوبی در بین آنها به جریان درآمده و تمامی آنها را بخوبی ضدعفونی کند.

ایمنی در کار با اتوکلاو

  • بهتر است در زمان تمیزکاری از اتصال اتوکلاو به برق خودداری کنید.
  • اگر بطور ناخواسته آب بر روی ورودی کابل ریخته شد، سریعاً دستگاه را از منبع جدا و تا خشک شدن کامل از اتوکلاو استفاده نکنید.
  • بهتر است جهت استفاده از اتوکلاو از محافظت کننده چشم و دستکش بادوام استفاده شود.
  • بعد از اتمام عملیات، سریعاً درب اتوکلاو را باز نکنید و صبر کنید تا دما و فشار اتاقک آن به حداقل میزان ممکن برسد سپس اقدام به باز کردن درب آن نمایید، بعد از اتمام کار ابتدا دستگاه را خاموش نموده و سپس دریچه های خروج بخار را باز کنید تا فشار روی درجه صفر برسد. در حین باز کردن درب اتوکلاو، سعی کنید صورت تان را دور نگهدارید تا سوختگی ایجاد نگردد.
  • بهتر است بعد از خنک شدن ظروف و تجهیزات، آنها را حمل و یا از آنها استفاده نمایید.

 کلاس بندی اتوکلاو

  • اتوکلاو کلاس N (سطلی)
خرید اتوکلاو

این نوع اتوکلاوها شباهت زیادی به زودپز دارند و توسط آنها می توان ابزارآلات فلزی، شیشه الات و مواد مختلف را در مدت زمان معینی با دمای ۱۲۰ درجه سلسیوس و فشار ۲٫ ۱ استریل و ضدعفونی کنند.

  • اتوکلاو کلاس B
اتوکلاو

اتوکلاوهای کلاس B به سیستم پیشرفته پری وکیوم مجهز شده اند و استریل کردن تجهیزات را با فشار، دما و سرعت بالا اجرا می کنند. این اتوکلاوهای پیش خلاء برای استریل سازی هر نوع موادی مناسب بوده و قدرت بالایی در خارج کردن هوا از محفظه دارد.

  • اتوکلاوهای کلاس   S

این دستگاه جزو اتوکلاوهای جابجایی گرانشی بوده که برای استریل سازی از بخار متراکم شده استفاده می کند. توسط این اتوکلاو، تمامی هوای موجود از محفظه خارج می شود. به همین دلیل از آن جهت ضدعفونی کردن بارهای متخلخل و ملزومات کیسه ای نیز استفاده می شود.

انواع اتوکلاو

انواع اتوکلاو
  • اتوکلاوهای عمودی

بارگیری اتوکلاوهای عمودی با باز شدن درب بالایی صورت می گیرد که به اتاقکی با حجم کم مجهز هستند. این دستگاه ها برای محیط های کوچک از جمله: کلینیک ها و آزمایشگاه هایی با فضای کم مناسب هستند.

  • اتوکلاوهای افقی
اتوکلاو وین طب

در این نوع اتوکلاوها، عمل بارگیری از سمت جلو صورت می گیرد و معمولاً محفظه این دستگاه ها ظرفیت بالایی دارد. به همین دلیل در مواردی که به استریل سازی مقدار زیادی ملزومات نیاز باشد و محیط از فضای کافی برخوردار است؛ می توان از این نوع اتوکلاوها استفاده کرد.

  • اتوکلاوهای جابجایی گرانشی

این نوع اتوکلاوها، برای استریل سازی ابزارآلات جراحی و پزشکی که دارای میکروب ها و ضایعات خطرناک زیستی هستند مناسبند و حالت همه منظوره دارند، البته همه کاره بودن آنها، به اندازه اتوکلاوهای از پیش خلاء شده نیست.

  • اتوکلاوهای پیش خلاء

در ساخت این دستگاه ها از پمپ خلاء، جهت خروج تمامی هوای موجود در محفظه اتوکلاو استفاده شده است. در واقع در این اتوکلاوها بخار بهتر به اجسام نفوذ می کند، به همین دلیل گزینه ای مناسب برای اتوکلاو کردن بارهای پیچیده از جمله تجهیزات پزشکی و قطعاتی با ابعاد بزرگ است.

دسته بندی اتوکلاو از لحاظ ظرفیت

  • اتوکلاوهای بخار بزرگ

معمولاً این نوع اتوکلاوها ظرفیت بالایی دارند (بین ۱۱۰ لیتر تا ۸۸۰ لیتر)، به همین دلیل استفاده از آنها در مراکزی که روزانه با میزان زیادی تجهیزات آغشته به آلودگی و میکروب مواجهند، مناسب است که مراکز پزشکی و بیمارستان ها از این دسته می باشند. 

  • اتوکلاوهای سایز متوسط

این دسته از اتوکلاوها، ظرفیت های ۷۵ لیتر تا ۲۰۰ لیتر را شامل می شوند و گزینه ای ایده آل برای استفاده در کلینیک ها، دندانپزشکی ها، سالن های جراحی و صنایع بیوتکنولوژی هستند.

  • اتوکلاوهای کوچک (رومیزی)

همانطور که از اسم این دستگاه ها مشخص است، ابعاد کوچکی دارند و ظرفیت پایین دارند (مثلاً ۲۵ لیتر)؛ به همین دلیل در محیط هایی با فضای کوچک بیشتر استفاده می شوند و جابجایی آنها به راحتی امکانپذیر است.

  • عوامل موثر در بالا نرفتن دمای اتوکلاو

مشتریان می توانند اتوکلاو را در چرخه استریلیزاسیون مختلف از جمله دمای استریل سازی سفارشی تنظیم نمایند. اما اگر به هر دلیلی اتوکلاو به دمای تعیین شده نرسید، عملیات دستگاه را متوقف کنید. اینکه اتوکلاو در مدت زمان مشخص به دمای استریلیزاسیون نمی رسد، دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. مثلاً ممکن است منبع تغذیه مولد بخار، حالت خاموش داشته و یا در ساخت آنها از ژنراتورهای بخار یکپارچه استفاده شده باشد که معمولاً این ژنراتورها در زیر محفظه دستگاه قرار دارند.

نکات قابل توجه در راه اندازی اتوکلاو

  • در صورتی که درب اتوکلاو از نوع لولایی است، درب را محکم ببندید و پین های قفل را درگیر نموده و مکانیزم قفل را بچرخانید که در حین کار، متوقف نگردد. روی مکانیزم قفل، نیروی شدید وارد نکنید؛ چرا که ممکن است به بخش داخلی قفل درب و واشر، آسیب وارد شود. پس توصیه می کنم سفت سازی قفل را به نرمی انجام دهید.
  • می توانید از طریق تایمر، تعیین کنید که در بازه زمانی روز، دستگاه روشن باشد یا خاموش. اگر به مورد مشکوکی برخورد کردید، توسط کنترل یا کلید توقف اضطراری، عملیات دستگاه را متوقف کنید.
  • زمانی که چرخه کامل شد و فشار درونی دستگاه به محدوده ایمن رسید، از عدم وجود افراد در پیرامون دستگاه مطمئن شوید، سپس درب را کمی باز نمایید تا هواگیری شده و تجهیزات داخلی خنک شوند.
  • اگر تجهیزات را قبل از اتوکلاو سازی بسته بندی شوند، احتمال آلوده شدن آنها بعد از استریلیزاسیون، کاهش می یابد.

خرید اتوکلاو

قبل از خرید اتوکلاو، حتماً این متن را کامل مطالعه کنید؛ سپس معیارهای اصلی که شامل ظرفیت دستگاه، میزان فشاری کاری و دما است را در نظر بگیرید. اگر نیاز به اتوکلاوی دارید که توسط آن مقدار زیادی ملزومات را استریل کنید، نوع صنعتی آن را انتخاب کنید. در غیر این صورت ظرفیت های پایین که حالت رومیزی دارند، به خوبی پاسخگو خواهد بود. همانطور که در متن گفته شد: اتوکلاو انواع مختلفی دارد؛ پس متناسب با توضیحاتی که در باب انواع اتوکلاو آورده شده، مناسب ترین نوع را که با نیاز شما متناسب است انتخاب کنید.

حتماً قبل از خرید قطعات کاربردی در دستگاه، جنس، امکانات و خدماتی که بعد از فروش ارائه می گردد را ارزیابی کنید. استاندارد بودن دستگاه و مقاوم بودن آن اهمیت بالایی داشته و نقش تاثیرگذاری در افزایش طول عمر آن دارد. اگر فکر می کنید توضیحاتی که در این مطلب آورده شده، کافیست نیست؛ نگران نباشید. شما می توانید با شماره هایی که در پایین این صفحه درج شده، تماس بگیرید تا شما را بصورت کاملاً رایگان و بطور دقیق راهنمایی کنند.

اتوکلاو برای استریل سازی چه موادی مناسب است و برای چه موادی مناسب نیست؟

  • شیشه

تمامی شیشه ها را نمی توان توسط اتوکلاو، استریل کرد. پیرکس تنها شیشه ای می باشد که با اتوکلاو، قابل ضدعفونی کردن است و البته بعد از قرار دادن شیشه در اتوکلاو، باید درب دستگاه را محکم بست تا انفجار رخ ندهد.

  • پلی پروپیلن

همانطور که در داخل  متن بارها اشاره کرد، هر نوع پلاستیکی قابل استریل سازی نیست و احتمال ذوب آن بر اثر قرارگیری در برابر حرارت بالا، زیاد است. اما پلی پروپیلن جزو پلاستیک های مقاوم بوده که تحمل زیادی در مقابل دمای بالا دارد. فقط هنگام استریل کردن پلی پروپیلن، حتماً مقداری آب درون دستگاه بریزید تا بخار بهتر نفوذ کرده و انتقال حرارت تسهیل گردد. هرگز ملزوماتی با جنس ونیل یا لاتکس را داخل اتوکلاو قرار ندهید؛ زیرا این اجسام در برابر دمای بالا تحمل کمی داشته و ذوب می گردند.

  • کاغذ

ظروف کاغذی و … را نمی توان به قصد استریل سازی داخل دستگاه قرار داد. اما اگر جنس برچسب مواد بیولوژیکی و یا بسته بندی تجهیزات از کاغذ است، مانعی در اتوکلاو کردن آنها وجود ندارد. فقط این کاغذها را بعد از اتوکلاو کردن، نباید استفاده کرد.

  • نوک سمپلر

معمولاً نوک سمپلر از مواد پلاستیکی تشکیل شده و جهت اتوکلاو کردن آنها باید چگالی مواد، نوع پلاستیک و تنظیمات دمایی، مورد ملاحظه قرار گیرد تا ذوب صورت نگیرد. هدف از اتوکلاو کردن نوک سمپلرها، تنها باید محافظت از محیط زیست باشد نه استفاده مجدد از آنها. بعد از اتوکلاو کردن، می توان نوک سمپلرها را امحا کرد.

  • فلزات

تمامی فلزات کاربردی در صنایع، قابل اتوکلاو کردن هستند، ولی از قبل هر نوع پلاستیک، واشر و مواد ذوب شدنی دیگر را از فلزات جدا کنید.

توجه: تحت هیچ شرایطی مواد رادیواکتیو و مایعات قابل اشتعال یا فرار و مایعات قابل احتراق را داخل دستگاه اتوکلاو قرار ندهید؛ چرا که با این کار، احتمال بروز انفجار خیلی بالاست.  

قیمت اتوکلاو

قیمت اتوکلاو قطعاً ارزیابی قیمت، مهمترین مرحله در خرید اتوکلاو است و همه دنبال دستگاهی با کیفیت و در عین حال به صرفه هستند. اما قیمت یک اتوکلاو استاندارد چند است؟ همانطور که می دانید امروزه با نوسان بالای ارز و دلار مواجه هستیم و نمی توان بطور قطعی گفت، قیمت فلان محصول چقدر است. به همین دلیل توصیه می کنم برای استعلام قیمت اتوکلاو، با کارشناسان ما مکاتبه نمایید تا قیمت دقیق آن را استعلام نمایند. در خصوص رنج بازه ی قیمتی اتوکلاو می توان گفت: از ۵ میلیون تومان شروع شده و تا یک میلیارد تومان در ظرفیت های صنعتی ادامه پیدا می کند (متناسب با ظرفیت دستگاه).

قیمت دستگاه اتوکلاو با توجه به معیاری های مختلف از جمله: ظرفیت دستگاه، درجه دمایی، فشار کاری، نوع کلاس دستگاه ، کاربری آن، امکانات، خدمات بعد از فروش، گارانتی و عوامل دیگر ارزیابی می شود. پس ارزان بودن دستگاه را اولویت قرار ندهید، سعی کنید روی کیفیت و خدمات دستگاه تمرکز کنید. مواظب باشید گیر افراد سودجو نیوفتید که دستگاه های بی کیفیت را با اسم دستگاه استاندارد به مشتریان می فروشند. آگاهی کامل شما از محصول که با مطالعه و تحقیق بدست می آید، اصلی ترین اصل در خرید اتوکلاوی با قیمت ایده آل و کیفیت بی نظیر است.

قسمت نظرات :
  1. avatar محمد محمدزاده

    سلام ممنون بابت ارسال به موقع تون – کیفیت عالی دمتون گرم

  2. avatar مهدی ایفایی

    سلام میخواستم بدونم ماسک جراحی تو چه دمایی اتوکلاو میشه وتو چه تایمی

    • avatar وین طب

      با سلام برای استریل کردن ماسک می توانید از دستگاه استریل uv استفاده کنید .

  3. avatar سعید حافظ

    سلام قصد خرید یک دستگاه اتوکلاو ۲۴ لیتری دارم

    • avatar وین طب

      با سلام با کارشناسان فروش تماس بگیرید

  4. avatar زهرا کفعمی

    با سلام. برای استریل محافظهای داخل چشم (شیلدهای فلزی چشم) از فور بهتره استفاده کرد یا اتوکلاو؟؟ نمیخام هزینه اش خیلی زیاد باشه چون فقط برای ضدعفونی کردن این محافظها نیازدارم. سپاسگزارم🙏

    • avatar وین طب

      بایستی از اتوکلاو استفاده کنید

برای ما پیام بگزارید :