سانتریفیوژ پی ار پی

سانتریفیوژ centrifuge از جمله دستگاه هایی است که اساس اصلی آن گریز از مرکز است، بدین معنی که از قابلیت تفکیک سازی مواد با چگالی نسبی از هم برخوردار و بیشترین استفاده را در آزمایشگاه ها، صنایع زیست شناسی، شیمی و بیوشیمی و مصارف پزشکی دارا می باشد.

سانتریفیوژ دستگاهی است که در مکان های بسیار زیادی کاربرد دارد. این دستگاه از تجهیزات اصلی آزمایشگاه های پزشکی ، شیمی ، بیولوژی ، میکروبیولوژی بوده و همچنین در صنعت نیز بسیار کاربرد دارد. علاوه بر آن این دستگاه در انواع گوناگون وجود داشته و در مدل های بسیار متنوع و قابلیت های متفاوت ساخته می شود . پس بهتر است قبل از خرید امکاناتی که از دستگاه انتظار دارید و بودجه مورد نظرتان برای خرید دستگاه را مورد بررسی قرار داده و مدل مناسب را انتخاب کنید . جهت گرفتن مشاوره رایگان و راهنمایی های مفید می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. این دستگاه هم در داخل کشور تولید شده و هم برندهای مختلف خارجی این دستگاه در ایران وجود دارند و با توجه به بودجه و سلیقه خود می توانید مدل مناسب کار خود را انتخاب کنید .

به بیانی دیگر می توان گفت دستگاه سانتریفیوژ اجزای تشکیل دهنده محلولی را که از سطح دانسیته متفاوتی برخودار است را از هم جدا می سازد، این عمل با چرخاندن مواد با سرعت عمل بسیار بالا صورت می گیرد.

فروش سانتریفیوژ

دستگاه سانتریفیوژ مجهز به محفظه ای از جنس استیل یا آلومینیوم بوده که مواد جداشدنی جهت تفکیک سازی در داخل آن قرار می گیرند، مواد در داخل این مخزن توسط یک روتر در دور یک محور به گردش در می آید.

سانتریفیوژ پی ار پی

دستگاه سانتریفیوژ یک وسیله پزشکی آزمایشگاهی میباشد که در آزمایشگاه ها و مراکز درمانی برای انجام آزمایش ها و جدا کردن ذرات جامد از مایع و جدا سازی معلول ها از هم به کار گرفته میشود . اساس کار این دستگاه به کار گیری نیروی گریز از مرکز است در این روش جدا سازی که باتوجه به سرعت دوران وشعاع دوران تعیین کننده است ذراتی که چگالی بیشتری دارند زود تر ته نشین میشوند و ذراتی که وزن پایین تر دارن در بالا قرار میگیرند .

سانترییوژ انواع مختلفی دارد که انتخاب شما برای خرید این دستگاه بایستی به طوری باشد که شما چه هدفی از تهیه و کاربرد از این دستگاه دارید . سانتریفیوژ به اعمال سرعت بر محلول آن را در حول یک محور به دوران در می آورد . ممکن است سرعت این دوران ۴۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دور در دقیقه باشد . این میزان دور نیز بستگی به نوع دستگاه سانتریفیوژ دارد . سانتریفیوژ ها دارای روتور هستند که به منظور قرار گیری لوله های آزمایش و تعیین سرعت آن میباشد . از عمده ترین استفاده این دستگاه در آزمایشگاه های خون است برای جدا کردن ذرات خون از همدیگر

سانتریفیوژ موادی که از سطح جرم بالایی برخوردارند را از موادی با سطح جرم پایین (با بهره گیری از نیروی گریز از مرکز) از هم جدا می کند و نیز قادر به تفکیک سازی موادی که حالت گاز یا مایع دارند می باشد.

بعد از جداسازی ، محلول به دو بخش تقسیم خواهد شد:

سوپرناتانت (supernatant): سوپرناتانت آن قسمتی از نمونه است که پس از سانتریفیوژ در بالای لوله ی آزمایش قرار می گیرد. پلت (Pellet):  پلت قسمتی از نمونه میباشد که در حین عمل جداسازی رسوب کرده، ته نشین شده و در انتهای لوله قرار گرفته است

از دیگر استفاده های سانتریفیوژ می توان به تفکیک سازی ذرات جامد که در یک مایع موجود است اشاره کرد، همچنین مخلوط مایعات را به بخش های متعدد تقسیم می نماید.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه سانتریفیوژ:

  • موتور الکتریکی
  • روتور دستگاه
  • شافت دستگاه
  • زمان سنج (تایمر دستگاه)
  • بدنه
  • درب قفلدار در صورت دارا بودن (میکروسوئیچ)
  • کنترلر دمای دستگاه ((temp
  • سر روتور
  • کلیدهای روشن و خاموش
  • کنترل کننده سرعت دستگاه
  • تاچومتر (جهت تعیین میزان دور دستگاه)

قیمت دستگاه سانتریفیوژ

دستگاه سانتریفیوژ آزمایشگاهی از آن گروه از دستگاه هایی است که در صنایع مختلف نیاز است و اولین گزینه در انتخاب آن توجه به قیمت دستگاه سانتریفیوژ است، یک سانتریفیوژ خوب علاوه بر کارایی بالا باید از سطح قیمت مناسبی نیز برخوردار باشد.

فروش سانتریفیوژ

بدین منظور این شرکت انواع دستگاه های سانتریفیوژ آزمایشگاهی را با قیمت بسیار مناسبی تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار داده است، در نتیجه از هزینه های اضافی صرفه جویی می گردد.

نحوه استفاده از دستگاه سانتریفیوژ

جهت انجام عمل جداسازی در ابتدا مایعات را در داخل لوله ای می ریزند، این مایعات باید بگونه ای در داخل لوله قرار گیرند که با چرخش دستگاه بطور مستقیم به طرف بخش خارج از مرکز به جریان در بیاید.

بهتر است دستگاه در سطحی صاف و به صورت افقی قرار گیرد، این کار به منظور عدم حرکت دستگاه در مواقعی که دستگاه در حال کار است و تعادل ندارد صورت می گیرد، دستگاه سانتریفیوژ برحسب شعاع و تعداد چرخش های اعمالی در یک دقیقه طراحی شده است.

برای عملکرد خوب و مناسب دستگاه بهتر است از لوله های مخصوص دستگاه های سانتریفیوژ آزمایشگاهی استفاده گردد لذا جنس این لوله ها با لوله های آزمایش متفاوت است به طوری که در سرعت بالا عملکرد مناسبی دارند و شکسته نمیشوند همچنین برای بالانس درون روتور لوله ها باید به طور رو به رو مقابل هم قرار گیرد و اندازه و وزن هر دو لوله که مقابل هم قرار میگیرن بایستی یکسان باشد تا یکنواختی صورت گیرد وگرنه دستگاه از حالت بالانس خارج شده و میتواند صدماتی را به دستگاه و حتی کاربر وارد سازد

نیروی گریز از مرکز سبب می شود مایعات یا هر مخلوطی برعکس مرکز دستگاه رانده شده و از نقطه فاصله بگیرد، بدین ترتیب مایعات یا ذراتی که وزن بالایی دارد به طرف بخش خارجی انتقال می یابند و یا ته نشین می گردند.

سانتریفیوژ آزمایشگاهی دارای صفحه کنترلی است که میتوان از طریق آن مدت زمان دوران ، سرعت دوران و در صورت دارا بودن یخچال ، دمای دستگاه را تنظیم نمود.این تنظیمات بستگی به نوع دستگاه و نمونه مورد آزمایش دارد

سانتریفیوژ چیست

زمانی که حرکت دستگاه متوقف می گردد، مواد یا مایعات داخلی دستگاه به صورت غیرمخلوط باقی می مانند،

از یک پیچ به منظور کاهش یا افزایش سرعت سانتریفیوژ که روی دستگاه تعبیه شده استفاده می شود و حالت تنظیمی دارد.

لوله های دستگاه و سایر قطعهات از قابلیت شستشو برخوردارند، بعد از اتمام عملیات بهتر است قطعات دستگاه مورد شستشو و ضدعفونی واقع گردند.

تجمع کامل نمونه ها در ته تیوب به دلیل افزایش نیروی گرانشی بوده و مایعات پس مانده به بخش بالای تیوب هدایت می گردد.

سانتریفیوژ prp پی ار پی

سانتریفیوژ  prp پی ار پی راستای تفکیک سازی پلاسما و پلاکت از گلبول های قرمز خون با لوله های ویژه به کار گرفته میشود . واژهprp   که کوتاه شده platelet rich plasma  به معنای پلاسمای انباشته از پلاکت میباشد از خون فرد به دست می آید و به وجود آمده ای از جمع شدن گونه ای سلول خونی به اسم پلاکت است که جهت لخته شدن خون و دیگر کارکرد های ضروری برای بهبود رشد خیلی حائز اهمیت میباشد.

سانتریفیوژ prp

این شیوه برای جراحی های پوستی و زیبائی رایج است. از این روش تزریق پلاسمای انباشته شده از پلاکت برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند استفاده میشود که سبب بهبود یافتن آسیب ها و صدمه های اسکلتی و عضلانی فرد میشود همچنین از آن برای سرعت بخشیدن به خوب شدن تاندون ها و رباط ها و ماهیچه ها و مفصل های گوناگون بدن استفاده میگردد.

سانتریفیوژ پی آر پی PRP که مخصوص آزمایشگاه خون است . برای انجام کارها و آزمایش های دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد ولی بیشترین استفاده آن در آزمایشگاه خون است به همین سبب کاربر میداند که کدام دستگاه برای چه آزمایشی مناسب و ایده آل است .

البته این نکته نیز مهم است که کاربر نیز بایستی اطلاعات کامل در مورد دستگاه سانتریفیوژی که میخواهد تهیه نماید را داشته باشد لذا برای انتخاب دستگاه سانتریفیوژ مناسب برای کاری که میخواهید انجام دهید ابتدا اطلاعات لازم در مورد آن دستگاه را باید به دست آورید و بعد به خرید تهیه آن اقدام نمایید و به گونه ای نباشد که بعد از خرید دستگاه بخواهید آگاهی لازم را برای استفاده آن به دست آورید و بعدا متوجه شوید که اصلا این دستگاهی که انتخاب کرده اید متناسب با کاری نیست که مد نظر شما بود به همین سبب ابتدا دریافت اطلاعات کافی در مورد دستگاه سانتریفیوژ و آزمایش از همه چیز مهم و ضروری میباشد .

دلیل این کار نیز این است ک همانطور که در اوایل مطلب نیز گفته شد دستگاه سانتریفیوژ PRP دارای انواع و مدل های بسیار فراوانی است . پس همان طور که اشاره شد قبل از استفاده در جای گیری لوله ها درون روتور و بالانس بودن روتور حتما کنترل شود و اطمینان از بسته بودن درب دستگاه به عمل آورده شود . در حین استفاده نیز اگه صدای غیر عادی از دستگاه شنیده شد سریعا از ادامه کار آن جلوگیری نمایید و نگاه کنید که کجای دستگاه به مشکل بر خورده است لذا آن مشکل را حل کرده و دوباره آغاز به کار نمایید . دستگاه را همیشه در حالتی افقی باید قرار داد و در محلی باید جای بگیرد تا تعادل لازم را داشته باشد و تلو نخورد که موجب خرابی دستگاه نگردد . همچنین بعد از هر آزمایش دستگاه را تمیز کنید تا دستگاه عمر زیادی داشته باشد .

سانتریفیوژ prp پی آر پی

دستگاه سانتریفیوژ را سعی کنید هر ۳ ماه یکبار به طور کلی کنترل نمایید و لازم است که زغال ، برس ها و دیگر قسمت های دستگاه را به طور مرتب سرویس نمایید و در صورت لزوم تعویض کنید . اگر در هنگام کار با دستگاه مشاهده نمودید که یکی از لوله ها شکست دستگاه را خاموش کنید و پنجره های اتاق را باز نمایید و فورا محل را به مدت حدودا ۲۰ دقیقه ترک نمایید تا آسیبی برایتان رخ ندهد و بعد از مدت مقرر شده با استفاده از ماسک و به دست کردن دستکش و مواد ضد عفونی کننده برگردید و دستگاه را تمیز کنید و استریل نمایید . در هنگام شستن ظرف ذرات آئروسل درشت در محی پخش میشوند .

به همین جهت بایستی صبر کنید تا ته نشین شده و با ذرات هوا رقیق گردند . به هیچ عنوان دستگاه پی ار پی را هنگامی که درب آن باز است استفاده نکنید و حتی بعد از پایان آزمایش نیز پس از حداقل ۳ دقیقه درب آن را باز نمایید . پیشنهاد میکنیم که از دستگاه هایی استفاده نمایید که دارای درب های قفل دار باشند . این گونه دستگاه ها به گونه ای طراحی شده اند که وقتی درب دستگاه باز است از شروع به کار دستگاه سانتریفیوژ جلوگیری میکند و بایستی حتما درب آن بسته باشد تا دستگاه کار کند . همچنین از استفاده و به کارگیری لوله هایی که فاقد درپوش هستند خود داری نمایید .

سانتریفیوژ آزمایشگاهی

دستگاه سانتریفیوژ یکی از تجهیزات آزمایشگاهی است که جهت تشخیص پزشکی به مصرف می رسد، این دستگاه با بهره گیری از توان موتور سبب به چرخش درآمدن مایعات با سرعت عمل بسیار بالایی می شود، این نوع دستگاه ها براساس اصل رسوبی مواد عمل می کند، عامل اصلی تفکیک سازی مواد در این نوع سانتریفیوژ، شتاب جاذبه ای مرکزی بوده و مواد به دو صورت کم و پرتراکم از هم جدا می گردند.

خرید سانتریفیوژ پی ار پی

انواع سانتریفیوژ آزمایشگاهی

میکرو سانتریفیوژ: این نوع سانتریفیوژ ساختاری ساده و جمع و جور دارد و از آن جهت کارهایی که حجمی بین ۲/۰ تا ۰/۲ میلی لیتر را دارند استفاده می شود.

سانتریفیوژ چند کاره رومیزی : این سانتریفیوژ در انواع و مدل های متنوعی به تولید رسیده و در تیوب های بزرگ بیشترین استفاده را دارد.

سانتریفیوژ کلینیکی یا بالینی : از این دستگاه بمنظور کارهای بالینی نظیر لوله های انتقال خون استفاده می شود و از سطح سرعت عمل بسیار کمی برخوردار است.

سانتریفیوژهای سیتولوژی : از این مدل جهت رسوب سازی لایه ای از سلول بر روی لام آزمایشگاهی استفاده می شود. همچنین در تحقیقات هسته ای زمانی نیاز به شکستن سلول داریم، از این مدل سانتریفیوژ استفاده می شود.

سانتریفیوژ شستشو دهنده سلولی : در آزمایشگاه هنگام آزمایش آنتی گلوبولین، نیاز به شستشوی سلول های خون داریم. این مناسب برای انجام این کار می باشد. در بسیاری از آزمایش های خون، مانند تعیین گروه خونی، مشخص کردن PH خون و …. بهترین گزینه انتخاب، این مدل جهت انجام آزمایش می باشد.

سانتریفیوژهای شناور : در این مدل زمانی که می خواهیم لوله های آزمایش را در دستگاه قرار دهیم، آنها را به صورت عمودی قرار داده و درب دستگاه را بسته و آن را روشن می کنیم. دستگاه هنگام شروع به کار و چرخش لوله ها را افقی کرده و می چرخاند و به اصطلاح به آن سانتریفیوژ شناور می گوییم.

آلترا سانتریفیوژ : در هنگام انجام برخی آزمایش ها نیاز به دور بالای ۱۶۰۰۰ داریم، در این صورت از ساتریفیوژهای خاصی استفاده می شود که در اصطلاح مدل اولترا نامیده می شود.در این نوع سانتریفیوژ ها به دلیل اینکه از سرعت بسیار بالائی استفاده میشود و حرارت درون دستگاه افزایش می یابد نمونه قرار داده شده درون دستگاه تبخیر میشود و همچنین این مقدار حرارت میتواند آسیب جدی به دستگاه وارد آورد به همین دلیل در تمامی مدل های اولترا از یخچال استفاده میشود.

سانتریفیوژ گرادیان چگالی : قابلیت جداسازی این مدل بسیار بالا بوده و زمانی که می خواهیم ذرات را از لحاظ چگالی نیز جداسازی کنیم از این مدل استفاده می کنیم. در این مدل بعد از پایان کار دستگاه، ذرات نمونه به ترتیب چگالی در طول لوله قرار می گیرند.

سانتریفیوژهای خلاء : زمانی که نیاز داریم در یک محلول مایع را جهت جداسازی ذرات از بین ببریم از این مدل استفاده می کنیم‌. این دستگاه از خلاء و نیز سیستم گرمایشی همراه با نیروی گریز از مرکز جهت جداسازی بهره می برد. این مدل بهترین روش جهت تهیه نمونه های پپتید، پروتئین و سایر ترکیبات مورد نیاز جهت انجام کارهای تحقیقاتی می باشد.

سانتریفیوژ یخچالدار

دستگاه سانتریفیوژ یخچال دار در انواع مختلفی تولید شده و از قابلیت تفکیک سازی مایعات از هم برخوردار است و در حین چرخش با تمام مدل های روتور میکروتیوب، زاویه ثابت و بازشونده قابل استفاده است، همچنین می توان گفت سانتریفیوژ یخچال دار جزو ارزان قیمت ترین نوع سانتریفیوژ است و مجهز به تایمر و سیستم تهویه می باشد.

سانتریفیوژ

می توان با اتصال این دستگاه به رایانه پارامترهای مختلفی را ذخیره و نگهداری نمود، درب این دستگاه کاملاً اتوماتیک است و از سیستم تشخیص عدم تعادل روتور برخوردار است.

مطالعه کنید : دستگاه پلاژن

ویژگی های دستگاه سانتریفیوژ:

  • شکل و اندازه ذرات، سرعت سانتریفیوژ، کاهش اندازه مواد جامد به شتاب رسوبات ذرات در سانتریفیوژ بستگی دارد.
  • برخی از سانتریفیوژهای تولیدی این شرکت مجهز به سیستم خنک کننده و برخی دیگر بدون سیستم خنک کننده می باشند.
  • جهت استفاده و کاربری راحت از دستگاه سانتریفیوژ از سیستم پنل کاربری استفاده شده است، همچنین این دستگاه مجهز به سنسوری می باشد که خطاهای موجود را شناسایی کرده و مصرف کننده را مطلع می سازد.
  • قطعات این دستگاه بر طبق استانداردهای معتبر طراحی شده و عملکرد دستگاه کاملاً بی صدا می باشد، همچنین این دستگاه با اصولات بهداشتی به تولید رسیده است.
  • جهت ایمنی بیشتر از سیستم تشخیص نوع روتور و گزینش سرعت اتوماتیک و سیستم محدود کننده سرعت استفاده شده است.

خصوصیات کلی دستگاه سانتریفیوژ :

  • سانتریفیوژ مجهز به نمایشگری از نوع LCD است حالت دو ردیفه دارد، این دستگاه از سطح دورهای مختلفی به تولید رسیده و مجهز به RPM همراه با نمایش RCF همزمان می باشد، در واقع RCF جهت انتخاب تعداد دور در دقیقه کافی است و RPM چندان پراهمیت نیست.
  • مصرف این دستگاه برق خانگی است و میزان مصرف آن برحسب ولت ۲۲۰ ولت بوده و توان آن ۳۰۰ وات می باشد.
  • درب استفاده شده در این دستگاه حالت دوجداره دارد که فلزی بوده و سیستم کنترلی درب حالت برقی دارد.
  • میزان ایجاد آلایندگی صوتی و هوا در این دستگاه تقریباً صفر درصد می باشد، در نتیجه می توان گفت سانتریفیوژ سازگاری بالایی با محیط زیست دارد.
  • سانتریفیوژ از قابلیت نگهداری و ذخیره بیش از ۱۰۰ برنامه متفاوت و کامل برخوردار است، به بیانی دیگر می توان گفت این دستگاه آخرین برنامه موجود را مدت زمانی در حافظه نگهداری می کند، دستگاه می تواند در صورت نیاز برنامه مذکور را ریستارت و راه اندازی نماید.
سانتریفیوژ

عملکرد روتورهای دستگاه:

زمانی که عملیات دستگاه آغاز می گردد درب قفل می شود تا افراد با برخورد با روتور دچار مشکل نشوند چرا که روتور چرخشی سرعت عملی بالا دارد، در واقع باز بودن درب سبب می شود از چرخش موتور روتور جلوگیری به عمل آید.

روتورهای استفاده شده در سانتریفیوژ دارای حفره هایی می باشند که لوله های آزمایش در داخل این حفره ها واقع می گردند، حفره ها براساس کاربرد دارای دو نوع است که شامل روتور با زاویه ثابت و روتور چرخشی یا افقی می باشد، معمولاً روتورها در درون محفظه واقع شده و از طریق درب فلزی دستگاه حمایت می گردند.

در اصل به این حفره ها شاخه گفته میشود . برای نمونه هنگامی که فرد میخواهد دستگاه سانتریفیوژ تهیه کند یکی از مسائل مهم چند شاخه بودن دستگاه است.

این شاخه ها اندازه های متفاوتی دارند که با توجه به این اندازه های لوله ها درون آن ها قرار میگیرد و یکی از مولفه های مهم دستگاه به شمار میرود.

روتور دستگاه با توجه به شعاع دوران و سرعت دور دوران و زمان به گردش در آورن نمونه باعث سانتریفیوژ شدن نمونه میشود. دستگاهی که شعاع کمتری دارد باید با سرعت بیشتری نسبت به دستگاهی که شعاع زیادی دارد کار نماید و همچنین در مدت زمان زیاد لذا قدرتی که بر نمونه وارد میکند باید به اندازه ای باشد که دستگاه با شعاع دوران بیشتر وارد میکند باشد وگرنه نمونه آن گونه که انتظار داریم رسوب نخواهد کرد

  • روتور با زاویه ثابت: این نوع روتور بسیار مستحکم و با دوام بوده و از لحاظ ظاهری کوچک و جمع و جور است، جنس این نوع روتور معمولاً از آلومینیوم بوده و حفره های تعبیهی زاویه ای ثابت دارند.
  • روتور افقی یا چرخشی: به این نوع روتورها سطل نیز می گویند که از قابلیت تفکیک سازی تیوب های مختلفی برخوردارند.

کاربردهای سانتریفیوژ

دستگاه سانتریفیوژ مجموعه ای از لوله ها را داراست که نمونه های محلول های مورد نظر در آن گذاشته میشود . پس از آن، لوله ها بر روی روتور یا هد سانتریفیوژ این دستگاه جای می گیرند. قسمت روتور دستگاه سانتریفیوژ یک موتور دارد که توسط نیروی تولید شده از آن موتور لوله ها را حول یک محور تعیین شده می چرخاند در نهایت، نیروی گریز از مرکزی که با این عمل بوجود می آید سبب می شود تا اجزای تشکیل دهنده ی محلول ها براساس جرم مولکولی شان رسوب نمایند و از یکدیگر جدا گردند.

سانتریفیوژ

به این نیروی گریز از مرکزی که ایجاد می شود RCF، “شتاب نسبی سانتریفیوژ” و “قدرت سانتریفیوژ کردن” هم گفته می شود. این نیرو ضریبی از شتاب جاذبه ی عادی زمین یعنی g است و همین موضوع باعث می گردد تا موادی که چگالی بیشتری دارند بسیار سریع تر از حالت عادی ته نشین بشوند و بصورت رسوب در انتهای لوله متمرکز شوند

تفکیک و جداسازی دو محلول از هم و جداسازی ذرات معلق از محلول از کاربرد اصلی سانتریفیوژ است.

دستگاه سانتریفیوژ جهت جداسازی خون و دیگر نمونه های بیولوژیکی نیز به بهره برداری می رسد.

تامین فیلترهای بدون پروتئین که صاف شده و نیز تامین ادرار ته نشین شده و ته نشینی سایر مایعات بدن از دیگر استفاده های سانتریفیوژ است.

دستگاه سانتریفیوژهایی که در ظرفیت های بزرگی به تولید رسیده اند بهترین وسیله جهت اعمال آزمایش روی فضانوردان و خلبانان نظامی است، این کار به منظور سنجش مقاومت آنها صورت می گیرد.

جداسازی سوسپانسیون ها و پلاسما و سرم از دیگر مصارف این دستگاه است و نیز از این دستگاه در لبنیاتی ها به منظور جداسازی خامه از شیر بهره گیری می شود.

صنایع شیمی، فیزیک، زیست شناسی و بیوشیمی (جهت تفکیک نمودن مواد جامد «بیومولکول ها، ترکیبات غیرمحلول، ارگان های سلولی» از مواد مایع در یک سوسپانسیون)

آزمایشگاه های صنعتی و آزمایشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی از دیگر مکان هایی می باشد که استفاده از سانتریفیوژ الزامی است.

به طور خلاصه :

– تعیین گروه خونی افراد
– بررسی و تجزیه مولکول های درشت و رسوب گذاری آنها
– زمانی که به مولکول های سفید و قرمز خون جهت انجام آزمایش جداگانه نیاز داریم با استفاده از این دستگاه آنها را جداسازی می کنیم.
– تعیین PH خون
– جداسازی املاح ادرای
– هنگام گرفتن پلاسما از خون و جدا کردن آن
– زمانی که بخواهیم از لخته خون سرم بگیریم
– هنگام مطالعه روی سلول ها و برداشتن لایه ای از روی سلول
– مطالعه روی خون افراد مبتلا به ویروس و جداسازی ویروس مورد نظر از خون فرد مبتلا

قبل از استفاده از دستگاه بایستی نکات ذیل توجه شود:

از عدم شکستگی لوله ها اطمینا حاصل کنید .
اگر رورتور دستگاه متحرک (قابل تعویض) باشد حتما کنترل نمائید که بر روی شافت قرار گرفته است یا نه
لوله های حاوی نمونه مشابه با وزن و اندازه یکسان را حتما مقابل هم دیگر قرار دهید تا بالانس ایجاد گردد
حتما از لوله های مخصوص دستگاه سانتریفیوژ استفاده نمائید
از نمونه هایی که فاقد درپوش هستند استفاده نکنید از قفل شدن درب مطمئن شوید

هنگام استفاده از سانتریفیوژ نکات زیر را رعایت کنید :

نیروی حرکت و گریز از مرکزی که دستگاه سانتریفیوژ بر اساس آن کار می کند ممکن است در اثر بالانس نبودن دستگاه و یا شکستن لوله های آزمایشگاه در هنگام انجام کار حوادثی را برای خود دستگاه و کارکنان آزمایشگاه به وجود بیاورد، لذا رعایت نکات ایمنی ضرورت بسیاری دارد:

هنگام کار کردن دستگاه از تکان دادن و جابجایی آن جداً خودداری کنید.
قبل از استفاده از دستگاه مطمئن شوید لوله های دستگاه خشک باشند.
دستگاه باید بر روی سطح کاملاً صاف قرار گیرد.
جهت جلوگیری از پخش شدن ذرات در هوا از تیوب های ایمنی سانتریفیوژ استفاده کنید.
شکل، اندازه و وزن لوله هایی که در دستگاه و روبروی هم قرار می گیرند باید مشابه و هم اندازه باشند. عدم رعایت این مورد باعث خرابی دستگاه شده و مواد به خوبی از هم جدا نمی شوند.
قبل از روشن کردن دستگاه و استفاده از آن مطمئن شوید روتور به خوبی بر روی شفت (SHAFT) جا افتاده است.
زمانی که دستگاه روشن است درب آن را باز نکنید. بسیاری از این دستگاه ها دارای قفل ایمنی بوده و هنگام کارکردن دستگاه امکان باز کردن آن وجود ندارد.
زمانی که صدای دستگاه هنگام کار کردن غیرعادی بوده و نیز بیش از اندازه نرمال لرزش دارد دستگاه را خاموش کرده و از بالانس بودن لوله های داخل آن اطمینان حاصل کنید. و در صورت ادامه دار بودن لرزش و … دستگاه را خاموش کرده و با کارشناسان شرکت ما تماس حاصل فرمایید.
قطعات این دستگاه هر ۳ ماه یک بار نیاز به بررسی و اطمینان از صحت آن و هر ۶ ماه یکبار بایستی قطعات آن تعویض گردد.

سانتریفیوژ چربی

چربی یکی از قسمت های مهم تشکیل دهنده بدن است که حجم موجودی آن در افراد متفاوت است. پایین بودن مقدار چربی برخی از مشکلات را به وجود می آورد و بیش از اندازه بودن نیز یکی از دغدغه ها و به وجود آمدن امراض مختلف در بدن افراد است. چربی بیش از حد باعث چاقی در افراد میشود و چاقی موجب عدم تحرک کافی و ایجاد انواع مریضی ها و بیماری ها میشود.

ولی از چربی بدن میتوان استفاده های پزشکی و زیبایی نمود به طوریکه چربی را از بدن خود شخص به وسیله سرنگ های مخصوص کشیده و با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ موارد مورد نیاز و مفید چربی را جدا کرده و به بدن شخص تزریق میکنند.

این آزمایش در تزریق چربی هم استفاده میشود به طوری که چربی از بدن خود فرد و از نواحی مختلف بدن مانند شکم و پهلو و جلو ران بیمار گرفته میشود و در دستگاه سانتریفیوژ با استفاده از لوله های مخصوص چربی با دور ۳۰۰۰ و به مدت ۵ دقیقه سانتریفیوژ میشود. با این حالت چربی به میکروفت تبدیل میشود و به بدن فرد یا نواحی صورت تزریق میگردد. روش میکروفت همان طور که گفته شد با دستگاه سانتریفیوژ انجام میگیرد ولی در آزمایش نانوفت و تزریق چربی برای نانوفت نمونه به دست آمده بعد از سانتریفیوژ را که میکروفت نام دارد با انجام عمل دستی سرنگ به سرنگ که روش مخصوص نانوفت است به ذرات کوچک شکسته میشود و به نانوفت تبدیل میگردد و بعد تزریق میشود.

در آزمایش تزریق چربی بر خلاف پی ار پی بایستی از لوله های حجم بالا برای کشیدن چربی استفاده نمود زیرا حجم چربی از حجم نمونه پی ار پی به مراتب بالاتر است. لذا برای سانتریفیوژ چربی از لوله های فالکون ۵۰ و ۱۰۰ سی سی استفاده میشود.

چربی به دست آمده بعد از عمل سانتریفیوژ استفاده های بسیاری در زیبایی پوست و صورت و همچنین برخی از بیماری ها دارد. برای فرم دهی صورت و همچنین چین و چروک و جوانسازی پوست بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.

چربی حاوی مقدار زیادی آب نیز میباشد که با عمل سانتریفیوژ با استفاده از سانتریفیوژ های مخصوص چربی از نمونه ما جدا شده و فقط میکروفت که مورد استفاده پزشک قرار میگیرد و به نواحی مشخص شده فرد تزریق میشود.

قسمت نظرات :
  1. avatar الهام

    سلام خسته نباشيد قيمت دستگاه سانتريفيوژ رو ميخواستم براي prp براي مطب كارهاي پوستي ولي ميخوام سايز كوچك باشد و قيمت مناسب چي توصيه ميكنيد 🙏🏻

    • avatar وین طب

      با سلام لطفا با شرکت تماس بگیرید

  2. avatar دکتر محمدرضا مروج اسکویی

    درود بر شما ،
    نیاز به خرید دستگاه سانتریفیوز ترجیحا ساخت چین با کیفیت بالا برای استفاده در PRP دارم.
    اگر آیتم هایی موجود دارید با برند ، مشخصات فنی و قیمت ، خواهش میکنم اعلام فرمایید.

    • avatar وین طب

      با سلام و درود
      لطفا شماره تماسی قرار میدادید که بتوانیم با شما تماس بگیریم . لذا میتونید با کارشناسان شرکت تماس بگیرید یا در واتساپ پیام بگزارید . با تشکر

  3. avatar جواد ویسی

    قیمت دستگاه سانتریفوژ پی آر پی برا مطب چقدره؟

    • avatar وین طب

      با سلام مدلهای مختلفی موجود هست لطفا با کارشناسان فروش تماس بگیرید

  4. avatar شهرام صفری

    سلام
    دستگاه سانتریفوژ PRP لازم دارم.
    ۰۹۱۴۴۴۱****
    دکتر صفری

    • avatar وین طب

      بله حتما

  5. avatar حوروش فرجی

    سلام یک دستگاه سانتریفوز ۶ لوپ برای پی ار پی

  6. avatar علیرضا خسروان

    سانتریفوژ pRP دندانپزشکی و روش استفاده (بروشور و cdآموزشی نیاز دارم.) لطفا قیمت ساده ترین مدل را بفرمایید
    ۰۹۱۵۳۱۴۴۱**

  7. avatar طاووسی

    سلام برای خرید دستگاه پی آر پی تماس گرفتم. ۰۹۱۹۰۴۳۳###

  8. avatar نیک پور

    با سلام، دستگاه سانتریفوژ پی ار پی جهت کارای پوستی در مطب میخواستم ، کوچیک و قیمت مناسب…متشکرم
    ۰۹۱۴۴۰۶۸***

  9. avatar دکتر نیک فر

    ۰۹۲۰۱۵۹۰***
    یک دستکاه سانتریفیوژ برای prp مطب لازم دارم پیشنهادتان جیست

    • avatar وین طب

      با سلام واتساپ ارسال شد

برای ما پیام بگزارید :