دستگاه ساکشن

پیشرفت تکنولوژی در جامعه امروزی، سبب توسعه علم پزشکی و روش های درمانی مختلف شده است. بطوری که دستگاه های پیشرفته ای در زمینه پزشکی و تشخیص، وارد بازار شده اند که در زندگی ما، نقشی حیاتی داشته و توسط آنها می توان عمل های جراحی و … را به بهترین نحو انجام داد. یکی از تجهیزات مورد نیاز مراکز پزشکی و بیمارستانی، دستگاه ساکشن است که در اتاق عمل، بیمارستان ها و … استفاده می شود و نقش موثری در جلوگیری از عفونت های ریوی دارد. در این متن در مورد این تجهیز حیاتی بحث خواهیم کرد تا با  انواع دستگاه ساکشن، عملکرد، قطعات، کاربرد و مزایا و ویژگی های بارز آن آشنا شوید. ابتدا لازم می دانم تعریفی کلی از دستگاه ساکشن آورده شود:

دستگاه ساکشن چیست؟

دستگاه ساکشن (suction) یا اسپیراتور، از ضروری ترین و شناخته شده ترین تجهیزات مورد نیاز اتاق عمل، بخش بیهوشی، مراکز درمانی، بیمارستانی، دندان پزشکی، کلینیک ها، آمبولانس ها، کبولانسبخش مراقبت های ویژه و سایر مکان های مرتبط است که دامنه کاربردی گسترده ای دارد. البته این محصول را می توان در خانه هایی که نیاز به مراقبت از بیمار است نیز استفاده کرد.

دستگاه ساکشن، عملکردی نظیر جاروبرقی داشته و وظیفه مکش هوا و مواد را بر عهده دارد. بطوری که مایعات، خون، مواد زائد، مواد عفونی و هوای آلوده را به داخل محفظه یا مخزن منتقل می کند. برای مثال: در دندانپزشکی ها از دستگاه ساکشن، جهت مکش ترشحات و بزاق دهان بیمار بهره وری می گردد و در اتاق عمل از آن، جهت خارج کردن مایعات و ترشحات اضافه در حین انجام عمل، استفاده می شود؛ البته یک دستگاه دیگر در بخش بیهوشی نیاز است. در مواردی که مجراهای تنفسی بیمار گرفته شده و یا تراشه های تنفسی جایگزین خون، مخاط، مایعات، بزاق و سایر ترشحات شوند، می توان از دستگاه ساکشن استفاده کرد تا تمامی انسدادهای موجود، توسط موتور مکنده از بین رفته و از خفه شدن بیمار جلوگیری گردد. دستگاه ساکشن با برق شهری یا باتری تغذیه می شود و برحسب کارکردی که دارد، می توان آن را در فشارهای مختلف تنظیم کرد. البته برخی از دستگاه های ساکشن، با برق یا باتری کار نمی کنند، بلکه حالت پمپ دستی را دارند.

دستگاه ساکشن

دستگاه ساکشن را می توان در ابعاد مختلف طراحی کرد که ابعاد کوچکتر آن، کاربردی خانگی دارد. بنابراین بیمارانی که مشکلات ریوی داشته و قادر به دفع ترشحات از طریق سرفه نیستند، می توانند در منزل از این تجهیز استفاده کنند تا مجراهای تنفسی آنها باز شده و به راحتی نفس بکشند. نوع خانگی این دستگاه برای پاکسازی گوش، ریه و سایر بخش های بدن که بافت نرمی دارند مناسب است، زیرا برای انجام این عملیات به قدرت بالا نیاز نیست.

ویژگی های اصلی دستگاه ساکشن

  • این دستگاه در دو حالت سیار (پرتابل) و ثابت (مرکزی) قابل ساخت است که نوع سیار، به راحتی قابل حمل بوده و می توان از آن بصورت رومیزی استفاده کرد. نوع مرکزی یا ثابت این ساکشن ها، مخصوص بخش های تاسیسات بیمارستانی بوده و به دلیل سنگین وزن بودن، قابل حمل و جابجایی نیستند.
  • دستگاه ساکشن را می توان در حالت دیواری و یا سقفی نصب کرد تا از اشغال فضا در محیط جلوگیری شود.
  • این دستگاه ها دارای پمپی هستند که این پمپ با مکش و ایجاد خلاء، سبب تولید فشاری موسوم به فشار منفی می گردد. این فشار منفی سبب جمع شدن ترشحات مایع، جامد گاز و خون آبه ها بعد از عمل جراحی می شود.
  • از آنجایی که آسپیراتور مستقیماً با سیستم تنفسی فرد بیمار در تماس قرار می گیرد، باید همه فضای دستگاه و اتصالات تنفسی آنتی باکتریال شود و دستگاه حالت ایزوله داشته باشد. این امر از نفود کوچکترین آلودگی به سیستم تنفسی بیمار پیشگیری می کند.

کاربردهای متعدد دستگاه ساکشن

همانطور که پیش تر نیز گفته شد: دستگاه ساکشن یا مکنده، در زمینه های متعدد پزشکی کاربرد دارد که در ادامه به این موارد می پردازیم:

  • حذف مایعات، مخاط، بزاق و ماده اضافی از مسیر تنفسی بیمار
  • مکیدن خون و ترشحات در حین انجام عمل جراحی، جهت دید بهتر جراح و تیم پزشکی
  • حذف توده های نرم توموری
  • قابل استفاده در امور دندانپزشکی جهت مکش و خارج کردن بزاق دهان بیمار
  • مکیدن محلول شستشوی روی جراحت
  • قابل استفاده در امور زیبایی
  • آسپیره سازی مخاط و ترشحات از مجراهای هوایی و کمک به حفظ اکسیژناسیون ریوی
  • قابل استفاده جهت مکش مسیرهای هوایی بیماران تشنجی (این دسته از بیماران قادر به پاکسازی مجراهای هوایی نیستند)
  • قابل استفاده جهت تخلیه و حذف ترشحات از کیست ها و آبسه های حاوی مایع
  • حذف و مکش دودهای ناشی از استفاده از کوتر جراحی
  • استفاده جهت تخلیه مایع آمنیوتیک در زمان انجام جراحی سزارین
  • تخلیه محلول های شستشو در زمان شستشوی حفره ها و زخم ها
  • –         قابل استفاده برای حذف ترشحات حلق و دهان بعد از اتمام مراحل بیهوشی بیماران (در زمان هوشیاری پایین آنها)
  • قابل استفاده برای جمع آوری ترشحات یا نمونه خلط جهت انجام آزمایشات تشخیصی
  • مکش استفراغ بیمارانی با افت هوشیاری که در معرض خطر آسپیراسیون قرار دارند.
  • قابل استفاده در عمل های ارتوپدی با شکستگی اندام (جهت ساکشن خونابه در حین عمل جراحی)
  • مناسب برای استفاده در منزل (جهت محافظت از بیمارانی که در خانه نیاز به مراقبت های ویژه و طولانی مدت دارند)
  • مزیت اصلی دستگاه ساکشن پزشکی

۱- کاربری آسان و بی دردسر

طراحی و ساخت تجهیزات پزشکی اهمیت بالایی دارد؛ زیرا این دستگاه ها باید طوری تولید شوند که پزشکان و دستیاران به راحتی بتوانند از آنها استفاده و احساس راحتی کنند. به همین دلیل این دستگاه ها را طوری طراحی کرده ایم که در هر مکانی قابل استفاده بوده و بتوان از آنها در حالت های دیواری، سقفی و رومیزی استفاده کرد. همچنین برخی از این دستگاه ها حالت دستگیره دار و چرخ دار دارند که جابجایی آنها را بیش از حد راحت کرده اند.

دستگاه ساکشن

از آنجایی که این دستگاه دائماً با مواد زائد و آلوده از جمله: خون، بزاق، مخاط و … در ارتباط است، باید شستشوی آن به راحتی امکانپذیر باشد تا سلامتی تیم پزشکی و بیماران بهخطر نیفتد، بدین سان این محصول را با متریال های بسیار مقاوم و قابل شستشو طراحی کرده ایم.

۲- کم صدا و کم لرزش

از آنجایی که این دستگاه های موتوردار در حین استفاده، صدا و لرزش بالایی ایجاد می کنند و موتور آنها به طور دائم در حال مکش ترشحات و مایعات داخلی لوله ها است. احتمال دارد مصرف کننده و بیماران دچار آزردگی خاطر شوند. به همین دلیل در طراحی دستگاه ساکشن باید از قطعات و اجزایی استفاده کرد که کمترین میزان تولید صدا و لرزش را دارند. ما در طراحی این محصول، تمامی این عوامل را در نظر گرفته ایم تا در عین داشتن قدرت و توانایی بالا، کمترین میزان تولید صدا و ارتعاش را نیز داشته باشد که این عامل، یک مزیت اصلی دستگاه ساکشن به حساب می آید.

۳- طول عمر بالا

یک دستگاه ساکشن باید سال ها بدون استهلاک قابل استفاده باشد، این امر تنها در صورت استاندارد و با کیفیت آن امکانپذیر است. دستگاهی که به بدنه مقاوم و قطعات درجه یک مجهز گردد عوامل خارجی، ضربات احتمالی، زنگ زدگی و مایعات و …، کمترین آسیب را به آن خواهند زد. با توجه به اینکه این دستاه ساکشن، طبق استانداردهای دنیا طراحی شده و بدنه بسیار مقاومی دارد، طول عمر بالایی داشته و کاربر با خیالی راحت می تواند از آن استفاده و نگران خرابی آن نباشد.

آشنایی با انواع مختلف دستگاه ساکشن

در حالت کلی دستگاه های ساکشن یا از نوع ثابت هستند یا حالت پرتابل دارند. اما این تجهیزات از لحاظ میزان خلا و مکشی، کاربرد، سیستم داخلی و کاربرد نیز انواع مختلفی دارند که تمامی این دستگاه ها را در ادامه بررسی خواهیم کرد. پس ادامه مطلب را با دقت مطالعه کنید تا با انواع دستگاه ساکشن آشنا شوید:

دسته بندی دستگاه ساکشن از لحاظ ساختاری

  • دستگاه ساکشن ثابت (سانترال)

همانطور که از اسم این ساکشن ها مشخص است حالت ثابت دارند و به دلیل وزن و حجم زیادی که دارند، به راحتی قابل جابجایی و حمل نیستند. این دستگاه ها را می توان در یک مکان مشخص نصب کرد (زمینی، دیواری و سقفی). معمولاً این دسته از ساکشن ها مخصوص اتاق عمل و جراحی، بیمارستان و مراکز درمانی هستند. توجه نمایید که مخزن ساکشن های ثابت از نوع یک بار مصرف یا چند بار مصرف می باشد. هنگام خرید این دستگاه ساکشن، گنجایش مخزن را بررسی نموده و تعداد دفعات ساکشن کردن آن را ارزیابی کنید. اگر مخزن آن از نوع چند بار مصرف است، بررسی نمایید که امکان ضدعفونی کردن آن وجود دارد یا نه.

  • دستگاه ساکشن پرتابل (قابل حمل)

ساکشن پرتابل به یک باتری مجهز شده که قابل شارژ می باشد و همانطور که از اسم آن مشخص است، حالت سیار داشته و به راحتی می توان آن را جابجا کرد. در واقع این دستگاه نسبت به نوع ثابت، ابعاد کوچکتری داشته و سبک وزن تر است؛ به همین دلیل در محیط های درمانی و اورژانس ها، از آن به عنوان ساکشن یدکی نیز استفاده می شود تا هنگامی که امکان دسترسی به برق وجود ندارد، بتوان آن را جایگزین ساکشن ثابت کرد. معمولاً لوله ها و کاتتر این دسته از ساکشن ها از نوع یک بار مصرف است. این دستگاه در منازل بیشترین کاربرد را دارد.

دستگاه ساکشن شرکت وین طب

انواع دستگاه ساکشن از لحاظ خلاء و مکش

  • ساکشن با خلاء بالا

این دستگاه ها فشاری بیش از KPa 60 دارند و برای بکارگیری در مراکز درمانی و عمل های جراحی بسیار مناسبند.

  • ساکشن با خلاء متوسط

دستگاه های ساکشن خلاء متوسط، فشاری بیشتر از KPa 20 دارند و معمولاً از آنها، در مطب ها و عمل های جراحی سرپایی بهره وری می گردد.

  • ساکشن با خلاء پایین

این دسته از ساکشن ها خلاء پایینی داشته و معمولاً از آنها در منازل جهت حذف خلط، مایعات، بزاق و … در بیماران تنفسی و ریوی استفاده می شود.

انواع ساکشن ها از لحاظ سیستم داخلی

  • دستگاه ساکشن روغنی دوار

این دسته از ساکشن ها در گذشته بیشتر کاربرد داشتند. از آنجایی که این دستگاه ها بخارهای روغنی مضر تولید می کنند، امروزه منسوخ شده و از آنها استفاده نمی شود؛ زیرا فضای بیمارستان و مراکز درمانی را آلوده می کنند.

  • دستگاه ساکشن دیافراگمی (نوسانی)

این دسته از ساکشن ها از لحاظ ظرفیت مکش، در سطحی پایین تر از سایر ساکشن ها قرار دارند. لازم است بدانید که ساکشن دیافراگمی برای بکارگیری در جراحی های سنگین و حساس، اصلاً مناسب نیست.

  • دستگاه ساکشن سیلندر و پیستونی

ساکشن سیلندر و پیستونی در دو حالت دور پایین و دور بالا قابل تولید بوده و در بین عموم، محبوبیت بالایی دارد؛ این ساکشن به ساکشن خشک نیز معروف است.

انواع  دستگاه ساکشن از لحاظ نوع کاربرد

  • ساکشن بیمارستانی

همانطور که از اسم این ساکشن مشخص است، مخصوص بخش های مختلف بیمارستان بوده و در جراحی ها و اتاق عمل، بیشترین کاربرد را دارد. بطوری که مخاط، خون، مایعات و مواد اضافی را از ناحیه عمل شده خارج می کند، به همین دلیل جراح به راحتی می تواند عمل موفقیت آمیزی انجام دهد. ساکشن بیمارستانی، در اتاق بیهوشی و بخش های مراقبت ویژه نیز به منظور حذف ترشحات از مسیرهای هوایی بیماران بهره وری می گردد. معمولاً این دستگاه ها دارای دو مخزن با حجم بالا هستند.

  • ساکشن آمبولانسی

از دیگر ساکشن های تولیدی، ساکشن آمبولانسی است که معمولاً آنها را توسط یک گیره مخصوص، در آمبولانس نصب می کنند؛ بطوری که امکان جابجایی آن نیز وجود داشته باشد. با توجه به اینکه در این ساکشن سرعت بالا و زمان مطرح است، در ساخت آن از مخزن و قطعات یک بار مصرف استفاده شده است. چرا که در آمبولانس جهت استریل کردن قطعات، زمان کافی وجود ندارد و کاربر باید خیلی سریع آن را تعویض کند. لازم است بدانید دستگاه ساکشن آمبولانسی حالت برقی داشته و با باتری نیز قابل شارژ کردن است، باتری این دستگاه به صورت ۱۰ ساعته شارژ می شود.

ساکشن آمبولانسی را باید طوری طراحی کرد که فضای زیادی اشغال نکند، بدین سان آن را باید کوچک تر و سبک تر از سایر دستگاه ها ساخت. این ساکشن به یک لامپ از نوع LED مجهز شده است، به همین دلیل در محیط های تاریک نیز می توان از آن استفاده کرد.

  • ساکشن های اورژانسی

این نوع دستگاه ها مخصوص اورژانس بوده و برای رفع اختلالات تنفسی و ریوی بیماران بدحال بهره وری می گردند. معمولاً این ساکشن ها را به صورت دو مخزنه طراحی می کنند تا در شرایط اورژانسی، نیازی به تخلیه مخزن خونابه، مایعات و … نباشد. در ساخت این محصول از لوله هایی از جنس سیلیکون استفاده شده که استریل کردن آنها، به راحتی امکانپذیر است. این نوع ساکشن ها با باتری و برق کار می کنند، البته بهتر است به صورت برقی استفاده شود، اما در مواقع ضروری می توان باتری را جایگزین برق کرد. در تولید این ساکشن ها نیز از یک لامپ LED استفاده شده تا بتوان از آن در محیط های تاریک نیز استفاده کرد. این دستگاه کاربردهای مختلفی دارد، مثلاً هنگام استفراغ بیمار در حین بیهوشی، مجرای تنفسی او نیاز به پاک کردن خواهد داشت. همچنین برخی افراد ممکن است با شوک آنافیلاکتیک مواجه گردند که این شوک بر اثر آلرژی رخ می دهد، در این حال نیز توسط ساکشن اورژانسی می توان مجرای تنفسی شخص را تمیز کرد.

  • ساکشن دستی

ساکشن دستی، از دیگر دستگاه های پرتابل است که ابعاد کوچکی دارد. این ساکشن در اورژانس، خانه ها و مراکز درمانی بیشتر به کار می رود؛ البته این محصول جهت استفاده در مطب دندانپزشکی نیز گزینه مناسبی است. توجه کنید که ساکشن دستی، عمل مکش را بدون نیاز به باتری و برق تامین می کند؛ به همین در مکان هایی که امکان اتصال دستگاه به برق و یا استفاده از باتری وجود ندارد، به راحتی قابل استفاده بوده و می توان بیمار را خیلی سریع احیا کرد.

  • ساکشن نوزادان

این نوع ساکشن مختص نوزادان بوده و از آن در مراکز بهداشت، منازل و مراکز درمانی، جهت پاکسازی مجرای نوازدان و کودکانی که دچار اختلالات تنفسی شده اند استفاده می شود تا بتوانند به راحتی نفس بکشند. در مواقعی که میزان ترشحات در حلق نوزادان و کودکان زیاد شد، ممکن است دستگاه تنفسی آنها عفونت کند که در این حال، استفاده از این دستگاه ضروری است. این ساکشن کوچک، حمل راحتی داشته و از لحاظ قدرت مکش در سطح متوسطی قرار دارد.

  • ساکشن زیبایی

این نوع ساکشن، کاربردهای خاصی دارد و مختص مطب ها و کلینیک های زیبایی است. در واقع در مراکز زیبایی از این ساکشن جهت لیپوساکشن یا همان برداشت چربی موضعی از نواحی مختلف بدن از جمله: ران، شکم، باسن، بازو، چانه، گردن و … استفاده می شود. همچنین این دستگاه در لیپولیز یا لیزر و ذوب کردن چربی ها قبل از عمل لیپوساکشن بهره وری می گردد. از دیگر کاربردهای این ساکشن در مراکز زیبایی، لیپوماتیک ( جداسازی سلول های چربی با ارتعاش و امواج) است که بعد از انجام این عمل، سلول های چربی جدا شده را با عمل مکش خارج می کنند (بدون تخریب چربی).

  • دستگاه ساکشن دندانپزشکی

ساکشن فوق، جزو تجهیزات ضروری مطب ها و مراکز دندانپزشکی بوده که به مکنده جراحی دندانپزشکی نیز معروف است. این دستگاه در حین انجام امور مربوط به دندانپزشکی، خونابه، مواد اضافه و بزاق را از دهان بیمار مکیده و به داخل مخزن منتقل می کند تا ترشحات موجود در دهان شخص، کاهش یافته و پزشک دید بهتری داشته باشد و به آسانی بتواند کار خود را انجام دهد. البته با حذف بزاق و مایعات از دهان بیمار، او نیز حس راحتی خواهد داشت.

بررسی قطعات تشکیل دهنده دستگاه ساکشن

  • مخزن

اصلی ترین بخش دستگاه ساکشن، مخزن آن است که مایعات و مواد بعد از مکش، به داخل آن منتقل می گردند. این دستگاه برحسب نوع و مدلی که دارد، می تواند از نوع تک مخزن و یا دو مخزن باشد.

  • لوله های هواکش

دستگاه ساکشن دارای لوله های هواکش است که از ورود مایعات و مواد اضافه به موتور و پمپ جلوگیری می کند و بهتر است از نوع ضد جرقه باشد.

  • کاتتر

کاتتر از دیگر اجزای دستگاه ساکشن است که حالت لوله منعطف را دارد. کاتتر وظیفه انتقال مواد اضافه، خونابه، مایعات و … به داخل مخزن را بر عهده دارد.

  • مانومتر (نمایشگر فشار)

این دستگاه به مانومتر یا همان نمایشگر فشار مجهز شده که نقش اصلی آن، نمایش میزان مکش و فشار دستگاه است.

  • پمپ خلاء

دستگاه ساکشن مجهز به پمپ خلاء بوده که طی مراحلی در آن، فضای خلاء ایجاد می شود تا فرآیند مکش صورت گرفته و ترشحات خارج گردند. معمولآً پمپ را به مخزن بزرگ وصل می کنند.

  • سر ساکشن

سر ساکشن جهت انجام عمل مکش به لوله متصل می شود، سر ساکشن در انواع مختلفی وجود دارد که انتخاب نوع آن، به تشخیص پزشک بستگی دارد. در ادامه به بررسی انواع سر ساکشن می پردازیم.

انواع سر ساکشن

  • سر ساکشن Adson

این نوع سر ساکشن، دارای سوپاپ انگشتی است که تنظیم میزان مکش بر عهده آن می باشد. همچنین از آن جهت خروج مایعات، خونابه و مواد اضافه دیگر از بدن در حین عمل های جراحی کرانیوتومی یا جراحی های مرتبط با بافت مغز استفاده می گردد.

  • سر ساکشن Frazier

معمولاً سر ساکشن  frazier در اشکال مختلف از جمله: فلزی، یک بار مصرف، صاف یا با کمی انحنا، با طول زیاد یا طول کم ساخته می شوند. این سرساکشن ها در عمل های جراحی از جمله جراحی پلاستیک، برای خروج خون، مواد اضافی، مواد زائد در حجم کم استفاده می شوند.

  • سر ساکشن Poole

این نوع سرساکشن نیز در حالت های صاف، کمی انحنادار، فلزی و یک بار مصرف طراحی می شوند و از آنها جهت حذف مواد شستشو دهنده و مایع آسیت، از بخش های مختلف قفسه سینه و حفره های شکمی بهره وری می گردد.

  • سر ساکشن Yankauer

این دسته از سرساکشن ها دو حالت سوپاپ دار و بدون سوپاپ دارند که نوع سوپاپ دار، مخصوص تنظیم میزان مکش بوده و در سایزهای مختلف برای کودکان و بزرگسالان طراحی می شوند. این سرساکشن ها، بطور یک بار مصرف و فلزی طراحی می شوند و با آنها می توان، در جراحی های دهانی از جمله جراحی های مرتبط با دندانپزشکی، مایعات و بزاق را از دهان بیمار خارج کرد تا دندانپزشک به راحتی بتواند کار خود را انجام دهد. همچنین در جراحی های قفسه سینه و شکم، از آن جهت حذف مایعات و … استفاده می شود.

چگونگی عملکرد دستگاه ساکشن پزشکی

ابتدا دستگاه ساکشن را به برق وصل نموده و از متصل بودن لوله به مخزن جمع آوری مطمئن شوید، حالا درب مخزن را محکم ببندید (در این ساکشن ها یک سر لوله به پمپ و سر دیگر آن برحسب نوع کاربری و توسط کاتتر به دهان، داخل بدن و … ختم می شود). در این مرحله باید دستگاه را روشن و لوله را چرخاند تا در مقابل جریان هوا قرار گیرد. سپس عقربه فشار را ارزیابی و از طریق صفحه کنترل، میزان فشار را متناسب با نیاز تنظیم کنید. در این مرحله باید سرلوله ساکشن را به خرطومی وصل و بیمار را بررسی کرد تا هنگام ساکشن کردن، در زاویه مناسبی قرار گیرد. نیاز است تجهیزات کاربردی را استریل نمود.

خرید دستگاه ساکشن

پمپ کاربردی سبب ایجاد خلاء شده که نتیجه آن تشکیل فشار منفی و مکش است. آنگاه دستگاه توسط قدرت مکش ایجادی، مایعات و مواد زائد را از ناحیه مورد نظر مکیده و خارج می کند. بدین ترتیب این دستگاه، مجرای تنفسی بیماران را توسط کاتتر استریل شده باز می کند تا تنفس راحتی داشته باشند. بعد از پایان کار باید دستگاه و لوله ها را تمیز و استریل کرد، زیرا تمامی مخاط، مایعات، خونابه و … به داخل آنها وارد شده و شدیداً آلوده است. پس نیاز به استریل سازی دارد تا سبب ایجاد عفونت سینه و … نشود. خب نحوه کار با دستگاه ساکشن بیمارستانی و … را فرا گرفتید، حالا بهتره به مواردی اشاره کنیم که توجه به آنها قبل از خرید الزامیست.

خرید دستگاه ساکشن

دستگاه ساکشن جزو تجهیزات پزشکی حساس بوده و در سلامتی بیماران، نقشی حیاتی دارد. به همین دلیل انتخاب نوع مناسب آن اهمیت بالایی دارد. در خرید دستگاه ساکشن، باید به نوع کاربری توجه کرد تا کارایی لازم را داشته باشد. مثلاً اگر نیاز به ساکشن اورژانسی یا بیمارستانی داشته باشید، نباید ساکشن زیبایی را خریداری کنید.

بهتر است میزان تولید صدا و ارتعاش در این دستگاه، خیلی پایین باشد تا سبب آزار بیمار و کادر پزشکی نشود. همچنین یک دستگاه ساکشن ایده آل باید به راحتی قابل ضدعفونی و استریل باشد؛ زیرا تمامی خلط و مایعات و … از بدن یا دهان فرد به داخل آن منتقل می گردد. جنس این محصول باید طوری باشد که به مرور در آن، گرفتگی ایجاد نشود و نیز لازم است خاصیتی ضدجرقه داشته باشد. اگر نیاز به دستگاه ساکشنی دارید که از آن به صورت سیار استفاده کنید، نوع پرتابل مناسب تر است. اما اگر نیاز به دستگاهی در مکان مشخصی دارید، توصیه می کنم نوع ثابت را انتخاب کنید. در انتخاب قطعات ساکشن نیز دقت نموده و مطمئن شوید که با استانداردهای جهانی مطابقت دارند، همچنین سر ساکشن دستگاه باید با نیاز و نوع کاربری متناسب باشد، پس بر طبق مطالبی که در این متن درباره سر ساکشن ها آورده شده، آن را انتخاب نمایید.

در خرید دستگاه ساکشن، به قدرت مکش نیز توجه نموده و قدرت آن را می توان در حالت های پایین، متوسط و بالا انتخاب کرد. از دیگر مواردی که در خرید این دستگاه باید مورد توجه قرار گیرد تعداد مخزن کاربردی است، این دستگاه بصورت تک مخزن و دو مخزن طراحی می شود که نوع دو مخزن کارایی بیشتری دارد؛ زیرا در زمان هایی که وقت تنگ است و فرصت کافی برای استریل سازی نیست، کار کاربر را به سرعت راه می اندازد. در پایان توصیه می کنم در خرید دستگاه ساکشن، خدماتی که بعد از فروش ارائه می گردد و گارانتی دار بودن آن را ارزیابی کنید.

قیمت دستگاه ساکشن

بطور قطعی نمی توان گفت قیمت دستگاه ساکشن چقدر است؛ زیرا همانطور که در داخل متن نیز آورده شد، این دستگاه در انواع و اقسام مختلفی طراحی شده که هر کدام، قیمت مختص به خود را دارند و جنس و کیفیت آنها نیز در تعیین قیمت موثر است.

برای مثال قیمت دستگاه ساکشن خانگی با قیمت دستگاه ساکشن مدفوع یا اورژانسی فرق دارد. از دیگر عوامل تاثیرگذار روی قیمت این محصول، قدرت مکش ساکشن، کارایی دستگاه، توان و ظرفیت آن است که باید بررسی شوند. در هر شرایطی بدون بررسی خرید نکنید و دستگاه را از زوایای مختلف بررسی و قیمت آن را با دستگاه های مشابه مقایسه کنید تا دستگاهی با قیمت مناسب بخرید. همچنین از مقایسه قیمت دستگاه ساکشن دست دوم با دستگاه های نو بپرهیزید.

پیشنهاد به شما : تانک ازت

برای ما پیام بگزارید :