خرید شوف بالن – قیمت شوف بالن
تجهیزات و لوازم گرمایشی از بایدهای تمامی آزمایشگاه ها است. دستگاه شوف بالن یکی از آن ها است. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا به بررسی کامل آن بپردازیم. و نحوه ثبت سفارش و خرید را مطالعه کنید .
شوف بالن چیست؟
دستگاه شوف بالن یا الکترومنتل (Heating mantle) یک سری منتل یا سری الکترودهای حرارت دهنده هستند که به تدریج و آرام آرام شروع به حرارت دادن انواع مایعات ظروف آزمایشگاهی میکنند. این الکترودها کف انواع فلاسک یا کتری های برقی نیز تعبیه میشوند و از تبخیر و سرد شدن مایعات جلوگیری میکنند.
از مزایای استفاده دستگاه شوف بالن میتوان به سیستم گرمایشی کنترل شده و ثابت آن اشاره کرد که باعث ایجاد شعله زیاد یا حریق شدید، نمیشود و برای حرارت دهی تا بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد نیز کاملا ایمن است.
اگر بخواهیم به هدف کلی از تولید دستگاه شوف بالن اشاره کنیم باید گفت که این دستگاه قادر به حرارت دادن کاملا غیر مستقیم به انواع مایعات و محلولهای آزمایشگاهی است و انتقال گرما را به طور دقیق انجام میدهد.
شوف بالن نوعی حمام حرارتی در آزمایشگاه ها محسوب میشود و بر خلاف سایر دستگاه های حرارتی که با آنها آشنایی دارید، ادوات این دستگاه منتل را میتوانید به طور مستقیم و بدون نگرانی از شکسته شدن شیشه ها در برابر حرارت قرار دهید! چطور؟ شوف بالن دارای المنتها و الکترودهای کاملا عایق بندی شده است که اجازه آسیب به قسمت های مختلف را نمی دهد و شما با خیال راحت میتوانید انواع محلول های شیمیایی و معدنی خطرناک را به طور غیر مستقیم با این دستگاه به نقطه جوش برسانید!
دستگاه شوف بالن چگونه ساخته شده است؟
برخی از دستگاههای شوف بالن به صورت تمام فایبر گلاس یا شیشهای با بدنه آلومینیومی تولید میشوند و دارای ظرفیت گنجایش و اندازه های مختلفی هستند. امکانات و کارآیی هر دستگاه شوف بالن بر اساس نوع آن متفاوت است؛ برخی از آن ها با همزن مغناطیسی ساخته میشوند و برخی دیگر این قابلیت را ندارد.
ویدیو معرفی شوف بالن :
برخی از انواع این دستگاه ها با ظرفیت گنجایش بیش از ۶۰۰۰ میلی لیتر با قابلیت حرارت دهی تا ۴۵۰ درجه سانتی گراد طراحی میشوند و میتوان آن ها را به صورت رومیزی با سیستم کنترل گر داخلی تهیه کرد؛ همچنین برخی از آنها دارای کارتریج قایل تعویض هستند.
به طور کلی شوف بالن با سبک ها و طرح های مختلفی ساخته میشود که از مهمترین آنها عبارت است از:
۱. شوف بالن کروی شکل (Spherical)
الکترودهای این سبک از شوف بالن در کف آن قرار میگیرد؛ درست مثل کف انواع فلاسک.
۲. شوف بالن استوانهای شکل (Cylindrical)
گوشههای دور تا دور این شوف بالن دارای الکترودهای حرارتی هستند و این نوع از الکترو منتل کاربردی تر محسوب میشوند. مطلب پیشنهادی : دستگاه آب مقطر گیری
۳. شوف بالن بیضی شکل (Elliptical)
این نوع از دستگاه ظرفیت زیادی برای جلوگیری از تقطیر و تبخیر مایعات دارند و الکترودها به طور بیضی شکل در آن قرار میگیرد.
۴. شوف بالن با سیستم گرمایشی در قسمت بالا (Upper hemispherical)
همان طور که از نام آن مشخص است قسمت بالای این سبک شامل سیستم گرمایشی و حرارت دهی است.
۵. شوف بالن با سیستم گرمایشی در قسمت پایین (Lower hemispherical)
و این دستگاه در قسمت پایین خودش دارای سیستم حرارتی است که از مزایای آن میتوان به مشاهده دقیق محلول نام برد.
کاربرد شوف بالن در آزمایشگاه چیست؟
این نوع از دستگاه حرارت دهنده کاملا غیر مستقیم برای انواع محلول ها و عناصر شیمیایی آزمایشگاه ها است و از ایجاد حریق جلوگیری میکند. آزمایشگاه ها برای فرآیند جوش، تبخیر یا تقطیر از شوف بالن کمک میگیرند. این دستگاه به طور اتوماتیک و دیجیتال یا آنالوگ قادر به کنترل حرارت و گرما است و روی تمامی این دستگاهها صفحه نمایشی برای به نمایش گذاشتن میزان دما و حرارت آن تعبیه شده است.
این دستگاه میتواند گرما و حرارت را با اعتدال کامل و به صورت یکنواخت در تمامی قسمت ها توزیع کند و از ایجاد نقطه داغ جلوگیری به عمل آورد.
آزمایشگاه ها با خیال راحت میتوانند با کمک این دستگاه به تمامی محلول هایی که قابلیت اشتغال و آتشزایی دارند، حرارت دهند.
انواع شوف بالن
دستگاه منتل آزمایشگاهی دارای ۳ نوع مختلف است که در ادامه به توضیح و معرفی هر یک میپردازیم.
انواع آن عبارت است از: دستگاه شوف بالن با همزن مغناطیسی | دستگاه شوف بالن با کنترلگر از راه دور | دستگاه شوف بالن دارای کنترلگر داخلی یا توکار
۱. دستگاه شوف بالن با همزن مغناطیسی
این نوع از دستگاه شوف بالن دارای همزن مغناطیسی هستند و دارای قابلیت های دیگری از جمله کنترلگر از راه دور است. الکترودهای این نوع از دستگاه در قسمت زیرین یا پایین تعبیه شده است و میتواند انواع محلول و مایعات را به کمک همزن اختصاصی و مغناطیسی خود میکس و مخلود کند.
شما با تهیه این دستگاه میتوانید قابلیت همزن آن را به کمک تنظیمات موجود در دستگاه تنظیم و راه انداازی کنید. همچنین این دستگاه به شما اجازه میدهد که نحوه و روش مخلوط کردن یا هم زدن مایع و محلول شیمیایی را انتخاب کنید و سرعت و درجه مورد نظر خود را تعریف کنید. این نوع از دستگاه دارای ظرفیت و حجم های مختلفی است که بر اساس نیاز خود باید نوع دقیق آن را انتخاب کنید.
۲. دستگاه شوف بالن با کنترلگر از راه دور
این نوع از دستگاه منتل یکی از بهترین نوع آن محسوب میشود و شما با خیال راحت میتوانید از آن در فضای آزمایشگاه خود استفاده کنید. همانطور که از نام آن مشخص است تمامی الکترودهای این شوف بالن به صورت داخلی درون دستگاه توکاری شده است و از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است. شما به کمک تنظیمات تعبیه شده روی این دستگاه میتوانید حرارت و دمای مورد نظر خود را به طور دستی روی آن تنظیم کنید. مطلب پیشنهادی : انکوباتور آزمایشگاهی
این نوع دستگاه کنترل از راه دور نیست و شما میتوانید آن را روی میز قرار دهید و کارهای گرمایشی خود را به صورت دستی انجام دهید. نکته قابل توجه این است که این دستگاه دارای حجم و ظرفیت بین ۵۰ تا ۵۰۰۰ میلی لیتر است که شما بر اساس کارکرد خود بهترین و مناسب ترین آن را میتوانید انتخاب کنید. اگر به صورت مرتب در آزمایشگاه حضور دارید این نوع دستگاه برای شما مناسب خواهد بود در غیر این صورت باید از دستگاهی با قابلیت کنترل از راه دور استفاده کنید.
۳. دستگاه شوف بالن دارای کنترلگر داخلی یا توکار
همانطور که از نام آن مشخص است این نوع از دستگاه شوف بالن دارای کنترلر یا کنترل از را دور است و شما میتوانید در شرایطی که احساس خطر میکنید به کمک این کنترل دستگاه را خاموش کنید. این نوع از دستگاه دارای چند فیوز است و بدنه آن از جنس فولاد ساخته شده است که بلافاصله قادر به خنک شدن دارد و شما با لمس آن احساس سوختگی نخواهید داشت.
به هنگام استفاده از شوف بالن به چه نکات ایمنیای توجه کنیم؟
۱. به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی دستگاه را به صورت مستقیم به پریز برق وصل نکنید! این دستگاه ها خود با کمک لامپ تعبیه شده در دستگاه توانایی حرارت دهی به انواع مایعات را دارد و نیازی نیست به آن ولتاژ بالایی وارد کنید. سیم برق دستگاه را به محافظ ولتاژ برق متصل کنید نه فیوز برق!
۲. قدرت و توان حرارت دهی این دستگاه ها به روی آنها درج شده است و در نتیجه اتیکت یا برچسب های موجود روی دستگاه را خوب مطالعه کنید.
۳. برای افزایش طول عمر دستگاه بلافاصله بعد از استفاده انواع نشتی های مایعات را از روی دستگاه به کمک یک دستمال خشک، تمیز کنید.
۴. دستگاه شوف بالن قابلیت تعمیر ندارد و در صورتی که فایبرگلاس آن دچار شکستگی یا ترک خوردگی شد آن را با دستگاه جدید جایگزین کنید.
۵. هرگز مایعات را به صورت مستقیم داخل دستگاه نریزید و همیشه از ظروف شیشهای مخصوص استفاده کنید.
۶. مراقب سیمهای دستگاه باشید چرا که ممکن است باعث برق گرفتگی شوید. بهتر است سیم دستگاه را با محافظ پوشش دهید.
۷. برخی از مدل های دستگاه حتی با اینکه هیچ گونه تماسی با برق ندارند نیز میتوانند حرارت و گرما دهی قابل توجهی ایجاد کنند؛ مراقب سوختگی و برق گرفتگی باشید و خوب دقت کنید!
۸. پس از استفاده از شوف بالن اجازه دهید الکترودها و صفحات آن به خوبی خنک شود.
خرید شوف بالن
قبل از خرید شوف بالن حتما راهنمایی های موجود در این مقاله را مطالعه کنید و سپس با کارشناسان مربوطه و واحد فروش تماس بگیرید. کارشناسان میتوانند راهنمایی های لازم را در زمینه دستگاه مورد نیاز را به شما ارائه کنند. هر دستگاه دارای اطلاعات، برند ها، قابلیت ها و امکانات مختلفی است که باید به صورت دقیق اقدام به خرید شود.
با خرید شوف بالن میتوانید از گارانتی چند ساله و پشتیبانی آن برخوردار شوید و تجهیزات آزمایشگاه خود را تکمیل کنید.
قیمت شوف بالن
با توجه به متغیر بودن قیمت ها بر اساس کارآیی، نوع و مدل دستگاه شوف بالن بهترین گزینه برای شما تماس با کارشناسان مربوطه جهت مشاوره و اطلاع از قیمت شوف بالن است. این دستگاه انواع مختلفی دارد و قیمت هر یک کاملا متفاوت است.
دستگاههای معمولا شوف بالن معمولا دارای خدمات پس از فروش هستند و با قیمت منصفانه عرضه میشوند.
سؤالات رایج و متداول درباره شوف بالن
۱. شوف بالن در چه حجم هایی تولید میشود؟
این دستگاه به صورت منتل ۱۰۰cc ، منتل ۲۵۰cc ، منتل ۵۰۰cc ، منتل ۱۰۰۰cc ، منتل ۲۰۰۰cc ، منتل ۳۰۰۰cc ، منتل ۵۰۰۰cc ، و به طور تک خانه، سه خانه و شش خانه تولید میشود. هر یک از این حجم ها و ظرفیت گنجایش کارآیی مختلفی دارند و شما باید بر اساس نیاز خود آن را تهیه کنید.
۲. صفحه داغ آزمایشگاهی چیست؟
این صفحات به مجموعه الکترودهایی گفته میشود که به منظور گرمایش و کنترل دما کنار هم تعبیه شدهاند. این صفحات میتوانند محلول های شیمیایی و مواد آلی آزمایشگاه های شیمی و زیست شناسی را بدون هیچ ردپایی حرارت دهند. مطلب پیشنهادی : اسپکتروفتومتر
۳. آیا میتوان دستگاه شوف بالن را با آب شستشو داد؟
هرگز آب یا مایعات دیگر را نزدیک این دستگاه نکنید چرا که خطر برق گرفتگی و سوختگی دستگاه بسیار بالا است. اگر قصد تمیز کردن دارید، برای تمیز کردن این دستگاه از دستمال خشک نیز میتوانید استفاده کنید.
۴. آیا میتوان شوف بالن را به صورت دست دوم تهیه کرد؟
ما توصیه به این کار نمیکنیم ولی در صورتی که از سلامتی و ایمنی شوف بالن دست دوم اطمینان کامل دارید میتوانید اقدام به خرید آن کنید.
۵. شوف بالن در کدام آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار میگیرد؟
انواع آزمایشگاه شیمی، زیست شناسی، کشاورزی، آب و خاک و کود از این دستگاه استفاده میکنند.
۶. روش معلق سازی برای گرم کردن مایعات چیست؟
روش غیر مستقیم حرارت دادن به انواع مایعات و محلول ها را به کمک ظروف شیشه ای و دستگاه شوف بالن را روش معلق سازی میگویند. این فرایند برای مایعات و محلول های آتش زا و قابل انفجار که باید از دمای بالا برخوردار شوند بسیار مناسب است.
۷. روش ورق قلع چیست؟
این روش به کمک پوشش دادن دستگاه شوف بالن انجام میشود؛ بدین صورت که محلول را داخل شیشه آزمایش میریزند و بعد داخل دستگاه قرار میدهند و روی آن را با ورق قلع آزمایشگاهی میپوشانند تا محلول یا مایع به تدریج و آرام و آرام حرارت پیدا کند. این دستگاه متفاوت تر است و برند های خاصی این نوع از شوف بالن را تولید میکنند. در صورتی که نیاز به این نوع از دستگاه دارید با کارشناسان مربوطه میتوانید مشورت بگیرید.
سخن پایانی
ما در این مطلب سعی کردیم یک راهنمای جامع و دقیق را با زبان بسیار ساده در رابطه با دستگاه شوف بالن ارائه دهیم. شما به کمک این راهنما میتوانید انتخاب بهتر و صحیح تری به هنگام خرید داشته باشید. اگر این مطلب برای شما مفید واقع شد میتوانید آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.
شما بگویید
آیا تجربه استفاده از دستگاه شوف بالن را دارید؟ به هنگام خرید این دستگاه به چه نکاتی باید توجه کرد؟ این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟ شما میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.
برای ما پیام بگزارید :