یخچال آزمایشگاهی
یخچال آزمایشگاهی از تجهیزات آزمایشگاهی می باشد که از آن برای نگهداری نمونه های آزمایشگاهی ، واکسن ، نگهداری پلاسمای خون ، انواع خاصی از دارو ها و … استفاده می شود. این موارد به گونه ای هستند که برای ماندگاری و حفظ خاصیتشان باید در دما های پایین نگهداری شوند. اغلب نمونه ها و فرآورده های زیستی نیاز به نگهداری در دما های پایین دارند. زیرا رشد میکروب ها ، باکتری ها و … در دمای پایین و محیط خنک نسبتا پایین است. علاوه بر نمونه های آزمایشگاهی در آزمایشگاه های شیمی نگهداری مواد اشتعال زا مشکل بوده و بهتر است مواد سمی و اشتعال زا در یخچال آزمایشگاهی نگهداری شوند.
یخچال های آزمایشگاهی در ابعاد و ظرفیت های مختلف تولید می شوند و می تواند بازه دمایی ۱ تا ۱۲ درجه سانتی گراد را فراهم کند. یخچال ازمایشگاهی برای نگهداری بیشتر نمونه ها و جلوگیری از رشد باکتری ها باید دمای ثابتی داشته و نیز هوا به خوبی در داخل یخچال جریان داشته باشد. بنابراین در این یخچال ها از فن سیرکولاسیون جهت ثابت نگه داشتن دما و نیز گردش هوا استفاده می شود. فضای داخلی یخچال های آزمایشگاهی جدید دارای باکس ها و قسمت های مختلفی می باشد تا بتوان انواع ظروف ، لوله های آزمایشگاهی و واکسن ها را راحتتر در داخل آن نگهداری کرد.
یخچال آزمایشگاهی چیست
ویژگی های یخچال آزمایشگاهی به نوع ، برند ، ظرفیت و امکانات جانبی یخچال بستگی دارد. با این وجود یخچال های آزمایشگاهی ویژگی های مشترک زیادی دارند که آنها را بیان می کنیم.
بدنه خارجی یخچال آزمایشگاهی از جنس فولاد و یا آهن بوده و رنگ آن الکترواستاتیک کوره ای بوده و بدنه داخلی دستگاه نیز از استنلس استیل و یا فولاد ضد زنگ می باشد تا در صورت ریختن نمونه ها و یا موارد دیگر دچار واکنش و تخریب نشود. درب یخچال معمولا شیشه ای دوجداره با فریم آهنی می باشد که با گاز آرگون جهت عایق بندی بهتر پر شده است. دستگاه دارای یک صفحه نمایش دیجیتالی با دکمه های کنترلی جهت کنترل و نشان دادن دمای داخل یخچال نیز می باشد. کار با دکمه های کنترلی که برای تنظیم دما استفاده می شود بسیار راحت است.
در صفحه نمایش جدید قابلیت تنظیم زبان نیز وجود دارد. اغلب یخچال های آزمایشگاهی می توانند بازه دمایی ۱ تا ۱۲ درجه سانتی گراد را فراهم کنند. خطای دقت اندازه گیری دما معمولا از ۰.۱ تا ۰.۵ در یخچال ها با برند های مختلف متفاوت است. در یخچال و فریز های آزمایشگاهی نیز معمولا تا دمای منفی ۲۰ درجه سانتی گراد برای نمونه ها نیز می توان فراهم کرد. به دلیل حساسیت نمونه هایی که در داخل دستگاه قرار می گیرند ، اکثر یخچال های آزمایشگاهی دارای باتری هستند تا در صورت قطع شدن برق یخچال کار کرده و دمای یخچال تغییری نکند.
سیستم آلارم در صورت بروز تغییرات دمایی در داخل یخچال به صدا در خواهد آمد. بدنه یخچال نیز با عایق پلی یورتان Polyurethane عایق بندی شده است. فن سیکولاسیون باعث جریان یافتن هوا به صورت افقی می شود. زمانی که درب یخچال باز شود این فن به صورت اتوماتیک متوقف شده تا از انتقال هوای یخچال به بیرون جلوگیری گردد.
کمپروسور دستگاه ساخت اروپا ، قوی و بی صدا می باشد. در مدل های جدید تر یخچال آزمایشگاهی و برای انجام آزمایش های خاص می توان دستگاه را با پورت USB به کامپیوتر وصل کرده و داده ها را به کامپیوتر انتقال داده و با نرم افزار نمودار ها مشاهده کرده و حتی بر اساس تاریخ میلادی و شمسی پرینت گرفت. سیستم تغذیه الکتریکی یخچال نیز تک فاز و ۲۲۰ ولت می باشد. سیستم برفک زدایی قوی جهت جلوگیری از برفک زدن داخل یخچال وجود دارد.
ابعاد یخچال آزمایشگاهی
زمانی که یخچال آزمایشگاهی در آزمایشگاه ، بیمارستان و یا هر مرکز دیگری مورد استفاده قرار می گیرد ، مهم ترین مساله ابعاد یخچال آزمایشگاهی می باشد. ابعاد یخچال آزمایشگاهی باید متناسب با نیاز مرکز انتخاب شود. معمولا قفسه های داخل یخچال قابل جابجایی و تنظیم می باشد تا زمانی که ظروف با ارتفاع بیشتر در یخچال قرار داده می شوند، راحتتر قرار گرفته و راحتتر قابل استفاده باشند. از طرفی تراکم دارو ها ، نمونه ها ، و ظروف در داخل یخچال باید به گونه ای باشد که هوا بین نمونه ها به راحتی عبور کرده و تمامی نمونه ها دمای یکسان و استانداردی داشته باشند.
پیشنهاد به شما : انکوباتور
ابعاد یخچال آزمایشگاهی در درجه اول به ظرفیت یخچال بستگی دارد. هر چه ظرفیت یخچال آزمایشگاهی بیشتر شود ابعاد آن نیز بزرگتر خواهد شد. البته هنگام انتخاب و خرید یخچال ازمایشگاهی هم به ابعاد داخلی و هم ابعاد خارجی باید دقت کرد. ظرفیت یخچال آزمایشگاهی معمولا از ۱۰۰ لیتری شروع شده و تا ۱۳۰۰ لیتر می باشد. ابعاد داخلی یخچال ۱۰۰ لیتری ۴۵*۳۵*۶۰ سانتی متر و ابعاد خارجی آن ۶۰*۶۵*۱۰۰ سانتی متر می باشد. ابعاد داخلی یخچال ازمایشگاه ۱۳۰۰ لیتری نیز ۷۵۰ *۱۲۰۰*۱۵۵۰ سانتی متر و ابعاد خارجی آن ۸۹۰*۱۹۰۰*۲۳۰۰ سانتی متر می باشد.
کالیبراسیون یخچال آزمایشگاهی
کالیبراسیون یخچال های آزمایشگاهی قدیمی و جدید متفاوت است. در کالیبراسیون یخچال آزمایشگاهی جدید که نمایشگر دیجیتال برای نشان دادن دمای داخل یخچال دارند ، با استفاده از یک دماسنج دقیق ، دمای داخل یخچال و نیز دمای نمایشگر تست می شود تا اطمینان حاصل شود که دمای نمایش داده شده در نمایشگر با دمای داخل یخچال یکسان است و یخچال درست کار می کند. هنگام انجام کالیبراسیون یخچال آزمایشگاهی باید با دقت خاصی انجام شود. دماسنج را باید در نقاط مختلف یخچال از قبیل درب ها ، و طبقات مختلف قرار دهید و از یکنواخت بودن دما اطمینان حاصل کنید.
در یخچال آزمایشگاهی قدیمی که درجه آن با ولوم داخلش تنظیم می شود و دیجیتالی نیستند می توان دماسنج خود یخچال را جدا کرده و تست کرد. برای کالیبراسیون یخچال نیاز به آب جوش و یا یخ دارید. مقداری آب بجوشانید و بعد دماسنج یخچال را داخل آب جوش قرار دهید. دما سنج باید دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد را نشان دهد. از طرفی در یک ظرف مقداری یخ و مقدار بسیار کمتری آب بریزید. و بعد دماسنج را داخل ظرف قرار دهید و صحت عملکرد آن را تست کنید. دماسنج باید صفر درجه سانتی گراد را نمایش دهد.
یخچال آزمایشگاهی کوچک
یخچال آزمایشگاهی کوچک ، یخچال آزمایشگاهی در ابعاد کوچک بوده و یکی از پر کاربرد ترین و پر استفاده ترین یخچال ها در آزمایشگاه ها و سایر مراکز درمانی می باشد. مراکز بسیار زیادی وجود دارند ( دستگاه التراسونیک ) که فقط چندین مورد از نمونه ها و دارو هایشان را باید در دما های پایین نگهداری کنند. در این صورت با استفاده از یک یخچال آزمایشگاهی کوچک می توانند نیاز خود را برطرف کنند.
معمولا یخچال با ظرفیت کمتر ۴۰۰ لیتر یخچال آزمایشگاهی کوچک محسوب می شوند و طرفداران بسیار زیادی دارند. یخچال آزمایشگاهی کوچک ۱۰۰ لیتری نیز بسیار پر کاربرد بوده و در آزمایشگاه های زیادی از این محصول استفاده می شود. در آزمایشگاه هایی که نیاز به دمای زیر صفر داریم ، و نمونه هایمان کم می باشد از یخچال و فریزر آزمایشگاهی ۱۰۰ لیتری که ابعاد کوچکی دارد استفاده می شود.
فروش یخچال آزمایشگاهی
با توجه به اینکه یخچال آزمایشگاهی از تجهیزات پزشکی می باشد ، فروش آن نیز معمولا توسط شرکت های تجهیزات پزشکی می باشد. این شرکت ها قبل از عرضه محصولاتشان باید مجوز ها و استاندارد های لازم را کسب کنند. شرکت وین طب محصولات وارداتی و یا ایرانی را مستقیما از تولید کننده خریداری کرده و پس از اطمینان از صحت کالا و انجام تست های کیفی آن را در اختیار مشتریان قرار می دهد. این شرکت به دلیل اطمینان از صحت و کیفیت کالا برای تمامی محصولات خود ضمانت نامه معتبر ارائه می کند. و به دلیل خرید مستقیم از تولید کننده و حذف واسطه ها محصولاتش را با قیمت مناسب تری در اختیار مشتریان قرار می دهد.
یخچال ایستاده آزمایشگاهی
یخچال ایستاده آزمایشگاهی یکی از مدل های پر کاربرد یخچال آزمایشگاهی می باشد که به دلیل کم جا بودن و راحتی جابجایی بیشتر شاهد استفاده از این مدل هستیم. در یخچال ایستاده آزمایشگاهی ارتفاع آن نسبت به پهنا و عرض آن بیشتر بوده و شبیه یخچال های خانگی هستند. قفسه های این یخچال ها به گونه ای طراحی شده اند که می توان انواع ظروف با ارتفاع های مختلف را در یخچال جا داد. البته اکثر یخچال های آزمایشگاهی موجود در بازار به دلیل خواهان زیاد از نوع ایستاده می باشند. ولی مدل های دیگری نیز هستند که پهنای بیشتری نسبت به ارتفاعشان دارند و به حالت مستطیلی خوابیده هستند. این مدل ها به دلیل سفارش کم ، به صورت سفارشی به فروش می رسند.
یخچال مخصوص دارو
یخچال مخصوص دارو در داروخانه ها ، کلینیک ها و بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند. یخچال مخصوص دارو در واقع همان یخچال آزمایشگاهی می باشد و با توجه به نیاز داروخانه این دستگاه با ابعاد مورد نظر خریداری می گردد. و چون در داروخانه ها و بیمارستان ها در داخل آن دارو قرار قرار می گیرد ، با عنوان یخچال مخصوص دارو نیز شناخته می شود. دارو ها معمولا در دو بازه دمایی باید قرار گیرند. یک بازه ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد. این گروه دارو ها در دمای محیط داروخانه ها و در قفسه ها قرار می گیرند.
گروه دیگر باید در بازه دمایی ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد نگهداری شوند. این دارو ها را در یخچال آزمایشگاهی و یا همان یخچال مخصوص دارو نگهداری می کنند. زیرا اکثر یخچال های آزمایشگاهی بازه دمایی ۱ تا ۱۰ درجه سانتی گراد را می توانند فراهم کنند. البته برای نگهداری دارو ها و آمپول هایی که نیاز به دمای زیر صفر درجه دارند باید از یخچال و فریزر آزمایشگاهی استفاده کرد.
یخچال پزشکی
یخچال پزشکی در واقع همان یخچال آزمایشگاهی می باشد. ولی چون از آن در کلینیک ها ، بیمارستان ها ، مراکز بهداشت و … از آن برای نگهداری دارو ها ، واکسن ها و … استفاده می شود ، به این محصول یخچال پزشکی نیز گفته می شود. معمولا در مکان هایی غیر از آزمایشگاه که از یخچال پزشکی استفاده می شود ، نیاز به دمای کمتر از صفر درجه سانتی گراد داریم . و بهتر است از یخچال و فریزر آزمایشگاهی استفاده شود. در کلینیک ها و بیمارستان هایی که خدمات شیمی درمانی ، سرم درمانی و حتی خدمات زیبایی ارائه می کنند ، برای نگهداری بسیاری از دارو ها ، مواد و آمپول ها حتما باید از یخچال پزشکی استفاده شود.
یخچال آزمایشگاهی ایرانی
یخچال آزمایشگاهی در بازار هم در برند های خارجی و هم در برند های ایرانی وجود دارد. یخچال آزمایشگاهی ایرانی در صورتی که استاندارد های لازم را داشته باشد ، بسیار با کیفیت بوده و کیفیت و ویژگی های لازم را دارد. البته تمامی قطعات یخچال آزمایشگاهی ایرانی تولید ایران نبوده و بعضی قطعات آن وارداتی می باشد. به عنوان مثال ، موتور و کمپرسر معمولا از کشور های اروپایی وارد شده و پر قدرت و بی صدا هستند. علاوه بر آن سنسور ها ، صفحه نمایش و … نیز می توانند وارداتی باشند.
اگر بخواهیم یخچال آزمایشگاهی ایرانی و خارجی را مقایسه کنیم باید گفت در دو یخچال با ظرفیت ها و ویژگی های یکسان ، ولی برند های مختلف مدل ایرانی با همان کیفیت قیمت مناسب تری دارد. یخچال آزمایشگاهی ایرانی در انواع و ظرفیت های مختلف تولید شده و در مراکز مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت یخچال آزمایشگاهی
عوامل زیادی بر قیمت یخچال آزمایشگاهی تاثیر دارند. ظرفیت یخچال ، جنس بدنه ، امکانات ، تجهیزات جانبی ، کشور سازنده ، داشتن ضمانت و … همگی تعیین کننده قیمت یخچال آزمایشگاهی هستند. قیمت یخچال آزمایشگاهی ایرانی نسبت به مدل های خارجی و اروپایی مناسب تر هستند. هر چه ظرفیت و تعداد طبقات یخچال بیشتر باشد قیمت آن بالا تر خواهد رفت.
برخی تجهیزات جانبی باعث افزایش قیمت یخچال آزمایشگاهی می شوند. به عنوان مثال آلارم هشدار دهنده تغییرات دمایی داخل یخچال ، فن های کالیبراسیون و … برخیراز مدل ها توانایی ذخیره دمای یخچال در بازه های زمانی مختلف را دارند. طراحی داخلی برخی از انواع یخچال ها نیز به گونه ای است که به راحتی بتوان واکسن ها ، و نمونه ها را در جایگاه خودشان قرار داد. برای اطلاع از قیمت یخچال آزمایشگاهی با کارشناسان ما تماس بگیرید.
خرید یخچال آزمایشگاهی
برای خرید یخچال آزمایشگاهی قبل از خرید اطلاعات کافی در مورد دستگاه کسب کنید. انتخاب دستگاه با ظرفیت مناسب اهمیت زیادی دارد. قبل از خرید باید پیش بینی دقیقی از نمونه هایی که قرار است در یخچال قرار گیرند داشته باشید. پس برای خرید بهتر و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسانمان تماس بگیرید. دقت کنید یخچال آزمایشگاهی با یخچال های عادی متفاوت است و بهتر است شاخت کافی از این محصول داشته باشید.
یخچال منفی ۷۰
یخچال منفی ۷۰ در واقع همان فریزی است که می تواند دمای منفی ۷۰ درجه سانتی گراد را فراهم کند. این نوع یخچال های آزمایشگاهی از زمانی اهمیت زیادی پیدا کرد که برای نگهداری واکسن های کرونا از جمله فایزر نیاز به یخچال منفی ۷۰ درجه سانتی گراد بود. در ابتدای ساخت واکسن ها این نوع فریز در ایران موجود نبود. و یخچال فریزر های یخچالی موجود در ایران فقط می توانستند تا دمای منفی ۲۰ درجه سانتی گراد را تحمل کنند. ولی به محض خریداری واکسن کرونا این نوع یخچال ها نیز خریداری شده و وارد کشور شدند.
از طرف دیگر به دلیل مشکلات حمل و بسیاری موارد دیگر شرکت واکسن فایزر تغییراتی در ساختار این واکسن انجام داد و دیگر نیازی به نگهداری آنها در دمای منفی ۷۰ درجه رفع شد. و در یخچال های آزمایشگاهی معمولی می توان آنها را نگهداری کرد.
سلام
پیش فاکتور یخچال بزرگ ۱۵۰۰ لیتری آزمایشگاهی می خواستم. تشکر
۰۹۱۶۳۹۸۹***
احتشام نیا
با سلام داخل واتساپ براتون ارسال کردیم
وقت بخیر بنده تولیده کننده کندانسور های یخچالی هستم در ابعاد و اندازه های مختلف
و طبق نظر و نقشه شما مستقیم از تولید به مصرف با بهترین کیفیت و ضمانت برگشت
در صورت نیاز با شماره بنده تماس بگیرید
۰۹۱۸۹۹۵****
۰۹۳۵۵۰۳*** واتساپ
ادرس کرج کوهسار
سلام، عرض ادب
لطفا در خصوص یخچال ایستاده جهت نگهداری نمونه های دارویی در شرکت داروسازی، در سایز ۱۳۰۰ لیتر اعلام قیمت بفرمایید.
لطفا آپشن دیتالاگر رو هم در پیش فاکتور در نظر بگیرید تا بررسی شود.
سوال دیگر اینکه آیا دستگاه های وین طب، مستندات qualification دارد؟