کوره الکتریکی – خرید کوره الکتریکی – قیمت کوره الکتریکی
حتماً تا حالا اسم کوره الکتریکی را شنیده اید، اما می دانید این دستگاه چه کاربردی دارد و وظیفه اصلی آن چیست؟ اگر نمی دانید نگران نباشید. در متنی که پیش رو دارید، این کوره صنعتی از تمام جوانب مورد بررسی قرار گرفته است. این کوره نوعی محفظه گرمایشی بوده که بطور کامل عایق کاری شده و راندمان کاری بالایی دارد، بنابراین می توان از آن بعنوان پرکاربردترین کوره های موجود در بازار یاد کرد. از این دستگاه جهت ذوب مواد و فلزات، خاکسترگیری (جهت نمونه) و سوزاندن نمونه ها با دمای بالا استفاده می شود و در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی بیشترین کاربرد را دارد. این کوره با انرژی الکتریکی کار می کند و نیازی به سوخت های فسیلی از جمله گاز ندارد، به همین دلیل هیچ گونه آلاینده ای تولید نمی کند. این کوره ، دقت دمایی بالایی دارد و از قابلیت کنترل دما برخوردار بوده و برق مصرفی آن از نوع تک فاز (۲۲۰ ولت) است.
در مواردی از این کوره، جهت ساخت اشیا و سرامیک نیز استفاده می شود، به همین دلیل به آنها کوره الکتریکی سرامیک نیز گفته می شود. از آنجایی که حرارت تولیدی توسط این کوره ها خیلی بالاست، در حین کار درب را زیاد باز نگذارید؛ زیرا ممکن است گرمای داخلی محفظه خارج شده و اتلاف حرارتی صورت گیرد. کوره های الکتریکی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که شناخت آنها قبل از خرید، برای هر خریداری الزامیست .
راهنمای خرید کوره الکتریکی
هر فردی برای خریدی مطمئن تر نیاز به مطالعه و راهنمایی دارد، به همین دلیل در این بخش سعی کردیم با زبانی ساده مشتری را راهنمایی کنیم تا انتخاب بهتری داشته باشد. هنگام خرید باید چندین فاکتور مهم را در نظر گرفت. اولین فاکتور که اهمیت بالایی دارد، محدوده دمایی کوره است. دومین فاکتور ظرفیت محفظه کوره و سومین معیار انتخاب، دیجیتال یا آنالوگ بودن آن می باشد. با بررسی این ۳ مورد می توان دستگاهی مطابق با نیاز خود تهیه کرد و از دستگاه با بالاترین بازدهی استفاده کرد. پیشنهاد به شما : کوره القایی
در حالت کلی یک کوره الکتریکی ایده آل، باید عمر مفید داشته و امکان خرابی آن در کوتاه مدت وجود نداشته باشد. به همین دلیل نوع قطعات کاربردی در این دستگاه، اهمیت بالایی دارد. بهتر است قطعات، کیفیت لازم را داشته و جزو برندهای معتبر باشند. گارانتی دار بودن قطعات نیز اهمیت بالایی دارد؛ زیرا اغلب برای خیلی از ما اتفاق افتاده دستگاهی خریداری کردیم که از کیفیت آن مطمئنیم، اما هنگام استفاده متوجه شدیم، قطعه ای از دستگاه ایراد دارد و به خوبی کار نمی کند. در این شرایط اگر دستگاه یا قطعه مورد نظر، گارانتی دار نباشد، قطعاً به مشکل برمی خوریم.
اگر می خواهید کوره ای تهیه کنید که از قابلیت کنترل دما برخوردار باشد، از ترموستات دار بودن آن مطمئن شوید. کوره های الکتریکی که به ترمومتر و ترموکوپل مجهز هستند، جزو دستگاه های ایمن به حساب می آیند و در آنها، میزان دما بصورت اتوماتیک اندازه گیری و نشان داده می شود.
قیمت کوره الکتریکی
هر چند قیمت کوره الکتریکی، تابع شرایط اقتصادی کشور و بالا و پایین رفتن دلار است، اما عوامل دیگری هستند که در تعیین قیمت آن موثرند. برای مثال دستگاهی که ساختاری کاملاً استاندارد داشته و در ساخت آن از برترین قطعات بازار استفاده شده است، قطعاً قابل مقایسه با دستگاه های بی کیفیت نیست، پس قیمت آن گران تر است. همچنین قیمت کوره الکتریکی با توان حرارتی بالا، تقریباً بیشتر از کوره هایی است که توان گرمایشی پایینی دارند.
البته گاهی برخی فروشندگان سودجو، دستگاه های غیراستاندارد را با قیمت بالا به مشتری می فروشند، پس قبل از خرید حتماً بر اطلاعات خود بیفزایید، خواندن این متن به شما کمک می کند با کوره های الکتریکی استاندارد آشنا شده و به راحتی نوع اصل را از نوع غیراصل تشخیص دهید. بهتر است بدانید کوره های الکتریکی، نسبت به نوع گازی ارزان قیمت تر بوده و از لحاظ تعمیر و نگهداری نیز به صرفه تر هستند. کوره الکتریکی کوچک نسبت به نوع صنعتی، ارزان قیمت تر است.
قطعات کاربردی در کوره الکتریکی
- المنت ها
اصلی ترین بخش کوره الکتریکی را المنت ها تشکیل داده اند، المنت ها رشته سیم های نیمه هادی و قوی هستند که در اطراف و سقف محفظه داخلی قرار دارند. این المنت ها با سیمان نسوز پوشش داده شده اند و از قابلیت تحمل جریان الکتریکی بالایی برخوردارند؛ بنابراین احتمال ذوب شدن آنها بر اثر حرارت وجود ندارد.
- بدنه
از آنجایی که بدنه بخش بیرونی دستگاه را تشکیل داده، باید آن را با متریالی بسیار مقاوم طراحی کرد تا بر اثر عوامل بیرونی در آن زنگ زدگی و سایش ایجاد نشود. به همین دلیل ما این دستگاه را با ورق آهن رنگ شده طراحی کردیم، رنگ کاربردی از نوع الکترواستاتیک کوره ای بوده که در زیبایی ظاهری دستگاه نیز تاثیرگذار است.
- سیستم کنترلی ( ترموستات )
ترموستات بعنوان سیستم کنترلی این دستگاه عمل می کند و توسط آن می توان میزان دما را در محدوده ای مشخص نگهداشت تا در حین تامین گرمایش (توسط المنت ها)، دما از آن حد فراتر نرود. بدین ترتیب اگر دما از حد تعیین شده بیشتر شد، ترموستات دستور خاموشی را به المنت ها می دهد و با کاهش بیش از حد دما، مجدداً المنت ها شروع به تامین گرمایش می کنند.
راهنمای خرید انکوباتور
- ترمومتر (دماسنج)
ترمومتر از دیگر اجزای کوره الکتریکی بوده که وظیفه اصلی آن، اندازه گیری و نمایش میزان دما است. در واقع ترمومتر دارای صفحه ای است که روی آن تعدادی اعداد و ارقام وجود دارد. میزان دما توسط عقربه ای کوچک، بر روی صفحه نشان داده می شود.
- ترموکوپل
ترموکوپل کاربردی در کوره الکتریکی صنعتی، وظیفه سنجش و ثبت دما را بر عهده داشته و مجهز به سنسورهای حساس به دما است. سنسورهای ترموکوپل، به دو سیم ناهمجنس مجهز شده که در انتها به هم وصل شده اند. این سیم ها به اندازه ای که گرم می شوند، انرژی الکتریکی تولید می کنند.
- محفظه داخلی
این کوره الکتریکی به محفظه داخلی مجهز شده که حرارت در آنجا ایجاد می شود. ما برای حفظ دما و جلوگیری از خروج آن، محفظه را بصورت کامل عایق بندی کرده ایم. عایق کاربردی از آجر نسوز، پنبه و سیمان نسوز می باشد.
- نمایشگر
در بخش جلوی کوره الکتریکی از نمایشگری استفاده شده که دارای صفحه ای کوچک است، بر روی این صفحه میزان دما و …، بصورت لحظه ای نشان داده می شود.
- تایمر (بصورت سفارشی)
این امکان بصورت سفارشی به دستگاه افزوده می شود. تایمر امکان تنظیم مدت زمان کارکرد دستگاه را به کاربر می دهد.
نکات قابل توجه در مورد کوره الکتریکی
- در انتخاب ابعاد کوره، باید میزان نمونه هایی که قرار است داخل محفظه قرار گیرند را در نظر بگیرید.
- کوره های الکتریکی در محدوده دمایی مختلفی قابل استفاده هستند، بنابراین می توانید گستره دمایی آن را متناسب با نیازتان تعیین کنید.
- این دستگاه ها به سیستم کنترل هوشمند مجهز هستند؛ بنابراین تنظیم دما بصورت اتوماتیک اجرا می گردد.
- کوره های الکتریکی در ابعاد مختلف قابل ساختند و از قابلیت کالیبراسیون برخوردارند.
- کوره های فوق ابعاد خیلی بزرگی ندارند و ساختار آنها جمع و جور می باشد.
- در ساخت این دستگاه ها از دریچه خروج بخارات استفاده شده است؛ بنابراین در حین کار، دود، بو و بخار تولیدی به بیرون از دستگاه هدایت می شود.
- درب کوره الکتریکی، بصورت کاملاً کیپ بسته می شود؛ پس نگران خروج حرارت داخلی محفظه نباشید و از راندمان کاری بالای این دستگاه مطمئن شوید.
راهنمای کار با کوره الکتریکی
کوره الکتریکی آکبند را ابتدا باید تحت فشار قرار داد تا بخار و دود از آن خارج شود، برای این کار می بایست دستگاه را در فضای باز قرار داد و میزان دما را روی درجه ۴۰۰ یا ۳۰۰ تنظیم نمود. سپس آن را روشن کرد و درب آن را باز گذاشت تا دود و بو به بیرون منتقل گردد. زمانی که رنگ المنت ها سفید شد، یعنی دستگاه آماده راه اندازی و استفاده است.
برای شروع دستگاه را در مکانی نزدیک به پریز برق و هواکش نصب کنید، بهتر است دستگاه تا حدودی از زمین فاصله داشته باشد تا کاربر به راحتی بتواند از آن استفاده کند. حالا می توان کابل دستگاه را به برق متصل و نمونه ها را داخل محفظه قرار داد. با فشار دادن دکمه power دستگاه روشن می شود.
حالا می توان میزان دما را تعیین و با فشار دادن دکمه set، آن را در حافظه ذخیره کرد. بواسطه تایمر می توان مدت زمان کارکرد دستگاه را تعیین و سپس دکمه set را زد تا تثبیت گردد. زمانی که عملکرد دستگاه آغاز می شود، المنت ها شروع به کار کرده و انرژی الکتریکی را به حرارت تبدیل می کنند، بدین ترتیب داخل محفظه به اندازه کافی گرم شده و هر چیزی که داخل آن قرار دارد نیز شدیداً داغ می شود.
عملکرد کوره الکتریکی را نیز شرح دادیم، حالا بهتره شما را با انواع کوره الکتریکی آشنا کنیم:
انواع کوره الکتریکی
کوره الکتریکی از لحاظ ساختاری به سه دسته رومیزی، کابینتی و ایستاده تقسیم شده که نوع ایستاده نسبت به دو نوع مدل دیگر، ابعاد بزرگتری دارد. این کوره ها از نظر مکانیزم تامین گرمایش نیز انواع مختلفی دارند که شامل: کوره قوس الکتریکی، کوره مقاومتی و کوره القایی است، هر سه این دستگاه ها با برق تغذیه می شوند. از دیگر کوره های الکتریکی، می توان به نوع استوانه ای اشاره کرد که از آنها جهت ذوب طلا، جواهرات و نقره استفاده می شود. این نوع کوره ها تنوع بسیار زیادی دارند.
از بین کوره های صنعتی مختلف، می توان به کوره های بل، جعبه ای و … اشاره کرد. کوره بل یکی دیگر از کوره های الکتریکی است که امکان تولید آن با سیستم گرمایشی گازی نیز وجود دارد. این دسته از کوره ها مقاومت و طول عمر بالایی دارند.
ویژگی های بارز کوره الکتریکی
- مجهز به ترمومتر و ترموکوپل
- دارای سیستم کنترلی اتوماتیک (ترموستات)
- عایق کاری محفظه داخلی با سیمان نسوز، آجر نسوز و پنبه نسوز
- عایق بندی المنت ها با سیمان نسوز، جهت محافظت از آنها
- قابلیت تولید بصورت تایمر دار (در صورت سفارش مشتری)
- استفاده از متریال های بسیار مقاوم در ساخت دستگاه
- پوشش دهی بدنه کوره با رنگ الکترواستاتیک کوره ای (موثر در افزایش مقاومت دستگاه و ایجاد جلوه ای ویژه در آن)
- قابلیت تولید محفظه در حجم های مختلف
- قابلیت تولید در محدوده دمای مختلف
از کوره الکتریکی در چه مواردی استفاده می شود؟
- حرارت دهی به مواد و ذوب فلزات و نمونه های دیگر
- آلیاژ سازی و تبخیر
- استریل کردن نمونه
- تست شوک پذیری حرارتی نمونه
- باز پخت و افزایش سطح انعطاف پذیری و شکل پذیری فلزات
- تولید پلیمر و پخت پلی ایمید و …
- گرم و خشک کردن نمونه ها
- خاکسترگیری از نمونه ها
کوره الکتریکی کجاها استفاده می شود؟
- آزمایشگاه های متالورژی و شیمی
- آزمایشگاه های دانشگاهی
- آزمایشگاه های بیمارستانی، پزشکی و دارویی
- صنایع کالیبراسیون
- صنایع مواد غذایی
- آزمایشگاه های نفت و گاز
- صنایع ذوب
- ﺁزمایشگاه های سرامیک
- صنایع خودروسازی و …
سایر محصولات : کوره آزمایشگاهی
برای ما پیام بگزارید :