کوره آزمایشگاهی

امروزه گستردگی صنعت آزمایشگاهی، در تولید و نوآوری تجهیزاتی نظیر کوره آزمایشگاهی تاثیرگذار بوده که کار آزمایشگاه ها را بیش از قبل راحت نموده است. کوره آزمایشگاهی جزو پرکاربردترین و حساس ترین دستگاه های مورد نیاز آزمایشگاه های عمومی و تخصصی بوده که وظیفه اصلی آن تامین گرمایش و یکنواخت سازی حرارت است. از این دستگاه جهت سوزاندن کامل مواد، ذوب برخی از فلزات و خاکستر گیری استفاده می شود. این کوره دارای محفظه ای عایق بندی شده بوده که جنس آن از سیمان نسوز، آجرنسوز و پنبه نسوز می باشد. کوره آزمایشگاهی ابعاد کوچکی داشته و فضای زیادی اشغال نمی کند. کوره های آزمایشی با محدوده دمایی مختلف قابل تولیدند، بنابراین کاربر می تواند برحسب نیاز آزمایشگاه، نوع مورد نظر را انتخاب کند.

در حالت کلی این وسیله کاربردی همه منظوره داشته و طی مراحلی، نمونه های فلزی را از لحاظ چکش خواری و شکل پذیری بهبود می بخشد. این دستگاه ها به صورت الکتریکی و حتی گازی قابل تولیدند که در نوع الکتریکی ( کوره الکتریکی )، المنت ها نقش تامین کننده حرارت را بر عهده دارند و در نوع گازی از مشعل، جهت تامین حرارت استفاده شده است. در ذیل کاربردهای مختلف این دستگاه را آورده ایم :

کاربرد کوره آزمایشگاهی

همانطور که از اسم این کوره مشخص است، مخصوص محیط های آزمایشگاهی و مراکز تحقیقاتی بوده و از آن برای گرما دهی به اشیا و فلزات (تا دمای خیلی بالا)، خشک کردن، تست شوک پذیری حرارت، استریل سازی، تست متالوژی و تست های مخرب استفاده می شود.

خرید کوره آزمایشگاهی

این دستگاه در آزمایشگاه های صنایع مختلف اعم از آزمایشگاه های کارخانجات داروسازی، صنایع کالیبراسیون ، صنایع خودرو سازی، صنایع سرامیک، صنایع ذوب، صنایع غذایی و شیمیایی، دانشگاه ها، بیمارستان ها و آزمایشگاه های تشخیص طبی استفاده می شود. این کوره آزمایشگاهی در مواردی برای خاکستر گیری مواد در آزمایشگاه ها نیز بکار می رود، همچنین برای گرم و خشک کردن نمونه، پخت قالب و استریل کردن سوخت پلی آمید استفاده می گردد. از دیگر کاربردهای کوره آزمایشگاهی می توان به صنایع فن آوری، حمل و نقل و بهداشت و درمان اشاره کرد و نیز مهندسان عمران از آن برای خشک سازی آسفالت، خاک و نمونه های سنگ و بتنی استفاده می کنند.

بررسی قیمت کوره آزمایشگاهی

قطعاً قیمت کوره آزمایشگاهی اولین معیاریست که قبل از خرید کوره آزمایشگاهی توسط مشتری، بررسی می شود. هر فردی دنبال دستگاهی بوده که کیفیت لازم را داشته و از لحاظ قیمت نیز به صرفه باشد. اما قیمت این دستگاه ها چگونه تعیین می گردد و از کجا باید بدانیم قیمت آنها با کیفیتی که دارند متناسب است؟ اول از همه باید به محدوده دمایی و حجم محفظه آن دقت کرد،

قیمت کوره آزمایشگاهی

هر چقدر سطح حرارت گسترده تر بوده و حجم محفظه بیشتر باشد، راندمان کاری افزایش یافته و قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. برند دستگاه، شرکت سازنده، قطعات کاربردی و کیفیت ساخت نیز روی قیمت تاثیر دارند، اگر کوره آزمایشگاهی و قطعات آن جزو برندهای معروف باشند، حتماً قیمت آن نسبت به دستگاه هایی که در ساخت آنها از قطعات مرغوبی استفاده نشده گران تر خواهد بود. به همین دلیل بصورت قطعی نمی توان گفت قیمت این دستگاه ها چقدر است. برای اطلاع از قیمت این کوره ها، می توانید با شماره های درج شده در این صفحه تماس بگیرید. 

برخی افراد به اشتباه به سمت خرید کوره آزمایشگاهی دست دوم می روند تا هزینه های خود را مدیریت کنند، اما این کوره ها مدت زمان زیادی استفاده شده اند و احتمالاً روی قطعات اصلی آنها، تعمیرات صورت گرفته است. پس ریسک را کنار بگذارید و با خرید دستگاهی مناسب، از آن با یک عمر بازدهی استفاده کنید.

کوره آزمایشگاهی وین طب

بررسی انواع کوره آزمایشگاهی

متنوع بودن کوره های آزمایشگاهی، امکان انتخاب را برای کاربر سخت کرده است؛ چرا که هر کدام برای محیطی مناسب هستند. به همین دلیل در این بخش به بررسی انواع کوره آزمایشگاهی می پردازیم که خواندن آن را به هر خریداری توصیه می کنم.

  • کوره آزمایشگاهی الکتریکی  (Muffle Furnace)

همانطور که مشخص است این کوره ها با انرژی برق کار می کنند و در این کوره ها، وظیفه تامین گرمایش بر عهده المنت ها بوده که قدرت گرمایشی بالایی دارند. المنت های کاربردی در بخش های کناری و سقف دستگاه نصب شده اند. کوره های آزمایشگاهی الکتریکی گزینه ای مناسب برای ذوب و خاکستر کردن برخی مواد هستند و نیز از آنها جهت ساخت لایه های نازک شیشه، انواع سرامیک و لحیم کاری استفاده می شود. در ساخت بدنه این دستگاه ها از متریال های مقاومی استفاده شده که با رنگ کوره ای الکترواستاتیک پوشش داده شده اند.

کوره آزمایشگاهی 1200

از قطعات اصلی این دستگاه ترمومتر و ترموستات است که ترمومتر وظیفه اندازه  گیری و نمایش دما را بر عهده داشته و ترموستات، وسیله ای برای تنظیم اتوماتیک دما و نگهداشتن دما در محدوده ای ثابت است. این دستگاه از قابلیت سفارشی سازی نیز برخوردار بوده و می توان امکان تایمر را نیز به آن اضافه کرد. دیونایزر آزمایشگاهی

  • کوره مایکروویو  (Microwave Furnace)

این نوع کوره، گرمایش نمونه ها را با امواج مایکروویو تامین می کند. از آنجایی که در این آتشدان جهت کنترل دمای دستگاه، به احتراق نیاز نیست، کاربر کنترل بیشتری روی دستگاه خواهد داشت که نتیجه آن یکنواختی دما است.

  • کوره لوله ای  (Tube Furnace)

کوره لوله ای نیز با انرژی الکتریکی تغذیه می شود و معمولاً در مواردی که به سنتز و تصفیه ترکیبات ارگانیک و غیرارگانیک نیاز باشد بیشتر استفاده می شود. این کوره بگونه ای طراحی شده که توسط سیم پیچ های حرارتی، حفره ای ایجاد می شود که داخل یک ماتریس عایق جای گرفته است. کنترل دمای این کوره، به عهده یک پس نورد از ترموکوپل می باشد.

خرید کوره آزمایشگاهی
  • کوره آزمایشگاهی رومیزی

همانطور که مشخص است، کوره آزمایشگاهی بصورت رومیزی استفاده می شود. این دستگاه در ظرفیت های مختلف قابل تولید بوده و حالت درب دار دارد، درب کاربردی در روبروی آن قرار دارد. این کوره رومیزی در آزمایشگاه هایی که به دما و حجم کاری بالایی نیاز است، بیشتر کاربرد داشته که صنایع غذایی از این دسته می باشد. در ساخت این کوره رومیزی از تایمری دیجیتال استفاده شده است، بنابراین کاربر می تواند مدت زمان را به دلخواه تنظیم کند. اما نحوه استفاده از این کوره چگونه است؟

طرز کار با کوره آزمایشگاهی رومیزی

طرز استفاده کوره آزمایشگاهی

برای شروع، ابتدا باید آن را در مکانی از آزمایشگاه قرار داد و سپس دمای کوره را روی درجه مورد نظر تنظیم کرد (مثلاً ۶۵۰ درجه سانتی گراد). حالا نوبت تنظیم مدت زمان روشن ماندن دستگاه است، می توان آن را روی ۲ ساعت ست کرد تا کوره بعد از رسیدن دما به ۶۵۰ درجه سانتی گراد، تا ۲ ساعت در حالت روشن باقی بماند. بعد از ۲ ساعت، بصورت اتوماتیک جریان المنت ها مسدود شده و کوره به تدریج سرد می شود. معمولاً این کوره ها بصورت تک فاز کار می کنند و قدرت حرارتی بالایی دارند. این کوره ها از قابلیت کالیبراسیون و دریافت گواهی استاندارند برخوردارند و سیستم کنترلی آنها از نوع تمام دیجیتال بوده و در ساخت این محصولات از تایمر و آلارم استفاده شده است.

عملکرد کوره های آزمایشگاهی مختلف

ابتدا کوره آزمایشگاهی را در مکانی خشک و مسطح قرار دهید و دقت کنید دستگاه تا حدودی از زمین فاصله داشته باشد. آنگاه موادی که قرار است عملیات گرمایشی روی آن اجرا شود را داخل محفظه یا بوته قرار دهید. کابل آن را به پریز وصل نموده و دکمه ON را فشار دهید تا عملیات دستگاه آغاز شود. حالا می توان میزان دما را از طریق ترموستات تنظیم کرد، برای ذخیره میزان دما در حافظه، می توان آن را SET کرد. بدین ترتیب دما از آن حد بیشتر یا کمتر نخواهد شد. حالا می توان مدت زمان را از طریق زمان سنج تنظیم کرد. بدین ترتیب هنگامی که میزان دما به حد تعیین شده رسید، تایمر شروع به سنجش زمان نموده و رسیدن تایمر روی عدد صفر، نشان دهنده اتمام کار است.

انواع کوره آزمایشگاهی

در این کوره آزمایشی عملیات انتقال حرارت، بصورت همرفتی صورت می گیرد و می توان گفت این دستگاه در حالت همرفتی مکانیکی عمل می کند. طی عملیات همرفتی، هوای سردتر جای خود را به هوای گرمتر می دهد، بگونه ای که هوای سرد به سمت المنت حرارتی منتقل شده و این عملیات تا هنگامی که محفظه به دمای مطلوب برسد، ادامه خواهد داشت (در نوع گازی، به جای المنت از مشعل استفاده شده است). بعد از پایان کار، دستگاه را خاموش و دوشاخه را از برق بکشید.

نکات قابل توجه در استفاده از کوره آزمایشگاهی

کوره آزمایشگاهی 1500 درجه
  • نباید حرارت محفظه بیش از حد بالا باشد، زیرا ممکن است منجر به ایجاد گازهای متعدد و بخار شده که نتیجه آن خرابی و پوسیدگی المنت ها است. قرار گرفتن المنت ها در داخل آجرهای نسوز یا عایق، از تاثیرات منفی که گازها روی المنت ها می گذارند می کاهد و این عامل در افزایش طول عمر آنها موثر است (در کوره آزمایشگاهی الکتریکی).
  • در ساخت کوره ها از دریچه تخلیه هوا استفاده شده که از طریق آن، بخارها و گازهای موجود از محفظه خارج می گردند.
  • این کوره آزمایشگاهی در برابر حرارت بالا مقاومت بالایی دارد؛ چرا که در ساخت بدنه و محفظه از متریال های بسیار مستحکم و ضد حرارت استفاده شده است، پس طول عمر بالایی دارد. 

بررسی نکات ایمنی هنگام استفاده از کوره آزمایشگاهی

  • حین کارکرد دستگاه از باز بودن زیاد درب دستگاه امتناع بورزید، زیرا این دستگاه حرارت بالایی تولید نموده و ممکن است حرارت داخلی محفظه، یکباره به بیرون منتقل گردد. در نتیجه راندمان کاری کاهش یافته و ممکن است حرارت خروجی، به کاربر آسیب بزند.
  • حدالامکان هنگام استفاده از دستگاه، از دستکش های مقاوم و عینک استفاده کنید که در برابر حرارت مقاومت لازم را دارند، این امر از آسیب دیدن فرد در برابر حرارت بالا محافظت می کند.
  • هرگز مواد یا ظروف اشتعال زا را درون کوره قرار ندهید؛ چون ممکن است سبب آتش سوزی شود.
  • برای جلوگیری از رخداد برق گرفتگی، هرگز مایعات یا آب را به داخل یا روی بدنه نریزید. همچنین محکم بودن اتصالات و کابل ها از ایجاد جرقه، ذوب کابل و در نهایت آتش سوزی پیشگیری می کند.

دلیل تمایز کوره آزمایشگاهی از سایر آتشدان های مشابه

در خرید کوره آزمایشگاهی باید معیارهای مختلفی را در نظر گرفت و دلیل تمایز آن با سایر کوره های مشابه را بررسی کرد. در حالت کلی دمای داخلی محفظه در این کوره های آزمایشگاهی، کاملاً یکنواخت بوده و المنت های کاربردی مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند و احتمال ذوب شدن آنها وجود ندارد. امکان تنظیم شیب حرارتی در این دستگاه ها وجود دارد و نیز در ساخت آنها از ترموستات استفاده شده که این امر سبب شده، دما به صورت اتوماتیک تنظیم شود و حالت متعادل داشته باشد (در محدوده تعیین شده باقی بماند).

درب این دستگاه ها کاملاً مقاوم بوده و با بستن آن، اتلاف حرارت صورت نمی گیرد. این دستگاه ظاهری جالب داشته و ساختاری جمع و جور دارد؛ به همین دلیل در محیط فضای زیادی اشغال نمی کند. تعمیر و نگهداری این دستگاه ها  به راحتی امکانپذیر بوده و هزینه بر نیست. از سوی دیگر این کوره ها دارای تایمر هوشمند هستند و بعد از اتمام مدت زمان، بصورت اتوماتیک خاموش می شوند. 

ویژگی های بارز کوره آزمایشگاهی

  • مجهز به ترموستات جهت تنظیم اتوماتیک دما
  • قابلیت ذوب و حرارت دهی بسیار بالا به مواد و فلزات
  • استفاده از متریال های بسیار مقاوم در ساخت بدنه (پوشش داده شده با رنگ الکترواستاتیک)
  • دارای تایمر و زمان سنج (ترمومتر)
  • قابلیت کالیبراسیون و دریافت گواهی استاندارد
  • مجهز به سیستم کنترلی تمام دیجیتال
  • ارائه کالا بصورت تضمین شده با پشتیبانی بعد از فروش
برای ما پیام بگزارید :