ورتکس آزمایشگاهی – قیمت دستگاه ورتکس
دستگاه ورتکس Vortex Mixer یکی از تجهیزات آزمایشگاهی می باشد که از آن برای مخلوط کردن و هم زدن نمونه ها در داخل لوله آزمایشگاهی و یا ظروف کوچک آزمایشگاهی استفاده می شود. این دستگاه با نام های ورتکس آزمایشگاهی ، میکسر آزمایشگاهی و نیز شیکر ورتکس نیز شناخته می شود.
در آزمایشگاه های تحقیقاتی ، از جمله آزمایشگاه های زیست شناسی ، میکروبیوژی و … در بسیاری مواقع باید ویال ها و یا حجم کمی از نمونه ها در ظروف کوچک آزمایشگاهی به صورت کامل مخلوط شوند. اگر مخلوط سازی و یا همان همگن سازی به خوبی انجام نشود ، گلوله های گرد داخل مایع نمونه در نتیجه آزمایش اختلال ایجاد خواهد کرد. در این گونه موارد از دستگاه ورتکس استفاده می شود. در دستگاه ورتکس با استفاده از موتور الکتریکی نیروی چرخشی به محلول اعمال شده و یک گرداب در داخل مایع ایجاد خواهد شد. این گرداب به تولید محلول همگن سرعت بیشتری می بخشد.
ورتکس دستگاهی سبک و کاربردی است. این دستگاه از یک موتور الکتریکی کوچک تشکیل شده است که بر روی آن شفت متحرک وجود دارد. این موتور با ولتاژ ۲۲۰ ولت کار می کند. موتور با استفاده از انرژی الکتریکی حرکت چرخشی ایجاد کرده و آن را به شفت اعمال می کند. بر روی شفت یک صفحه پلاستیکی جهت قرار دادن نمونه ها و مخلوط کردن آنها وجود دارد. زمانی که می خواهیم نمونه را مخلوط کنیم لوله و یا ظرف را روی صفحه گرفته و کمی فشار می دهیم. دستگاه مخلوط را کاملا هم زده و یک محلول همگن ایجاد خواهد شد.
در ادامه ویژگی ها و نحوه استفاده از آن را به صورت کامل شرح خواهیم داد. این دستگاه با توان های مختلف ، قابلیت تنظیم سرعت و به صورت آنالوگ و دیجیتالی در بازار موجود می باشد. استفاده از ورتکس بسیار راحت بوده و کاربران با یک آموزش ساده به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
ورتکس آزمایشگاهی
ورتکس آزمایشگاهی را از جنبه های مختلفی از قبیل مدل دستگاه ، قدرت موتور ، تعداد دور در دقیقه و … می توان دسته بندی کرد. در حالت کلی این دستگاه در دو مدل دیجیتالی و آنالوگ وجود دارد. مدل های جدید تر بیشتر از نوع دیجیتالی هستند. البته هر دو مدل به صورت گسترده در اکثر آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد .
خرید ورتکس
دستگاه ورتکس یکی از تجهیزات آزمایشگاهی می باشد. و بهتر است این دستگاه را از شرکت های تجهیزات پزشکی خریداری کنید. برای خرید ورتکس با شماره هایی که در سایت قرار داده ایم تماس بگیرید. قبل از خرید به مدل دستگاه ، تعداد دور در دقیقه ، وزن ، برند ، دیجیتالی و آنالوگ بودن آن و … توجه کنید. شرکت ما به دلیل اطمینان از کیفیت کالا برای تمامی محصولات خود ضمانت معتبر ارائه می کند. این دستگاه در برند ها و مدل های مختلفی در بازار عرضه می گردد. پس قبل از خرید ورتکس حتما به برند و امکانات دستگاه دقت کنید.
نمونه ویدیو ورتکس آزمایشگاهی
ورتکس آزمایشگاهی آنالوگ
ورتکس آزمایشگاهی دیجیتال
ورتکس آزمایشگاهی آنالوگ
ورتکس آزمایشگاهی آنالوگ دارای یک صفحه کلید و نیز ولوم برای تنظیم سرعت چرخش دستگاه می باشد. تمامی تنظیمات این دستگاه با استفاده از کلید پاور و ولوم سرعت بوده و دستگاه امکانات دیگری ندارد. قیمت این مدل نسبت به ورتکس دیجیتالی مناسب تر است. البته از لحاظ کارایی و کیفیت تفاوت چندانی با هم نداشته و هر دو مدل کار مشترکی انجام می دهند.
ورتکس آزمایشگاهی دیجیتال
در این مدل بر روی دستگاه یک صفحه نمایش دیجیتال قرار گرفته است. با استفاده از این صفحه نمایش می توان سرعت حرکت دستگاه ، تایمر و تنظیمات حالت دستی و پیوسته حرکت کردن دستگاه را انجام داد. ورتکس آزمایشگاهی دیجیتال امکانات دیگری از قبیل کنترل دما را نیز دارد. هنگام کار کردن ورتکس به دلیل انرژی جنبشی دمای نمونه تا حدودی بالاتر خواهد رفت. در نمونه هایی که تغییرات دمایی بر روی نمونه تاثیر خواهد داشت باید دمای نونه کنترل شود. در این گونه موارد حتما باید از ورتکس آزمایشگاهی دیجیتال استفاده کرد. با استفاده از این مدل تجزیه و تحلیل در آزمایش های مختلف راحت تر و با میزان خطای کمتری خواهد بود.
نحوه کار با دستگاه ورتکس
نحوه کار با دستگاه ورتکس بسیار ساده و راحت می باشد. بر روی این دستگاه یک عدد ولوم و یک کلید مشاهده می کنید. با استفاده از ولوم می توانید سرعت حرکت و کارکرد دستگاه را تنظیم کنید. در مدل های دیجیتالی نیز با اسفاده از دکمه و یا لمس کردن صفحه سرعت حرکت دستگاه را می توان تنظیم کرد. کلیدی که بر روی دستگاه قرار دارد ، می توان در سه حالت قرار داد. حالت وسط O (خاموش)، حالت Manual (دستی) و حالتContinue (پیوسته).
حال دستگاه را به برق وصل کنید. قبل از انجام هر کاری ابتدا باید سرعت چرخش شبکر را با استفاده از ولوم تنظیم سرعت ، تنظیم کنید. اگر کلید در حالت وسط O قرار داشته باشد یعنی دستگاه خاموش است. دکمه در حالت پایین که با یک تک خط روی دکمه مشخص می شود ، حالت Manual و یا همان دستی نام دارد. حالت سوم نیز که با دو خط نمایش داده می شود ، حالت Continue نامیده می شود.
اگر دکمه را در حالت دستی قرار دهید باید لوله و یا ظرف را بر روی سطح دستگاه کمی فشار دهید تا دستگاه کار خود را شروع کند. و زمانی که ظرف را از روی دستگاه بردارید ، دستگاه متوقف خواهد شد. اگر می خواهید لوله مدت زمان مشخصی بر روی ورتکس قرار گرفته و هم زده شود ، از حالت پیوسته استفاده کنید. در حالت پیوسته ، لوله آزمایشگاهی را در مکان مخصوص خود قرار داده و آن را در جای خود محکم کنید.
در بعضی مدل ها پلاستیک روی شیکر به گونه ای است که بر روی آن قابل سفت شدن است. ولی در اکثر مدل ها کش هایی برای محکم کردن لوله ها و ظروف آزمایشگاهی قرار داده شده اند. بعد از محکم کردن لوله نمونه ، دکمه دستگاه را روی دو خط و همانContinue قرار دهید. دستگاه کار کردن خود را شروع کرده و تا زمانی که شما آن را خاموش نکنید ، به کارکردن ادامه خواهد داد. مدل های دیجیتالی ورتکس دارای تایمر بوده و در حالت پیوسته می توان تنظیم کرد دستگاه بعد از مدت رمان مشخصی خاموش گردد.
مطلب پیشنهادی : ترازوی آزمایشگاهی
اجزای دستگاه ورتکس
دستگاه ورتکس با اینکه بسیار کاربردی است ، اجزای ساده ای دارد. اساس کار این دستگاه شفت درایو موتوری است. این قسمت با استفاده از انرژی الکتریکی حرکت دورانی ایجاد می کند. بر روی شفت درایو سکوی نمونه قرار گرفته است. روی سکوی نمونه نیز یک لایه پلاستیکی جهت قرار دادن نمونه ها قرار گرفته است. البته این لایه پلاستیکی خود در دو مدل صاف و گود دار (جهت قرار دادن لوله آزمایشگاهی) وجود دارد. و کاربر با توجه به ظرف نمونه خود لایه مورد نظر را بر روی آن قرار خواهد داد.
در مدل هایی از دستگاه ورتکس که دارای حالتContinue نیز هستند ، کش هایی برای محکم کردن لوله های ازمایشگاهی در سکوی نمونه قرار داده شده اند. دستگاه دارای کلید روشن/خاموش و نیز ی ولوم جهت تنظیم سرعت دوران می باشد. در مدل های دیجیتال علاوه بر موارد بیان شده یک صفحه دیجیتال جهت امکانات بیشتر و مشاهده داده ها وجود دارد.
قیمت دستگاه ورتکس آزمایشگاهی
برای اطلاع از قیمت دستگاه ورتکس با ما تماس بگیرید. شرکت ما به دلیل حذف واسطه ها و خرید مستقیم از تولید کننده محصولات را با قیمت مناسب تری نسبت به بازار در اختیار مشتریان قرار می دهد. قیمت دستگاه ورتکس به مواردی از قبیل برند محصول ، مدل آن ، قدرت ، دیجیتالی و آنالوگ بودن آن و موارد دیگر بستگی دارد. قبل از خرید ورتکس بهتر است با کارشناسان ما تماس گرفته و اطلاعات کاملی از محصول ، نحوه استفاده و … کسب کنید. به دلیل کاربرد زیاد محصول قیمت ورتکس ازمایشگاهی همیشه مورد سوال کاربران آزمایشگاهی می باشد. مشاوران ما می توانند راهنمایی های مفیدی در رابطه با این محصول در اختیارتان قرار دهند.
کاربرد های دستگاه ورتکس
دستگاه ورتکس در تمامی آزمایشگاه هایی که قرار است یک مخلوط همگن ایجاد شود کاربرد دارد. قبلا برای هم زدن محلول ها و حل کردن مواد جامد در مایع از همزن های دستی و یا برقی استفاده می شود. این همزن ها برای حجم های کمی از نمونه این همزن ها عملا بی کاربرد و بی کیفیت خواهند بود. و بعد از کلی زمان باز شاهد محلولی همگن نخواهیم بود. ( اسپکتروفتومتر ) اهمیت دستگاه ورتکس در هم زدن محلول ها با حجم کم بسیار بیشتر به چشم می خورد. و در این گونه موارد ضرورت بسیار زیادی دارد.
این دستگاه در آزمایشگاه های زیست شناسی ، میکروبیولوژی ، بیوشیمی ، میکروب شناسی و شیمی بیشترین کاربرد را دارد. مخصوصا در آزمایشگاه های زیست شناسی حتما یک نمونه از این دستگاه را خواهید دید. در این آزمایشگاه ها همگن سازی و اختلال سلول امری بسیار مهم بوده و با ورتکس امکان پذیر است. از طرفی در آزمایشگاه های تحقیقاتی و عادی نیز برای مخلوط و میکس کردن ویال ها در حجم های کم کاربرد زیادی دارد. سرعت و راحتی کار با این دستگاه همواره مورد توجه کاربران آزمایشگاه می باشد.
ویژگی های دستگاه ورتکس
امروزه دستگاه ورتکس در مدل ها و اندازه های مختلفی تولید می شوند. ولی همگی حدود ۱ تا ۲ کیلوگرم وزن دارند. و به راحتی می توان آن را جابجا کرده و روی میز های قسمت های مختلف آزمایشگاه از آن استفاده کرد. تعداد دور در دقیقه دستگاه اغلب از ۱۰۰ تا ۳۲۰۰ وجود دارد. ورتکس ها می توانند تک صفحه ای ، ۲ صفحه ای و ۴ صفحه ای طراحی شوند. سطح دستگاه با قرار دادن انگشت و یا ظرف نمونه شروع به چرخش و حرکت خواهد کرد.
به دلیل حرکت سریع شفت و موتور ، صدای نویزی هنگام کار کردن این دستگاه ایجاد می شود. در مدل های جدید تر این صدا به حداقل میزان خود رسیده است. هنگام خرید حتما به این نکته توجه کنید. زیرا برای کسانی که زمان های زیادی را با ورتکس کار می کنند ، این صدا آزار دهنده خواهد بود. لاستیکی که بر روی دستگاه قرار داده شده است باید نرم و مرغوب باشد. به طوری که به راحتی بتوان لوله را روی آن گرفت و در اثر لرزش بر روی لوله خط و خش ایجاد نشود.
برای اینکه در اثر ریختن مواد شیمیایی روی آن صفحه لاستیکی دچار تخریب و خوردگی نشود، جنس لاستیک صفحه اغلب از نوع سیلیکون نسوز انتخاب می شود. سیلیکون لاستیکی مقاوم در برابر حرارت و مواد شیمیایی بوده و هیچگاه دچار خوردگی و فرسایش نمی شود. در داخل دستگاه سیستم بالانس جهت جلوگیری از لرزش های شدید شیکر قرار داده می شود. این گزینه باعث افزایش طول عمر دستگاه خواهد شد.
تفاوت دستگاه ورتکس با سانتریفیوژ
چون ورتکس و سانتریفیوژ هر دو از حرکت دورانی و نیروی گریز از مرکز استفاده می کنند ، بسیاری از افراد این دو دستگاه را یکسان می دانند. در صورتی که کاملا متفاوت از هم بوده و کاربرد های مختلفی دارند. دستگاه ورتکس برای هم زدن بهتر و کامل محلول ها ، برای انجام آزمایش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. به طوری که هیچ گلوله ای از مواد جامد و … در داخل محلول باقی نماند. و در نهایت محلولی کاملا همگن در کمترین زمان ممکن ایجاد شود.دستگاه ورتکس می تواند برای هم زدن از حرکت اوربیتالی و یا چرخشی استفاده کند. در صورتی که کار دستگاه سانتریفیوژ کاملا متفاوت است.
سانتریفیوژ دستگاهی است که از نیروی گریز از مرکز استفاده کرده و شیکر لوله های آزمایش را با سرعت های بالا می چرخاند. این امر باعث جداسازی اجزای یک محلول می شود. اجزای تشکیل دهنده محلول به دلیل داشتن چگالی های متفاوت در نقاط مختلفی از لوله آزمایش قرار خواهند گرفت.
و این اجزا به صورت جداگانه مورد آزمایش قرار می گیرند. سانتریفیوژ در آزمایشگاه ها (از جمله آزمایشگاه های انسانی و خون) مورد استفاده قرار می گیرد. ولی ورتکس بیشتر در آزمایشگاه های زیست شناسی کاربرد دارد. ورتکس آزمایشگاهی اگر از نوع چرخشی باشد ، می توان گفت سانتریفیوژ با دور کم می باشد به طوری که با چرخش فقط نمونه به صورت کامل مخلوط شود ولی اجزای آن جداسازی نشود. ولی در کل این دو دستگاه کاربرد های کاملا متفاوتی دارند.
مطلب پیشنهادی : پی اچ متر
برای ما پیام بگزارید :