لوله هپارین

اساسی ترین و مهمترین عامل در انجام آزمایش های بالینی، جمع آوری مناسب و ایمن خون است. جهت جمع آوری خون، لوله های مختلفی طراحی شده که برخی از آنها دارای مواد ضدانعقاد بخصوصی بوده و برخی دیگر فاقد هر نوع مواد ضدانعقاد و افزودنی هستند.

این لوله ها بخشی جداناپذیر از آزمایشگاه های مختلف و تشخیص پزشکی بوده که از آنها، جهت جمع آوری سرم نیز استفاده می شود. جنس این لوله ها از پلاستیک مقاوم بوده و نوع شیشه ای آنها نیز قابل ساخت است. اما از آنجایی که لوله های پلاستیکی، حالت یکبار مصرف داشته و سبک وزن تر هستند، امروزه جای لوله های شیشه ای را گرفته اند و به راحتی می توان آنها را جابجا کرد. لوله هایی که حاوی مواد افزودنی و ضدانعقاد هستند، کیفیت نمونه را حفظ می کنند و سبب می شوند دقیق ترین نتایج از آزمایشات حاصل گردد. لوله های آزمایش خون، بصورت وکیوم (خلاء) و غیروکیوم (غیرخلاء) طراحی شده اند که استفاده از نوع وکیوم دار، رایج تر است و خون بعد از گرفته شدن، مستقیماً به داخل لوله ها هدایت می  گردد.

این در حالیست که در نوع غیر وکیوم، خون ابتدا توسط سرنگ گرفته شده و سپس به داخل لوله ها منتقل می گردد. در این مطلب قصد داریم در مورد لوله هپارین که جزو لوله های خونگیری ضدانعقاد است، بحث کنیم. اما ابتدا لازم است بدانید لوله هپارینه چیست و چه کاربردی دارد؟

لوله هپارین ( Heparin ) چیست؟

لوله هپارین چیست

لوله هپارین، از دسته تجهیزات ضروری آزمایشگاه ها است که با وجود آن، نیازی به سرنگ نیست و از آن جهت نگهداری خون و سرم استفاده می شود. دیواره داخلی این لوله، با مواد ضد انعقاد و ضد لخته (سدیم هپارین و لیتیم هپارین) پوشانده شده است که این مواد، در نگهداری و حفظ کیفیت خون بسیار خوب عمل می کنند و روی اندازه همولیز خون و گلبول های قرمز تاثیر نمی گذارند. با این لوله می توان خون را برای تست های بیوشیمی اورژانسی، رئولوژی، بالینی پلاسما و … آماده کرد و نیز لوله هپارین، در تمامی آزمایشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی بکار می رود.

لیتیوم هپارین موجود، طی مراحلی به دیواره درونی لوله اسپری و سپس خشک می گردد؛ به همین دلیل بهترین انحلال پذیری ایجاد می شود. در حالت کلی ماده ضدانعقاد هپارین در این لوله ها، سبب جداسازی سریع و راحت پلاسما از خون می شود؛ همچنین با فعال کردن فیبرینوژن (عامل ضدانعقاد خون)، ترموپلاستین را مهار می کند.

به بیانی دیگر باید گفت: لوله هپارین یک پکیج کامل خونگیری بوده که از بخش های مختلفی تشکیل شده است. این پکیج خونگیری شامل: سوزن، نگهدارنده (تکیه گاه سوزن)، لوله خلاء و درپوش های رنگی (جهت مشخص سازی نوع لوله) می باشد. از آنجایی که این لوله ها از نوع وکیوم دار هستند، فشار هوای داخلی آنها خیلی پایین است؛ بطوری که میزان فشار هوا در داخل این لوله ها، نسبت به محیط عادی کمتر بوده که همین خلاء نسبی، سبب کشیده شدن راحت حجم مشخصی از خون می شود.

بررسی عملکرد لوله هپارین

بعد از اینکه بیمار آماده شد، می توان لوله هپارین را برای خونگیری حاضر کرد. پس از فرو رفتن سوزن در داخل رگ، لوله روی نگهدارنده فشرده می شود. بدین ترتیب بخش انتهایی سوزن، سبب سوراخ شدن درپوش لوله می گردد. در این مرحله اختلاف فشاری که بین رگ و بخش داخلی لوله وجود دارد، سبب می شود لوله انباشته از خون گردد. بعد از اینکه لوله با نمونه پر شد، باید آن را از نگهدارنده جدا کرد.

البته در صورتی که نیاز باشد، می توان بدون اینکه سوزن از رگ خارج شود، لوله دیگری را جهت خونگیری، داخل نگهدارنده قرار داد تا ادامه خون به داخل آن هدایت گردد.  در حالت کلی این لوله های خلاء، قابلیت جمع آوری نمونه های مختلف را با یک بار سوراخ کردن رگ، مهیا می سازند. در نتیجه کاربری راحتی داشته و توسط آن، عملیات خونگیری با سرعت و دقت بالا صورت می گیرد. اما لازم است بدانید مزایای لوله لخته ژل دار چیست؟

لوله هپارینه

مزایای لوله آزمایش خون

  • طراحی لوله ها از جمله لوله هپارین با دستگاه های تمام اتوماتیک
  • قابلیت بسته شدن آسان درب لوله ها (کاملاً کیپ شده و نشتی صورت نمی گیرد)
  • قابلیت نشانه گذاری لوله، برای افزایش دقت میزان خون به مواد افزودنی
  • استفاده از افزودنی هایی با غلظت مناسب (طبق استانداردهای بین المللی)
  • دارای لیبل ضد آب و ضد رطوبت با اطلاعاتی کامل و دقیق از مواد افزودنی و نوع لوله
  • تجهیز شده به درب هایی در رنگ های متعدد، جهت جلوگیری از اشتباهات و مشخص کردن نوع آزمایش
  • قابلیت تولید در حجم های مختلف
  • پوشش دهی دیواره داخلی لوله با ضدانعقاد لیتیوم هپارین و سدیم هپارین
  • وسیله ای مناسب برای نگهداری نمونه های مورد نیاز تست های هورمونی، سرولوژی، رئولوژی و …
  • ساخته شده با پلاستیک مقاوم (معمولاً از نوع پلیمر)
  • عدم تاثیرگذاری هپارین روی اندازه گلبول های قرمز و همولیز خون

ویژگی های برجسته لوله هپارین

  • این لوله سدیم هپارینه در تست های بالینی پلاسما بیشترین کاربرد را داشته و از آنجایی که دارای درپوشی کاملاً کیپ است؛ احتمال نفوذ هوا و سایر عوامل بیرونی، به داخل لوله وجود ندارد.
  • لوله هپارین دارای درب پوشی به رنگ سبز است، این لوله قادر به جداسازی سلول های خون از پلاسما بوده و از ورود هر نوع آلودگی به بخش داخلی پیشگیری می کند؛ به همین دلیل بهترین نتایج حاصل می گردد.
  • کیفیت بالای این لوله ها، آنها را به محصولاتی خاص تبدیل نموده است. به همین دلیل در بین لوله های آزمایش خون، کاربردی تر هستند.
  • لوله هپارین در جداسازی سریع پلاسما از خون بی تاثیر نیست؛ زیرا خاصیتی ضد انعقاد داشته و از لخته شدن خون ممانعت می کند.
  • این لوله های هپارینه نگهدارنده خون، در دو مدل لیتیم هپارین و سدیم هپارین قابل تولیدند.
  • جهت جدا شدن راحت تر سرم و خون، در ته این لوله ها از ژل مخصوصی استفاده شده که چگالی آن از نمونه بیشتر است و خواص فیزیکی و شیمیایی پایداری دارد. به همین دلیل به این لوله، لوله ژل دار وکیوم نیز گفته می شود. ژل از مخلوط شدن دوباره سلول های خونی و پلاسما ممانعت می کند. لازم است بدانید مواد ضدانعقاد، زیر نمونه و ژل قرار می گیرد.
خرید لوله هپارینه
  • با این لوله ها، می توان نمونه های سانتریفیوژ شده را در محیط خنک تا سه روز با حفظ کیفیت اولیه و بصورت پایدار نگهداری کرد.
  • در ساخت این لوله های هپارینه می توان از مواد مغذی و نگهدارنده استفاده کرد تا میکروارگانیسم های موجود زنده بمانند.
  • پوشش دهی دیواره لوله هپارین با مواد ضدانعقاد هپارین، باعث شده بعد از انتقال خون به لوله، لخته زایی تشکیل شود. این امر مسبب اصلی ایجاد لخته زایی در بهترین زمان ممکن است و نیز از همولیز خون پیشگیری می کند.
  • لوله هپارین و لوله EDTA در تست های ایمونولوژی، بیوشیمی و سرولوژی به منظور آماده کردن سرم بسیار باکیفیت استفاده می شود.
  • ژل کاربردی در لوله های آزمایش خون سبب می شود در حین سانتریفیوژ، نیرو به ژل وارد شده و ویسکوزیته ژل و جریان آن پایین بیاید.

پیشنهاد به شما : خرید لوله خونگیری

اهمیت افزودنی‌ ها در طراحی لوله هپارین

خرید لوله هپارین

همانطور که در این متن بارها اشاره شد: افزودنی های کاربردی در لوله های خونگیری یا عامل ضدانعقاد هستند و مانع لخته شدن خون می گردند و یا بعنوان عامل انعقادی عمل می کنند؛ یعنی مسبب اصلی لخته شدن خون هستند. لوله هایی که به افزودنی ها مجهز شده اند، به سایر لوله ها که فاقد مواد افزودنی هستند، ارجحیت داشته و کارایی بیشتری دارند. به همین دلیل باید گفت: افزودنی ها در لوله های هپارین خون، نقشی اساسی بر عهده دارند.

این مواد می توانند شامل فعال کننده لخته و ژل باشند که کار اپراتور را در مراکز تشخیص راحت کرده و سبب لخته سازی سریع خون می شوند. بنابراین جداسازی سرم و پلاسمای خون بعد از سانتریفیوژ شدن، به آسانی امکانپذیر خواهد بود. افزودنی های حاوی ژل و لخته را در لوله هایی با درپوش زرد یا قرمز استفاده می کنند که فعال کننده لخته، همان ذرات سیلیکا ژل بوده که سبب جداسازی سرم می شود.

با بخش های مختلف لوله هپارین آشنا شوید:

حتماً برایتان مهم است اجزای تشکیل دهنده لوله هپارین را بشناسید، به همین دلیل در این بخش به این موضوع خواهیم پرداخت. در واقع این لوله که به منظور جمع آوری خون استفاده می شود، دارای دیواره، افزودنی ها، ژل فعال کننده لخته، ژل جدا کننده و درب تحت خلاء می باشد. دیواره اصلی ترین بخش این لوله بوده که معمولاً جنس آن از سیلیکون، پلیمر، لاستیک و پروپیلن می باشد و نوع شیشه ای آن نیز قابل تولید است.

در واقع طول و قطر این لوله ها برحسب حجمی که دارند متغیر بوده و می توان میزان مشخصی خون را داخل آنها جاسازی کرد. ( کیت پی ار پی ) در داخل متن به درب این لوله ها و رنگ بندی آنها اشاره کردیم، اما لازم است بدانید که درب این لوله طوری طراحی شده که سوزن به سهولت از آن عبور نموده و روزنه ایجاد شده بر اثر فرو رفتن سوزن، بصورت اتوماتیک بسته می شود.

لوله هپارین

استفاده از گلیسرول و سیلیکون سبب روان شدن درب لوله هپارین می گردد، به همین دلیل به راحتی باز و بسته می شود. در واقع سیلیکون در کاهش میزان چسبندگی لخته و اریتروسیت ها موثر است. از دیگر اجزای این لوله هپارین که به قابلیت آن افزوده، ژل جدا کننده می باشد که جداسازی سرم از لوله ها را آسان نموده است.

برای جداسازی سرم می بایست خون کاملاً لخته شود، دلیل استفاده از مواد فعال کننده لخته در ساخت لوله هپارین نیز همین امر است. جهت راحتی کار کاربر، بر روی لوله های هپارین از لیبل استفاده شده که بر روی آن، اطلاعاتی کلی از افزودنی ها و نوع لوله آورده شده است؛ لیبل کاربردی خاصیتی ضد آب دارد.

خرید لوله هپارین

بیشتر افراد قبل از خرید لوله سدیم هپارین، فرق آن را با سایر لوله ها نمی دانند و فقط دنبال لوله ای مناسب برای خونگیری هستند. به همین دلیل به راهنمایی های فروشنده اکتفا نموده و حق انتخاب را از خود می گیرند. اما با اندکی پرس و جو می توان مناسب بودن لوله خونگیری را تشخیص داد و از آن با عمری بازدهی استفاده کرد.  مشاوره قبل از خرید نیز در راهنمای خریدار بی تاثیر نیست و دید خریدار را نسبت به محصول روشن می کند. به همین دلیل در این بخش اطلاعاتی آوردیم که می توانند در انتخاب مناسب به شما کمک کنند.

قبل از خرید لوله هپارین جنس آن را بررسی نموده و از مقاومت آن، در برابر عوامل بیرونی، حرارت و دستگاه سانتریفیوژ مطمئن شوید. در واقع یک لوله خونگیری هپارینه علاوه بر مقاوم بودن، باید دارای دربی کاملاً کیپ نیز باشد تا نشتی صورت نگیرد و نیز احتمال نفوذ هوا به داخل لوله، وجود نداشته باشد. اگر راحتی کار برایتان اهمیت دارد و می خواهید عملیات خونگیری، بدون نیاز به سرنگ صورت گیرد، لوله هپارین گزینه مناسبی است. زیرا از طریق سوزن، خون مستقیماً به داخل لوله هدایت می شود.

قیمت لوله هپارین

رنگ بندی درب لوله هپارین نیز اهمیت بالایی دارد؛ زیرا احتمال بروز خطا را بشدت کاهش می دهد و به راحتی می توان نوع لوله را تشخیص داد. درب لوله هپارین باید به راحتی باز و بسته شود، به همین دلیل توصیه می کنم از روان بودن درب لوله هپارین مطمئن گردید. از آنجایی که لوله های خونگیری هپارین، حالت وکیوم دار دارند، کاملاً کیپ هستند و احتمال بروز نشتی و نفوذ هوا به داخل آنها وجود ندارد. البته نوع بدون وکیوم این لوله ها نیز قابل ساخت بوده و اگر کیپ شدن کامل لوله ها برایتان مهم نیست، می توانید این نوع را انتخاب کنید.

لوله هایی که کیفیت بالایی دارند و به صورت استاندارد ساخته شده اند، راندمان کاری را افزایش داده و روی کیفیت تست ها نقش تاثیرگذاری دارند. حتماً ضدآب بودن لیبل لوله ها را بررسی کنید، زیرا اگر لیبل ضدآب نباشد، اطلاعاتی که روی آن درج شده، به مرور از بین خواهد رفت. با خواندن مطالبی که در این بخش آورده شد، حتماً می توانید لوله های آزمایش خون مناسبی انتخاب کنید. اگر مفهوم این مطالب برایتان روشن نشد و یا محتوای این مطلب کافی نبود، با شماره هایی که در پایین این صفحه آورده شده تماس بگیرید تا شما را در انتخاب لوله خونگیری مناسب یاری کنند.

پیشنهاد به شما : خرید بوتاکس

جوانسازی پوست صورت با پلاسما درمانی

برای ما پیام بگزارید :