خرید لوله خونگیری

همانطور که می دانید روزانه در آزمایشگاه ها، مقدار زیادی خون از مراجعه کنندگان و بیماران گرفته می شود. بنابراین بعد از خون گیری، باید آن را به صورت ایمن ذخیره و نگهداری کرد. بدین منظور خون را داخل لوله های مخصوص می ریزند تا برای سانتریفیوژ کردن آماده شود و یا بتوان آزمایش های لازم را روی آن انجام داد. به همین دلیل، لوله های خونگیری در طرح ها و مدل های متنوع وارد بازار شده اند که هر کدام مخصوص تست های آزمایشگاهی بخصوصی هستند.
توسط این لوله ها، جمع آوری خون که جزو مراحل مهم و اساسی در آزمایشات بالینی به حساب می آید، به نحو احسنت اجرا می گردد. جالب است بدانید این تجهیزات آزمایشگاهی با درب های پلاستیکی، در رنگ های مختلف طراحی شده اند که برخی از آنها، مواد افزودنی و ضدانعقاد ندارند و برخی دیگر حاوی مواد ضدانعقاد مخصوص هستند. درب دار بودن این لوله ها، احتمال انتقال آلودگی به داخل آنها را بشدت کاهش داده است.
لوله خونگیری کاربرد مختلفی دارد که اصلی ترین آنها شامل: آزمایشگاه های تحقیقاتی، آزمایشگاه های تشخیص طبی (از جمله مراکز بیوشیمی، ایمونولوژی، سرولوژی) و سایر آزمایشگاه هایی که با اهداف مختلف، نیاز به نمونه خون یا لخته خون دارند می باشد. اما لوله خونگیری چیست و در چند نوع طراحی شده است؟ در ادامه این موارد را بررسی می کنیم.

نگاهی کلی به لوله خونگیری
در حالت کلی لوله های خونگیری، ابزارآلاتی کاملاً بهداشتی هستند که از آنها جهت جمع آوری، نگهداری و حمل نمونه های بیولوژیکی استفاده می شود. بدین ترتیب می توان نمونه ها و تست های ایمونولوژی، سرولوژی، بیوشیمی (آهن، بیلی روبین، فولات، TIBC، B12 و …) را بصورت کاملاً ایمن و مطمئن نگهداری کرد.
این لوله ها از لحاظ شکل و ظرفیت حجمی، انواع مختلفی دارند و در حالت های شیشه ای، پلی اتیلن، پلی استر، پلی افلین، پلی وینیل کلرید، پلی استیرن و … قابل تولیدند. این لوله ها می توانند از نوع وکیوم یا غیروکیوم باشند که وکیوم به معنای خلاء است. اما تفاوت لوله های خونگیری وکیوم یا غیروکیوم در چیست؟
خرید لوله خونگیری
در خرید لوله خونگیری باید دقت لازم را بعمل آورد و پارامترهای مختلفی را در نظر گرفت؛ زیرا این لوله همانند سایر ملزومات پزشکی حساس بوده و انتخاب درست آن اهمیت بالایی دارد. اگر اطلاع دقیقی از این محصول ندارید، می توانید این متن را کاملاً مطالعه کنید؛ زیرا در داخل این متن به هر آنچه که در مورد لوله خونگیری و انواع آن نیاز است، اشاره کردیم. همانطور که بارها گفته شد، شما از طریق درب لوله خونگیری می توانید تشخیص دهید چه کاربردی دارد و برای انجام چه نوع آزمایشی مناسب است.

لوله های خونگیری را می توانید از نوع پلاستیک و یا شیشه ای انتخاب کنید و نیز این قابلیت وجود دارد که آن را از نوع وکیوم یا بدون وکیوم انتخاب نمایید. همچنین این محصول در دو حالت ضدانعقاد و بدون ضدانعقاد وجود است و ما آن را با قابلیت های لخته زا، ژل دار و … طراحی کرده ایم. پس به راحتی می توانید نوع مورد نظر را خریداری کنید. در خرید لوله خونگیری، به کیفیت و استاندارد آن توجه ویژه ای نمایید؛ زیرا این عوامل در افزایش راندمان و کیفیت تست ها تاثیرگذارند. یک لوله خونگیری مناسب باید مقاومت لازم در برابر عوامل خارجی، حرارت بالا و دور بالا در دستگاه سانتریفیوژ را داشته باشد.
همچنین درپوش آن باید کاملاً کیپ بوده و احتمال نشتی در آن وجود نداشته باشد. لوله های خونگیری باید حاوی لیبل ضدآب باشند و نوع لوله و مواد افزودنی در آن، باید روی لیبل درج گردد. رنگ درپوش این محصولات، باید با نوع لوله تناسب داشته باشد تا کاربر به راحتی بتواند لوله ها را از هم تفکیک کند.

اگر هنوز هم در خرید لوله خون آزمایش مردد هستید و نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، وقت را هدر ندهید و همین حالت با واحد فروش این شرکت تماس بگیرید تا اطلاعاتی جامع از لوله های خونگیری در اختیارتان قرار دهند. البته در هر شرایطی خواندن محتوای فوق را اکیداً توصیه می کنم.
قیمت لوله خونگیری
قیمت لوله های خونگیری چند است؟
این سوالیست که از سوی مشتریان زیادی پرسیده می شود و همه به نوعی، دنبال محصولی هستند که در عین باکیفیت بودن، به صرفه نیز باشد. به همین دلیل در این بند، قیمت لوله آزمایش خونگیری را بررسی خواهیم کرد. از آنجایی که عوامل زیادی روی قیمت لوله های آزمایش خون تاثیرگذارند، بطور قطعی نمی توان گفت قیمت آنها چقدر است. در واقع نوع لوله، مواد ضدانعقاد کاربردی در آن، جنس لوله و … در تعیین قیمت این محصول موثرند. همچنین کیفیت و استاندارد بودن لوله، تکنولوژی کاربردی در آن و نرخ بازار رابطه مستقیمی با قیمت لوله ها دارد.
لوله هایی که کیفیت بالایی دارند، روی دقیق بودن تست های آزمایشگاهی تاثیرگذارند؛ به همین دلیل نسبت به لوله های معمولی گران قیمت تر هستند. هر چه لوله ها با امکانات بیشتری طراحی شوند و به ژل های جدا کننده، روان کننده های درب و فعال کننده لخته مجهز گردند، هزینه بیشتری بابت ساخت آنها صرف خواهد شد و این امر روی قیمت آنها اثر می گذارد. پس ارزان بودن لوله های خونگیری را معیار قرار ندهید و از سنجش کیفیت آنها غافل نشوید. برای استعلام قیمت لوله خونگیری ، می توانید با واحد فروش این شرکت تماس حاصل فرمایید، البته از قبل مدل و نوع لوله را باید مشخص کنید.
امروزه انواع مختلفی از تجهیزات آزمایشگاهی وارد بازار شده که هر کدام قیمت بخصوصی دارند و احتمالاً این امر، شما را نگران کرده باشد. اما نگران نباشید، در اینجا به بررسی قیمت لوله خونگیری خلاء و … می پردازیم و عواملی که قیمت لوله های خونگیری را از هم متمایز نموده بررسی خواهیم کرد. قطعا کیفیت لوله، اصلی ترین عامل در تعیین قیمت آن است. همچنین یک لوله خونگیری آزمایشگاه، باید با استانداردهای جهانی مطابق داشته باشد تا آزمایش ها و تست ها به بهترین نحو اجرا گردد.
پیشنهاد به شما : سانتریفیوژ پی ار پی
پس قیمت لوله های استاندارد با سطح کیفیت بالا، نسبت به لوله های غیراستاندارد و بی کیفیت گران تر است. از سوی دیگر برخی لوله ها حالت ضدانعقاد داشته و حاوی ژل جدا کننده، روان کننده درب و فعال کننده لخته هستند. قطعاً لوله هایی که از ویژگی های فوق برخوردارند، کیفیت بالایی داشته و برای تهیه آنها هزینه بیشتری صرف شده است. پس قیمت این دسته از لوله ها نیز گران تر از نوع معمولی است و البته جنس لوله ها هم در تعیین قیمت آنها بی تاثیر نیست.
بنابراین هنگام خرید این عوامل را بررسی کنید تا دلیل تفاوت قیمت ها برایتان روشن شود و گول فروشندگان سودجو را نخورید. بعد از اینکه لوله مورد نظر را انتخاب کردید، مشخصات کامل آن را برایمان بفرستید تا قیمت دقیق آن را استعلام نماییم.

تفاوت بین لوله های خونگیری وکیوم و غیروکیوم
لوله های خونگیری خلاء یا وکیوم، به اندازه حجم خونی که قرار است داخل لوله ها پر شود خلاء دارند و از آن حد بیشتر پر نخواهند شد. با وجود این لوله ها، نیازی به سرنگ نیست؛ زیرا بطور مستقیم از سوزن خون را دریافت نموده و پر می گردند. از سوی دیگر درب لوله خونگیری وکیوم کاملاً کیپ بوده و به آسانی باز نمی شود؛ به همین دلیل نگهداری خون را آسان نموده و ایمنی بالایی دارد؛ بطوری که تا لحظه انجام آزمایش، هیچگونه آلودگی به داخل لوله منتقل نخواهد شد.
این در حالیست که لوله های خونگیری غیروکیوم، ایمنی لازم را ندارند و متصدی آزمایشگاه می بایست، بلافاصله پس از دریافت خون آن را بصورت دستی از سرنگ، به داخل لوله منتقل کند. این عمل، احتمال نفوذ آلودگی ها به داخل لوله را افزایش می دهد.
در حالت کلی لوله خونگیری وکیوم، مخصوص جمع آوری نمونه های خون کامل، پلاسما یا سرم است. البته در این روش جهت خون گیری از هدر و سرسوزن های خونگیری استفاده می گردد. لوله های خونگیری غیروکیوم نیز مخصوص جمع آوری نمونه کامل خون، سرم یا پلاسما هستند؛ اما در این روش جهت گرفتن خون، به سرسوزن و هدر نیاز نیست.
ویژگی های لوله خونگیری

لوله خونگیری شیشه ای، جهت لخته کردن کامل و جداسازی سرم شفاف و فاقد فیبرین، به مدت زمان کمتری نیاز دارد؛ این در حالیست که در نوع پلاستیکی این مدت زمان بیشتر است. اما لوله های خونگیری سیلیکونی را به راحتی و بدون نگرانی از شکستن آنها، می توان داخل دستگاه های سانتریفیوژ قرار داد.
در ته درب برخی از لوله های خونگیری از ساچمه های پلاستیکی که به مواد ترومبوژن یا همان محرک انعقاد آغشته شده اند، استفاده شده که در لخته شدن سریع خون بی تاثیر نیست.
این لوله ها را می توان جهت اندازه گیری پارامترهای خونی مختلف از جمله: اوره، قند، آنزیم ها، املاح، کراتینین و سایر مواد خونی استفاده کرد.
این لوله های خونگیری حالتی کاملاً شفاف دارند، بنابراین متقاضی آزمایشگاه به راحتی می تواند میزان نمونه را مشاهده کند.
– در بخش داخلی لوله آزمایش خون، از ژل جدا کننده استفاده شده که این ژل سبب می شود موادی نظیر سرم، به راحتی از بخش منعقد شده جدا گردد.
لوله های خونگیری پلاستیکی معمولی و شیشه ای، حاوی هیچ نوع ماده ضدانعقاد، سرم و ژل نیستند و فقط برای اسپکتومتری استفاده می شوند.
بررسی اجزای تشکیل دهنده لوله خونگیری ایده آل
یک لوله خونگیری، اجزای مختلفی دارد که شامل: درب، سورفاکتانت، دیواره، ضدانعقاد، ژل فعال کننده لخته و ژل جدا کننده است. در ادامه این بخش ها را با هم بررسی می کنیم:
- دیواره لوله
این لوله ها حالت استوانه ای شکل دارند و معمولاً طول آنها، مابین ۵۰ الی ۱۵۰ میلی متر بوده و قطری ۱۳ میلی متری دارند. امکان جایگیری ۲ الی ۱۰ میلی لیتر نمونه خون در این لوله ها وجود دارد. جنس دیواره این لوله ها را می توان با شیشه و یا پلاستیک مقاوم طراحی کرد. البته امروزه نوع پلاستیکی یا سیلیکونی بیشتر استفاده می شود؛ زیرا بر اثر سانتریفیوژ شدن، دچار شکستگی و شوک دمایی نمی گردد.
- سورفاکتانت
معمولاً از سورفاکتانت ها، جهت کاهش جذب غیراختصاصی آزمایشات استفاده می شود تا ایمنی افزایش یابد. البته باید در انتخاب نوع و میزان سورفاکتانت دقت کرد؛ چرا که احتمال دارد زیاد بودن آن، سبب کنده شدن آنتی بادی ها شود که در حالت غیرفعال، به سطح جامد چسبیده اند. سورفاکتانت ها سبب می شوند جریان خون به درون لوله، بهبود یافته و فعال کننده لخته دیواره بهتر توزیع گردد.

- درب لوله
درب کاربردی در لوله های خونگیری، با قطر داخلی لوله تناسب دارد و رنگ آن برحسب نوع لوله تعیین می گردد تا متقاضی آزمایشگاه، لوله ها را با هم اشتباه نگیرد. مثلاً درب بنفش، مخصوص لوله ای است که حاوی EDTA می باشد. درب سبز مخصوص هپارین، درب آبی مخصوص لوله هاییست که دارای سیترات و خاکستر (فلورید سدیم) هستند.
در حالت کلی درب لوله ها را می توان از نوع سیلیکون، ایزوپروپن، ایزوبوتیلن، پلیمر، پروپیلن، لاستیک بوتیل و لاستیک بوتیل هالوژنه انتخاب کرد. توجه کنید که سوزن می بایست به راحتی از درب لوله ها عبور کند و روزنه ایجاد شده توسط سوزن، باید بطور خودکار بسته شود.
- روان کننده درب
جهت روان سازی و راحتی ورود درب به لوله خونگیری و باز شدن آن، از سیلیکون یا گلیسرول استفاده شده است. سیلیکون ها میزان چسبندگی اریتروسیت ها و لخته به درب را نیز کاهش می دهند.
- ژل جداکننده
معمولاً این لوله ها به ژل جدا کننده مجهز می شوند تا سرم به راحتی از آنها جدا گردد. ژل جدا کننده در طول سانتریفیوژ، مابین سرم و سلول ها قرار گرفته و پایداری پلاسما و سرم را بهبود بخشیده و بازدهی سرم را افزایش می دهد، همچنین انتقال و ذخیره نمونه را آسان می کند.
- فعال کننده لخته
از آنجایی که جهت جدا کردن سرم، باید خون بطور کامل لخته گردد؛ این لوله ها را مجهز به مواد فعال کننده لخته نموده ایم. در لوله های خونگیری شیشه ای، بار منفی شیشه سبب فعال شدن انعقاد شده که این امر، مدت زمان لخته شدن را کاهش می دهد. این در حالیست که در لوله های خونگیری پلاستیکی، جهت فعال سازی انعقاد از موادی استفاده می شود که مدت زمان لخته شدن خون را کاهش می دهد. این مواد همان فعال کننده لخته بوده که شامل: سیلیکا، شیشه و کائولین است.
- ضد انعقاد
لوله خونگیری در انواع مختلفی طراحی شده که برخی از آنها حالت ضدانعقاد داشته، برخی دیگر فاقد ضد انعقاد هستند. بر روی لوله های ضدانعقاد از نشانه ای استفاده شده که مقدار خون لازمه جهت تامین نسبت ضدانعقاد و خون را تعیین می کند، در واقع این امر در افزایش ایمنی بی تاثیر نیست؛ زیرا بیشتر یا کمتر بودن خون، خود از عوامل اصلی بروز خطا در آزمایشات متعدد است.

- رابر سیلیکون
این ماده انعطاف بالایی داشته و در مقابل پارگی بر اثر ورود سوزن، مقاومت بالایی دارد.
- لیبل
بر روی این لوله ها از لیبل استفاده شده که حاوی اطلاعاتی کامل و دقیق، از لوله و مواد افزودنی داخلی است. این لیبل در برابر رطوبت و آب مقاوم است.
نکات مهم در مورد ضد انعقاد لوله خونگیری
توجه کنید که نسبت و نوع ضدانعقاد باید با آزمایش تناسب داشته باشد. برای مثال: از EDTA جهت انجام آزمایشات روتین هماتولوژی استفاده می شود و سیترات مخصوص آزمایش های انعقادی و ESR است و در برخی دیگر از هپارین استفاده می گردد. لوله هایی که ضدانعقاد ندارند، در آزمایشات بیوشیمیایی، ایمونواسی و بانک خون، جهت تهیه سرم استفاده می شوند. البته می توان این لوله های فاقد ضدانعقاد را، به ژل فعال کننده لخته مجهز کرد تا در حین سانتریفیوژ و یا زمانی که نمونه سلول ها در طولانی مدت نگهداری می شود، نمونه به زیر ژل هدایت شده و سرم روی آن قرار گیرد. شایان ذکر است که لوله های بدون ضدانعقاد با امکان ژل فعال کننده، جهت نگهداری و ذخیره سرم، به لوله دیگری نیاز ندارند.
دسته بندی لوله های خونگیری وکیوم و غیروکیوم
لوله خونگیری کلات ژل دار: ژل کاربردی از نوع پلیمری بوده که این ماده، مبتنی بر کربوهیدرات است و مخصوص فعال سازی لخته های خون می باشد. از لوله خونگیری کلات ژل دار در آزمایشگاه های تشخیص طبی از جمله: بیوشیمی، سرولوژی، ایمونولوژی و اندازه گیری قندخون، تری گلیسیرید، کلسترول، اوره، تست های کبدی، کراتینین، آنزیم ها، املاح خون و … استفاده می شود.
لوله خونگیری کلات اکتیویتور: این نوع لوله حاوی سرم یا همان فعال کننده لخته بوده و در این لوله، جدا کردن سرم از نمونه به آسانی امکانپذیر است. کاربرد این نوع لوله در سرتولوژی و ایمونولوژی بیشتر می باشد.
لوله خونگیری PT-PTT
این نوع لوله ها، درب پوش آبی رنگ دارند و پلاسما را برای انجام تست های لخته زایی آماده می کنند. لوله pt-ptt شامل ۲٫ ۳ درصد سدیم سیترات هستند، رابطه این ماده با خون ۱ به ۹ است؛ به همین دلیل گزینه ای مناسب برای لخته زایی می باشد.
ماده ضد انعقاد لوله آزمایش PT PTT از نوع سیترات سدیم بوده که با بیشتر آزمایش های انعقاد سازگار است؛ به همین دلیل در اکثر آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
لوله خونگیری CBC
لوله آزمایش CBC با درپوش سبز رنگ طراحی شده و استفاده از آن در بیشتر مراکز پزشکی از جمله بیمارستان ها رایج تر از سایر لوله های آزمایش خون است. در حالت کلی این لوله به ماده ضدانعقاد EDTA مجهز شده که در سه نوع K1 , K2 , K3 موجود است.
میزان EDTA کاربردی در لوله ها، اهمیت بالایی دارد و باید با مقدار خون متناسب باشد؛ چرا که مصرف بیش از حد EDTA، غلظت یونی را افزایش داده و سبب چروکیده و منهدم شدن گلبول های قرمز و سفید می شود. برای مثال: اگر میزان EDTA از ۲ میلی گرم بیشتر باشد، مستقیماً روی پلاکت ها تاثیر گذاشته و پاشیدگی و تورم آنها را به همراه خواهد داشت. البته کاهش بیش از حد EDTA نیز خوب نیست و منجر به تشکیل لخته های ریز می شود و در اندازه گیری پلاکت ها اختلال ایجاد می کند. میزان ضدانعقاد در تمامی لوله های آزمایش خون از جمله لوله هپارین، باید استاندارد باشد.
این لوله به اتیلن دی آمین تتراستیک اسید ضدانعقاد مجهز شده و معمولاً ضدانعقاد آن از نوع EDTA پتاسیم دار است که با ترکیب یون های فلزی از جمله کلسیم، از انعقاد خون جلوگیری می کند.
لوله خونگیری ESR
درب لوله ESR همانند سایر لوله های آزمایش خون، رنگ بخصوصی دارد و این امر، تشخیص لوله را برای کاربر آسان نموده است؛ در واقع رنگ درپوش این لوله ها مشکی می باشد. اگر بخواهیم نقش اصلی این لوله را شرح دهیم، باید بگوییم ESR، ارزش سدیمانتاسیون محلول الکترولیت را اندازه می گیرد و حاوی ۸٫ ۳ درصد تری سدیم سیترات (ضد لخته استاندارد) می باشد. تری سدیم سیترات سبب ثابت ماندن یک به چهار نسبت خون به سدیم سیترات می گردد. این نسبت، جهت اندازه گیری ارزش سدیمانتاسیون برای هر فرد با هر جنسیت و سنی مناسب می باشد.
لوله آزمایش ESR دستگاهی و دستی: این نوع لوله خونگیری، حالت خلاء داشته که میزان رسوب گلبول های قرمز خون را بصورت دستی و دستگاهی تعیین می کند و نیز جهت نمونه برداری خون استفاده می شود. لوله خونگیری bd از دیگر لوله هایی است که در آزمایشگاه ها، به منظور ذخیره خون استفاده می شود. لوله پی ار پی
لوله خونگیری EDTA
این دسته از لوله های آزمایش نیز همانند لوله هپارین، در آزمایشات هماتولوژی از جمله تست روتین خونی استفاده می شوند. ماده ضدانعقاد این لوله، EDTA می باشد که ضد لخته بوده و جهت حلال سازی بیشتر، با کاتیون فلزات مخلوط شده است. EDTA در جداره داخلی لوله پاشیده شده؛ به همین دلیل خون به محض ورود به لوله، با مواد مخلوط شده و از لخته زایی پیشگیری می کند. درب پوش این نوع لوله به رنگ بنفش می باشد.
مزایای لوله خونگیری
- نگهداری خون بدون نشتی با قابلیت بسته شدن راحت درب لوله ها
- قابلیت نشانه گذاری لوله ها، برای افزایش دقت نسبت خون به مواد دیگر
- تولید لوله های خونگیری تحت خلاء با درب هایی در رنگ های مختلف، جهت جلوگیری از اشتباه گرفتن لوله ها توسط کاربر
- دارای لیبل ضدآب با اطلاعاتی کامل از افزودنی و نوع لوله
- ساخته شده در ابعاد کوچک جهت حمل و جابجایی آسان
- قابلیت تولید در انواع مختلف وکیوم دار و بدون وکیوم
- قابلیت تولید با ضدانعقاد و بدون ضدانعقاد
نکات قابل توجه در رابطه با لوله های خونگیری و رنگ درپوش آنها
درپوش قرمز :لوله های ساده خونگیری دارای درپوشی قرمز رنگ هستند و از آنها جهت جمع آوری سرم استفاده می شود. این نوع لوله ها، گزینه ای مناسب جهت انجام تست های ایمونولوژی، بیوشیمی و سرولوژی هستند و با کمک آنها می توان، سلول های خونی و فیبرین را با دستگاه سانتریفیوژ جدا کرد.
لوله های خونگیری لخته زا نیز درپوشی قرمز رنگ دارند و کاربر توسط آنها می تواند، تست های ایمونولوژی و بیوشیمی را جمع آوری کند. در این نوع لوله ها، دیوار داخلی با مواد لخته زا پوشانده شده که سبب لخته زایی خون داخلی لوله می گردد. در واقع لخته زایی در بهترین زمان ممکن، مانع همولیز شدن خون می شود.
برخی لوله های آزمایش خون علاوه بر لخته زا بودن، حاوی ژل نیز می باشند. این دسته از لوله ها درپوشی زرد رنگ دارند و توسط آنها می توان سرم باکیفیت تهیه کرد، همچنین امکان انجام تست های ایمونولوژی، بیوشیمی و سرولوژی توسط این لوله ها وجود دارد. بخش انتهایی لوله را ماده ای خالص و ژل مانند فرا گرفته که خاصیت شیمیایی و فیزیکی آن پایدار است؛ به همین دلیل می توان از آن بعنوان، واسط شیمیایی و فیزیکی پایدار مابین خون و سرم یاد کرد.
جهت نگهداری و جمع آوری پلاسما (بخش مایع خون)، بهتر است از لوله هایی که حاوی مواد ضدلخته هستند استفاده کرد تا لخته زایی ایجاد نگردد و توسط دستگاه سانتریفیوژ، پلاسما به راحتی از سلول های خون جدا گردد.
لوله هایی که دارای درپوش سبز هستند از نوع هپارین بوده و مخصوص آماده سازی پلاسما هستند. در واقع این دسته از لوله ها، فقط مختص تست های بیوشیمی اورژانسی نیستند، بلکه از آنها جهت انجام آزمایشات رئولوژی نیز استفاده می شود.
لوله خونگیری با رنگ خاکستری، از نوع گلوکزی است. بطوری که ترکیب مواد ضد لخته و سدیم فلوراید، شرایطی مناسب برای آماده سازی پلاسمای خون، جهت انجام تست گلوکز را مهیا می سازد. همانطور که می دانید سدیم فلوراید از آغازگرهای واکنش تجزیه گلوکز می باشد.
این نوع لوله ها دارای درب پوشی خاکستری رنگ هستند و در آنها از ترکیب سدیم فلوراید (یک آغازگر واکنش تجزیه گلوکز) و ماده ضد لخته استفاده شده است، به همین دلیل می توان از آن جهت آماده سازی خون جهت آزمایش گلوکز استفاده کرد.
برای انجام تست های هماتولوژی و روتین خونی از لوله خونگیری EDTA با درپوش بنفش استفاده می شود. در واقع خون بسیار سریع با EDTA که ماده آلی ضد لخته است، ترکیب شده و از بروز لخته پیشگیری می کند و میزان حلالیت را افزایش می دهد. توجه کنید این مواد هیچ اثری روی تعداد سلول های خونی ندارد.
جهت اندازه گیری و سنجش میزان سدیمانتاسیون محلول الکترولیت بهتر است از لوله های ESR که درپوش مشکی دارد استفاده کرد. در این لوله ها میزان معینی تری سدیم سیترات که ضدلخته ای استاندارد است وجود دارد.
نحوه استفاده از لوله خونگیری
برای خونگیری با این لوله ها، نیاز به مهارت و دانش کافی است و یافتن رگ باید برای اپراتور راحت باشد تا مشکلی ایجاد نشود. در واقع محل خونگیری باید از قبل ضدعفونی شده و کاملاً خشک شود. لوله خلاء را باید روی هولدر گذاشت و از نفوذ درپوش پلاستیکی در سوزن مطمئن شد. پس سوزن نصب شده روی هولدر باید وارد رگ شود، بدین ترتیب خون برحسب فشار خون داخلی رگ، وارد لوله آزمایش خون می شود. حالا می توان آزمایشات لازم را روی آن انجام داد و یا آن را جهت تهیه پلاسما، پی ارپی و … آماده کرد.
پیشنهاد به شما : درمان ریزش مو به روش پی ار پی
سلام خسته نباشید
لوله آزمایشی که درپوشش زرده برای چی استفاده میشه؟
برای آزمایش bun و cr از چه لوله آزمایشی استفاده میشه؟
سلام درپوش زرد برای لوله هایی هست که در خود ماده ژل دارند این باعث جداسازی بهتر میشود .
برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید