آسیاب آزمایشگاهی

آسیاب آزمایشگاهی چیست؟

همانطور که می دانید آزمایشگاه ها، محل آنالیز نمونه های مختلف توسط پژوهشگران، محققان، پزشکان و … است. اما نمونه ها و ذرات ریز قبل از بررسی، نیاز به آماده سازی و خرد شدن دارند. جهت خرد کردن آنها، باید از وسیله ای مناسب که با انواع نمونه سازگار است استفاده کرد. بهترین دستگاه برای خرد و همگون کردن مواد مرطوب، نرم، خشک و سخت، دستگاه آسیاب آزمایشگاهی است و البته از آن جهت خرد کردن مواد فیبری، الاستیک و شکننده نیز استفاده می شود. آسیاب آزمایشگاهی در مدل های صفحه ای، گلوله ای، غلتکی، غلات، گردان، لرزشی، برشی، چکشی، هاونی، فکی و سیاره ای قابل تولید بوده که هر کدام ویژگی منحصر به خود را دارند. این دستگاه ها با وارد کردن فشار و نیروی ضربه ای، اندازه و حجم ذرات را کاهش داده و مواد را هموار می کنند؛ این کار بدون افت کیفیت مواد صورت می گیرد. امروزه استفاده از آسیاب آزمایشگاهی در مراکز مختلف رواج دارد، در ادامه کاربردهای مختلف آسیاب آزمایشگاهی را آورده ایم

موارد استفاده از آسیاب آزمایشگاهی

آسیاب آزمایشگاهی ایرانی، جزو تجهیزات آزمایشگاهی بوده و می توان از آن در مکان های مختلف استفاده کرد. در واقع این دستگاه در مراکز آزمایشگاهی، علمی، پزشکی، تحقیقاتی و پژوهشی بیشترین کاربرد را دارد. این دستگاه در آزمایشگاه های شیمی، داروسازی ها، کارخانجات آسیاب ذوزنقه ای، کارخانجات فریزر، صنایع غذایی (برای آنالیز غذا)، لابراتورهای گیاهان دارویی  و سایر مکان های تست و آزمایش مواد هم بکار می رود. در مواردی از این دستگاه، جهت خرد کردن سنگ های معدن و رنگ ها نیز استفاده می شود. به همین دلیل به آن، آسیاب آزمایشگاهی سنگ نیز می گویند .

قیمت آسیاب آزمایشگاهی

خرید آسیاب آزمایشگاهی

همانطور که می دانید احتیاط شرط عقل است، پس هر فردی قبل از خرید باید مشاوره شده و با ویژگی های اصلی کالای مورد نظر آشنا شود؛ وگرنه انتخاب درستی نخواهد داشت. در این بخش به نکاتی اشاره کردیم که هر خریداری قبل از خرید، باید به آنها توجه کند. در واقع اصلی ترین معیارها در انتخاب یک دستگاه آسیاب آزمایشگاهی سرعت، کیفیت دستگاه، قدرت، توان و راندمان کاری در آسیاب سازی مواد است. همچنین باید تمیزکاری آن به راحتی امکانپذیر بوده و مصرف انرژی پایینی داشته باشد. استاندارد بودن دستگاه و قطعات کاربردی در آن، سبب می شود از لحاظ قدرت و سرعت در سطح بالایی قرار گرفته و مصرف انرژی کمتری داشته باشد.

جنس بدنه و مخزن آسیاب آزمایشگاهی، تعیین کننده طول عمر آن است. همچنین اگر در ساخت آن از متریالی مقاوم استفاده شود، تمیزکاری آن نیز آسان خواهد شد. الکتروموتور کاربردی در این دستگاه ها، باید قدرت کافی داشته و از برندهای برتر باشد. موتور نباید بیش از حد گرم شود و جهت خنک نگهداشتن آن، می توان دستگاهی را انتخاب کرد که دارای فن است. آسیاب آزمایشگاهی انواع مختلفی دارد، بنابراین نوع مورد نظر این دستگاه را برحسب نیاز خود انتخاب کنید. جالب است بدانید آسیاب آزمایشگاهی در ابعاد مختلف طراحی شده، پس در انتخاب ابعاد آن و حجم مخزن نیز دقت نمایید.

خرید آسیاب آزمایشگاهی

اگر هنگام خرید به این موارد توجه نموده و کیفیت قطعات را بررسی کنید، قطعاً انتخاب درستی خواهید داشت و می توانید از آن با یک عمر بازدهی استفاده کنید. برای مشاوره بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید که شماره آنها در زیر همین صفحه درجه شده است.

انواع آسیاب آزمایشگاهی

همانطور که در ابتدای متن نیز گفته شد، آسیاب آزمایشگاهی در انواع مختلف طراحی شده که شامل: نوع صفحه ای، فالینگ نامبر، گلوله ای، غلتکی، غلات، برشی، چکشی، هاونی و … است (البته آسیاب آزمایشگاهی ika نیز از دیگر دستگاه های خرد کن نمونه ها می باشد). اما این دستگاه ها چه ویژگی هایی دارند؟ در این بخش برخی از دستگاه های آسیاب آزمایشگاهی پرکاربرد را با هم بررسی می کنیم:

آسیاب آزمایشگاهی فریزی

دستگاه آسیاب آزمایشگاهی فریزی، بهترین وسیله جهت آسیاب و خرد کردن مواد و ذراتی است که از قبل منجمد شده اند.

خرید اسیاب آزمایشگاهی

آسیاب آزمایشگاهی غلات

از آسیاب آزمایشگاهی غلات، جهت آسیاب کردن مواد با مش های مختلف استفاده می شود. این دستگاه در عین خرد و ریز کردن مواد، از افت کیفیت و رطوبت آنها نیز پیشگیری می کند. معمولاً از این خرد کن مواد، جهت انجام آزمایش های اتوآنالایزر، فالینگ نامبر و اندازه گیری گلوتن استفاده می شود.

  • آسیاب‌های گردان

این نوع آسیاب آزمایشگاهی مخروطی شکل بوده و یا حالت استوانه ای دارد و دور محور افقی به گردش در می آید. این دستگاه در صنایع سرامیک سازی، جهت ریز و خرد کردن مواد سخت و یا نیمه سخت بکار می رود. همچنین می توان از آن در کارخانجات تولید مواد شیمیایی، صنایع متالوژی و فرآوری مواد معدنی استفاده کرد. در حالت کلی این نوع آسیاب کن ها به دو دسته میله ای و گلوله ای تقسیم شده اند که نوع گلوله ای رایج تر بوده و به صورت صنعتی و آزمایشگاهی قابل استفاده است. در ذیل توضیحاتی کامل از آسیاب گلوله ای آزمایشگاهی و صنعتی آورده ایم:

  • آسیاب گلوله ای آزمایشگاهی

این دستگاه یکی از پرکاربردترین آسیاب های آزمایشگاهی بوده که دارای استوانه ای توخالی است. معمولاً از آسیاب گلوله ای آزمایشگاهی، جهت خرد کردن سنگ معدن، مواد شیمیایی و مواد خام سرامیکی استفاده می شود. در حالت کلی این نوع دستگاه، حول محور افقی به چرخش در آمده و عملکرد مداومی دارد؛ بطوری که بعد از خرد کردن مواد، عملیات تخلیه از یک سمت آن اجرا می شود. هزینه راه اندازی و نصب این دستگاه بسیار ناچیز بوده و می توان از آن در فضای بسته و حتی باز استفاده کرد. امروزه وب سایت های معتبر به فروش آسیاب گلوله ای آزمایشگاهی می پردازند.

قیمت آسیاب آزمایشگاهی

قیمت آسیاب آزمایشگاهی

قیمت اصلی ترین عامل در خرید و فروش آسیاب آزمایشگاهی بوده و ذهن هر مشتری، قبل از خرید را درگیر می کند. از آنجایی که این دستگاه ها انواع و اقسام مختلفی داشته و در ابعاد و کیفیت های مختلف طراحی شده اند و هر روز با نرخ جدید ارز مواجه هستیم، نمی توان بطور دقیق گفت این دستگاه ها چه قیمتی دارند. برای مثال دستگاهی که با برترین قطعات بازار به تولید رسیده است، قطعاً گران قیمت تر است. بارها در بازار دیدیم که برخی فروشندگان، کالاهای ارزان قیمت می فروشند و یا آنها را با قیمتی بسیار بالا به بازار عرضه می کنند.

ارزان قیمت بودن دستگاه دلیل بر بی کیفیت بودن آن نیست، گاهی دلیل این امر می تواند ابعاد کوچک آن باشد. اما گران بودن دستگاه نیز همیشه دلیل بر کیفیت بالای آن نیست، گاهی افراد سودجو، قیمت بالایی روی دستگاه های بی استاندارد گذاشته و از این راه، درآمد زیادی کسب می کنند. پس هنگام خرید حتماً از باکیفیت بودن قطعات و دستگاه مطمئن شوید و قیمت دستگاه های مختلف را با هم مقایسه کنید. در نهایت دستگاهی بخرید که قیمت آن با کیفیتش تناقض دارد. 

عملکرد آسیاب گلوله ای آزمایشگاهی

آسیاب آزمایشگاهی، عملکردی نظیر آسیاب های قدیمی داشته و به صورت دستی عملیات خرد کنی را اجرا می کند. اما این دستگاه به دلیل پیشرفته بودن و داشتن قطعات مختلف، به مراتب کار آسیاب کردن را راحت تر کرده است.

آسیاب آزمیشگاهی چیست

عملکرد آسیاب آزمایشگاهی گلوله ای اینگونه است که نمونه مورد نظر از سمت چپ وارد شده و از سمت راست تخلیه می گردد. در واقع گلوله ها از روی مواد، بالا و پایین رفته و زمانی که به بخش تحتانی پوسته رسیدند بر روی ماده ورودی فرود می آیند. به همین دلیل به مواد ضربه وارد شده و از سمت راست قابل تخیله هستند.

در این دستگاه نیروهای مکانیکی با نیروهایی شیمیایی موجود در مواد، مبارزه نموده و سبب شکسته شدن آنها می شود. نیروی الکتریسیته هم سبب می شود نیروی زیادی جهت ساییدن و خرد کردن نمونه ها یا مواد ایجاد شود. زمانی که مواد ساییده می شوند، تغییر حالت داده و شکل و اندازه آنها کوچکتر شده و خرد می شوند. 

انواع آسیاب گلوله ای آزمایشگاهی و صنعتی

آسیاب گلوله ای آزمایشگاهی یا حالت فست میل دارد یا جارمیل. آسیاب گلوله ای صنعتی یا از نوع بال میل است یا مخروطی شکل. در نوع بال میل از استوانه ای استفاده شده که معمولاً طول آن با قطرش برابر است و در داخل آن از گلوله های کروی مقاوم استفاده شده که این گلوله ها، وظیفه ساییدن ذرات و مواد را بر عهده دارند. آسیاب آزمایشگاهی جارمیل، در مواردی که به بررسی و تحقیق مواد اولیه نیاز باشد استفاده می شود و جنس جارمیل، معمولاً از تفلون و سرامیک پرسلان سخت است.

در حالت کلی گلوله ها در اندازه های کوچک، بزرگ و متوسط موجودند که هر کدام از آنها کاربرد بخصوصی دارند. شایان ذکر است که آسیاب آزمایشگاهی گلوله ای، نسبت به سایر آسیاب کن ها با کیفیت تر بوده و مواد را تا ابعاد ۵ نانومتر خرد می کند تا سطح واکنش پذیری بیشتری داشته باشند، به همین دلیل گران قیمت تر از سایر دستگاه ها است.

حالا بهتره در مورد آسیاب صنعتی بال میل صحبت کنیم، این دستگاه در صنایع معدنی برای پودر و ریز کردن مواد معدنی مختلف از جمله: سیلیس، آهک، سرب، مس، روی، سیمان، سیلیکات، شیشه، پودر سنگ و مواد نسوز استفاده می شود.

عملکرد دستگاه آسیاب بال میل

عملکرد دستگاه آسیاب بال میل اینگونه است که برحسب گردش دورانی استوانه و ایجاد مالش مابین مواد و گلوله عمل می کند.  در واقع بال میل استوانه ای افقی بوده که با حرکاتی آرام به چرخش درمی آید. این دستگاه توسط چرخ دنده ای خارجی که ابعاد بزرگی دارد، به حرکت در می آید. بطور کلی چرخ دنده اصلی، توسط چرخ دنده ای کوچکتر به الکتروموتور و گیربکس متصل شده است. در داخل استوانه، آسترها و گلوله های فولادی و ضدخش وجود دارد که تعویض آنها به راحتی امکانپذیر است.

  • آسیاب آزمایشگاهی فالینگ نامبر

از این نوع آسیاب آزمایشگاهی جهت اندازه گیری فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در آرد استفاده می شود.

توجه: زمانی از دستگاه های آسیاب آزمایشگاهی صفحه ای، گلوله ای، چکشی، سیاره ای، برشی و هاونی استفاده می شود که کاربر قصد دارد موادی با اندازه درشت را در اشکال و اندازه های مختلف (ریز، متوسط و نانو) دربیاورد. از دیگر آسیاب کن های مورد نیاز آزمایشگاه ها، می توان به دستگاه آسیاب دیسکی آزمایشگاهی و آسیاب میکرونیزه آزمایشگاهی اشاره کرد.

ساختار کلی آسیاب آزمایشگاهی

در ساخت دستگاه آسیاب آزمایشگاهی، برای پودر کردن سریع مواد از تعدادی دنده فولادی استفاده شده است. این دستگاه دارای چکش های متحرک از جنس استیل بوده که دنده ها و چکش ها با قدرت بالا از کنار هم رد می شوند. دنده های کاربردی در آسیاب شدن کامل مواد سفت و خشک، بسیار تاثیرگذارند. به دلیل متحرک بودن چکش، اگر بار زیاد وارد دستگاه شود، چکش مقداری به عقب بر خواهد گشت.

این دستگاه به مخزنی مجهز شده که جنس آن از استیل است، ذرات و نمونه را جهت خرد شدن داخل مخزن می ریزند. در ساخت این دستگاه آسیاب، از توری مشبک استیل و فرم هایی در اندازه های مختلف استفاده شده که فرم ها حالت کشویی دارند. بدین ترتیب سفت ترین مواد به سرعت، تبدیل به پودر می شوند. از قطعات اصلی این آسیاب آزمایشگاهی می توان به الکتروموتور پرقدرت اشاره کرد که  با توان بالا کار می کند (البته این دستگاه مطابق با ظرفیتی که دارد، در توان های مختلف قابل ساخت است). الکتروموتور کاربردی، وظیفه تامین نیرو را بر عهده داشته و با برق ۲۲۰ ولت کار می کند. همچنین این دستگاه به یک فن مجهز شده که در حین کارکرد، به چرخش درآمده و از گرم شدن بیش از حد موتور پیشگیری می کند.

در این دستگاه، عملیات تخلیه بطور پیوسته صورت می گیرد و نیازی به باز کردن درب نیست. برای جمع آوری مواد پودری، می توان بخش خروجی و پایین دستگاه را با یک پلاستیک بست. آسیاب آزمایشگاهی، به بدنه ای بسیار مقاوم مجهز شده که می توان جنس آن را از نوع استیل، فولاد و متریال ضدزنگ و مستحکم دیگر انتخاب کرد. بدنه این دستگاه آسیاب کن، حالت رنگ شده دارد (کوره ای الکترواستاتیک). این آسیاب آزمایشگاهی، به یک دریچه کشویی برای ورود نمونه مجهز شده و دارای یک خروجی دو دهنه است که یکی از دهنه ها، مخصوص خروج هوا و دهنه دیگر ویژه خروج مواد است. از دیگر امکانات این دستگاه کیسه غبارگیر، فیوز و کلید گردان می باشد که کیسه غبار گیر در بخش خروجی دستگاه قرار دارد. از آنجایی که دستگاه های آسیاب آزمایشگاهی این شرکت، به یک کابل استاندارد به طول یک متر و میکروسوئیچ مجهز شده اند، از لحاظ امنیت در سطح بالایی قرار دارند.

ویژگی های بارز آسیاب آزمایشگاهی

  • این دستگاه سرعت عمل بالایی در خرد کردن مواد و نمونه ها دارد و مدت زمان چرخه، حدوداً ۱ الی ۵ دقیقه است (البته مدت زمان آسیاب سازی، برحسب نوع ذرات و نمونه متغیر است).
  • دستگاه آسیاب آزمایشگاهی به سیستم کاهنده حجم مخزن، مجهز است و نیز راندمان کاری بالایی دارد؛ بطوری که در هر دوره می توان مقدار زیادی مواد را خرد و آسیاب کرد.
  • این خردکن آزمایشگاهی قدرت و سرعت فوق العاده ای در خرد کردن انواع مواد داشته و قادر است در کمترین زمان، سخت ترین مواد را به حالت پودری در بیاورد.
  • در برخی از مدل های دستگاه آسیاب آزمایشگاهی، دور الکتروموتور کاربردی را می توان به دلخواه کم و زیاد کرد، همچنین درجه خرد کنی آن نیز قابل تنظیم است.
  • آسیاب آزمایشگاهی در انواع مختلف قابل ساخت بوده که برخی از مدل ها حالت رومیزی دارند. از آنجایی که این دستگاه ابعاد کوچکی دارد، فضای کمی اشغال می کند.
  • آسیاب های آزمایشگاهی، عمل خردکنی را با دقت و ایمنی بالا اجرا نموده و قادر است ذرات ریز یا درشت را خرد کند .

سایر محصولات ما :

هود لامینار
هود شیمیایی
جامایع چشمی

برای ما پیام بگزارید :